FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.09.17, 05:11

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157557 times)
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #80 on: 08.01.09, 18:55 »

Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun. Grin

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis. Lähes yhtä legendaarinen ravintolapäällikkö - Reino Oinonen - oli myös koulinut joukkonsa hyvin. Seisovassa pöydässä ei esim. ollut perunan perunaa! Kun sieltä palasi pöytänsä ääreen, ilmaantui aina heti tarjoilevaa henkilökontaa tyrkyttämään tärkätyn liinan alta lämpimiä ja ehjiä perunoita. Reiskan mielestä henkilökunnalla oli silmät siksi, että niillä seurataan, koska omalta tontilta on porukkaa seisovan pöydän äärellä ja kipaistaan keittiöstä kulhoon perunat. Ihan sellainen maku siitä jäi suuhun, että taitavat perhanat yrittää palvella.

Keskiviikkoiltaan kuului myös joka kerta se, että ainakin yksi lämpimistä tai jälkiruokavaihtoehdoista oli liekitetty. Hovimaisteri toi sen vankkureilla pöydän ääreen ja flambeerasi korkeimman omakätisesti.

Varmemmaksi vakuudeksi ja mielestäni hyvänä mainoskikkana pidän sitä, että jokainen syöjä sai postikorttina kuvan pöydän antimista. Sen sai täyttää mielensä mukaan ja Socis lähetti sen kustannuksellaan vaikka Timbuktuun. Enpä usko, että kovin monta poikkiteloista sanaa joutuivat maailman ääriin kustantamaan. Itse asiassa veikkaan sisälmyksen olleen pikemminkin à la Maistuis varmaan sullekin.

Kuvassa on vain OSA pöydästä! Tongue



[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 08.01.09, 19:00 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #81 on: 08.01.09, 19:05 »

Se on tää rapatessa roiskuu osasto ko on taas siirappipullon kans lautasenreunoja sorkkinu  Grin Ne vaan on nuo siirapit, öljyt ym. millä haetaan annoksiin hiukan kontrastia. Lähinnä ne on semmosta kikkailua ja hifistelyä. Harvemmin ne mitään annoksen kastikkeita on mitä sinne roiskitaan, ainakaan meillä.

Selittää paljon. Hyväksytään vastaus  Grin

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs  Wink

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #82 on: 08.01.09, 21:06 »

Selittää paljon. Hyväksytään vastaus  Grin

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs  Wink

Tulee mieleen se mainos..."meidän äiti tekee teidän äitin ruoat" !

Tuo on Päivi TAIDETTAthmbup

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #83 on: 08.01.09, 21:16 »

Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun. Grin

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis.

Huh huh Huh! Maistuis varmaan mullekin...

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #84 on: 08.01.09, 21:19 »

Kuvassa on vain OSA pöydästä! Tongue

Onks toi nyt se sekametelisoppa? Grin

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #85 on: 09.01.09, 07:33 »

eiku eiks tossa oo sitä sen seitsemää(kymmentä) sorttia... Smiley

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #86 on: 09.01.09, 08:34 »

Boriksen pöytäkuvaa vaivaa runsaudenpula Smiley

Eukko on muuten toiselta ammatiltaan ravintolakokki, ja moon syönnä sen ruokia tyytyväisyystakuulla, tapa se tämäkin täyttää maailmaa laajentamalla itseään... Huh

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Bon appétit
« Reply #87 on: 09.01.09, 10:34 »

Mielestäni hyvä periaate kunnon annoksissa on se, että kaikki, mitä lautaselle on mätetty, on syötävää kamaa! Joissain erityistapauksissa olen valmis antamaan anteeksi jokusen ruodon, luunkappaleen, tms.  Wink

Suvun ruokataiturit osaavatkin koristella mm. kakkuja syötävin koristein kuten kukinnoin, lehtikullalla... thmbup
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #88 on: 09.01.09, 14:43 »

Tässä yksi pasta joka tuli tehtyä jokunen aika sitten. Kastike melkein Bolognese muutamilla muunnelmilla...

[ attachment removed / expired ]

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #89 on: 09.01.09, 17:43 »

Vain pari kommenttia.

VOISIN perustaa makaroonivariaatioruokalan. Nimikin on valmiina. PASTAHUUSSI. (Vrt. Pizza Hut jne.)

Pohjoiseen jos mennään, niin siellä edelleen juoksee enemmä "lentäjn poikia", mitä paikalliset jäkäläkankaat pystyvät elättämään. Mutta eihän lappilainen olisi lappilainen, ellei hän hinnoittelisi ilmaiseksi saatua ainakin kolminkertaisesti etelässä saatuun. Roll Eyes

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #90 on: 09.01.09, 17:49 »

Kannattaa AINA muistaa, että ihmisen paras ystävä EI OLE koira, vaan vatsa, joka ei koskaan hauku selän takana.

Mitä taas naisiin tulee, niin ainakin tuo oma lempivastustajani olisi varmaan onnen omiaan vakuutusalalla. On meinaan tota riskin hallintakykyä - ERIKSEEN kirjitettuna.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #91 on: 10.01.09, 19:18 »

Wiskikanaa:

4 kananrintafilettä
voita ja ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi murskeena

3rkl balsamietikkaa
1 rkl siirappia
1/2-1 dl viskiä
1 dl kanalientä (kuutioista tai fondista)
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa.
Suurustamiseen: vaaleaa maizenasuurusta.
Lisäkkeeksi riisiä tai raikasta salaattia ja patonkia.

Paista kananrinnat molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta odottelemaan kastikkeen valmistumista.
Silppua sipuli ja valkosipilin kynsi. Kuullota niitä paistorasvassa, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää balsamietikka, siirappi, viski ja kanaliemi. Keitä pari minuuttia .
Lisää kerma, sekoita ja nosta fileet pannulle kastikkeen joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes liha on kypsää. Suurusta kastike tarvittaessa.

ite en suurustanut ja wiski oli RobRoytä, käytin noin 3/4 desiä ja hiivatin hyvää oli Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #92 on: 10.01.09, 19:30 »

Tässä yksi pasta joka tuli tehtyä jokunen aika sitten. Kastike melkein Bolognese muutamilla muunnelmilla...

[ attachment removed / expired ]



voisitsä tulla joskus meille tekeen ruokaa??? Cheesy *tähän sellanen kuolaava hymiö*

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #93 on: 10.01.09, 19:32 »

voisitsä tulla joskus meille tekeen ruokaa??? Cheesy *tähän sellanen kuolaava hymiö*

Hjoo´o, en kommentoi Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #94 on: 10.01.09, 19:43 »

Wiskikanaa:

Olisikin viskiä. mutta kun:

Minulla oli kellarissa 12 pulloa whiskyä. Vaimoni ei tästä varastostani pitänyt ja pyysi minua tyhjentämään pullot viemäriin.

En uskaltanut vastustella, joten minä aloitin vastenmielisen työni.

Avasin ensimmäisen pullon korkin, kaadoin sisällön viemäriin, paitsi yhtä lasillista, jonka join.

Sitten avasin toisen pullon, kaadoin whiskyn viemäriin lukuunottamatta yhtä lasillista, jonka join.

Shitten korkkasin kolmannen pullon, heitin lasin viemäriin, lukuunottamatta pullollista whiskyä, jonka join.

Avattuani pahoin kiinnijuuttuneen neljännen viemärin korkin, panin pullon lasiin, jonka join.

Ssheuraavan lashin khorkista selvittyäni kaadoin korkin pulloon ja join lasin.

Kun kaikki pullot olivat tyhjiä, tuin toisella kädellä taloa ja toisella laskin pulloja, korkkeja ja laseja.

Sain täsmälleen 29, mutta varmistuslaskenta osoittautui turhaksi, sillä taas sain niiden lukumääräksi 74.

Kun kellari purjehti ohi, laskin vielä kertaalleen kaikki talot, pullot ja lasit, paitsi yhtä viemäriä, jonka join.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
eero.kauppi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #95 on: 10.01.09, 21:58 »

Hyvä ruoka on kieltämättä hyvää. Kuitenkin mulle hinta-laatu suhde on se tärkein. Pariisista saa kaiken kunnolla irti kun osaa kieltä, oma kohtainen kokemus.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #96 on: 11.01.09, 04:10 »

Ei kaiken aina tarvitse olla vaikeaa tai konstikasta.

KAURAKAKUT
(Noin 30 kaurakakkua)

TARVITAAN
      50 grammaa voita sulatettuna
      2 desilitraa kauraryynejä (Iso Elovena paras)
      1.5 desilitraa hienoa sokeria
      1 kananmuna
      1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja
      1 teelusikallinen leivinjauhetta

VALMISTUS
      Laita kauraryynit kulhoon
      Kaada kuuma voisula kauraryynien päälle ja sekoita
      Lisää sokeri ja sekoita
      Lisää kevyesti vatkattu muna ja sekoita
      Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja sirottele annokseen sekoittaen

      Pane taikina pieninä nokareina leivinpaperin päälle pellille
      Tasoita nokareet tasapaksuiksi
      (Sijoita nokareet harvakseen, sillä ne leviävät uunissa)

      Paista uunissa 225 °C noin 6-8 min. tai kunnes kakut ovat kullan keltaisia.

KÄYTTÖVINKKI

Vaikka kaurakakut ovat hyviä ihan sellaisenaan, voit tehdä maukkaan ja makean jälkiruuan seuraavasti:

      Murenna kaurakakut
      Vatkaa kuohukermaa
      Viipaloi banaaneja

      Sekoita ainekset keskenään
      Anna vetäytyä kylmässä 1-2 tuntia

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #97 on: 11.01.09, 10:09 »

Ei kaiken aina tarvitse olla vaikeaa tai konstikasta.

toi viskikana oli muuten yllättävän helppoa, täytyy sanoa! Cheesy Siitä pisteet kans sille Wink

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
arttula
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #98 on: 11.01.09, 10:11 »

piti vielä muuten palata tänne noiden ribsien osalta...
parhaat ravintolassa nautitut ribisit kotimaassa saa ehdottomasti Korppoon saarelta, ravintolasta nimeltä Buffalo...
ja jos saa mainostaa enemmän, niin tämä siis on kyseessä http://www.ravintolabuffalo.com/
mikäs sen komeempaa, terassi meren rannalla saaristossa ja hiivatin hyvää safkaa... Cheesy

Joo. Kannatetaan ! Meillä oli Korppoossa mökki koko lapsuuteni ajan. Noh... Ei se oikeastaan liity mitenkään tähän juttuun, siilä tuo Buffalo tuli vasta myöhemmin. Mutta hyvää lihaa sieltä saa ! thmbup
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #99 on: 11.01.09, 10:52 »

Hyvä ruoka on kieltämättä hyvää.

Loogista Grin

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1