Bon appétit

<< < (17/162) > >>

Crayfishguru:
Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun.

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis. Lähes yhtä legendaarinen ravintolapäällikkö - Reino Oinonen - oli myös koulinut joukkonsa hyvin. Seisovassa pöydässä ei esim. ollut perunan perunaa! Kun sieltä palasi pöytänsä ääreen, ilmaantui aina heti tarjoilevaa henkilökontaa tyrkyttämään tärkätyn liinan alta lämpimiä ja ehjiä perunoita. Reiskan mielestä henkilökunnalla oli silmät siksi, että niillä seurataan, koska omalta tontilta on porukkaa seisovan pöydän äärellä ja kipaistaan keittiöstä kulhoon perunat. Ihan sellainen maku siitä jäi suuhun, että taitavat perhanat yrittää palvella.

Keskiviikkoiltaan kuului myös joka kerta se, että ainakin yksi lämpimistä tai jälkiruokavaihtoehdoista oli liekitetty. Hovimaisteri toi sen vankkureilla pöydän ääreen ja flambeerasi korkeimman omakätisesti.

Varmemmaksi vakuudeksi ja mielestäni hyvänä mainoskikkana pidän sitä, että jokainen syöjä sai postikorttina kuvan pöydän antimista. Sen sai täyttää mielensä mukaan ja Socis lähetti sen kustannuksellaan vaikka Timbuktuun. Enpä usko, että kovin monta poikkiteloista sanaa joutuivat maailman ääriin kustantamaan. Itse asiassa veikkaan sisälmyksen olleen pikemminkin à la Maistuis varmaan sullekin.

Kuvassa on vain OSA pöydästä![ Attachment not found - or removed ]

mmniemi:
Quote

Se on tää rapatessa roiskuu osasto ko on taas siirappipullon kans lautasenreunoja sorkkinu  Ne vaan on nuo siirapit, öljyt ym. millä haetaan annoksiin hiukan kontrastia. Lähinnä ne on semmosta kikkailua ja hifistelyä. Harvemmin ne mitään annoksen kastikkeita on mitä sinne roiskitaan, ainakaan meillä.


Selittää paljon. Hyväksytään vastaus 

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs 

doggie2:
Quote

Selittää paljon. Hyväksytään vastaus 

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs 


Tulee mieleen se mainos..."meidän äiti tekee teidän äitin ruoat" !

Tuo on Päivi TAIDETTA ! 

Assiini:
Quote

Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun.

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis.

Huh huh ! Maistuis varmaan mullekin...

mmniemi:
Quote

Kuvassa on vain OSA pöydästä!


Onks toi nyt se sekametelisoppa?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page