Mistä uusia ilmakuvia photosceneryihin?

(1/17) > >>

kummis:
Olen ajatellut "pitkän tauon" jälkeen tehdä jotain uutta Suomen photosceneryrintamalla. Nyt vain tuntuu olevan niin, ettei hovihankkijaltani BLOM Kartalta löydy enää ilmakuvia paikoista, joista en ole vielä tehnyt photosceneryä. Tai heillä ei ole antaa kuvia ainakaan ennen ensi syksyä. Ns. väärävärikuvia kyllä löytyisi, mutta ne eivät käy photosceneryiden pohjaksi. Olen selvittänyt tämän asian perusteellisesti.

Pannaan tähän luettelo Suomen photosceneryistä FS 2004:lle/FSX:lle. Kursivoidut ovat minun tekemiäni.

Espoo Photoscenery 1.0
Helsinki Photoscenery 1.0
Jyväskylä Photoscenery 1.0
Kuopio Photoscenery 1.0
Oulu Photoscenery 1.0
Pori 1.0
Porvoo Photoscenery 1.0
Raahe Photoscenery 1.0
Rovaniemi 3.0
Tampereen photoscenery 1.0
Turku Photoscenery 1.0
Vantaa Photoscenery 1.0


Microsoftin sinänsä hienosta tasokkaita ilma- ja viistokuvia sisältävästä palvelusta ei kuvia ole saatavissa photoscenerykäyttöön (http://maps.live.fi/LiveSearch.LocalLive). Selvitin asian olemalla yhteydessä heihin ja muihin tarvittaviin tahoihin.
020202-palvelu on yksi mahdollisuus, mutta mustavalkeat ilmakuvat eivät kelpaa - eivätkä sellaiset, joissa ajelehtii pilviä maiseman päällä.
Joidenkin kaupunkien nettisivuilla on pienehköjä ilmakuvia kuten Hyvinkää ja Kotka. Noihin ehkä saisi luvat ko. kaupungeilta.

Minua kiinnostaisi ensisijaisesti jatkaa pääkaupunkiseudun photosceneryä pohjoiseen (nyt photoscenery rajoittuu kiusallisesti EFHK:n kohdalla kiitoratojen pohjoispäähän) ja ehkä myös itään ja länteen. Sitten kiinnostaisi vaikkapa Lapin tunturit, joilla on isoja hiihtokeskuksia tai muuten vaan näyttää maastoa (esim. Saana ja Kilpisjärvi). Ja tietenkin ne isot kaupungit, joista ei vielä ole sceneryä, kuten Vaasa, Kajaani sekä esim. Ahvenanmaa saaristoineen.

Jos joku tietää, mistä saisi sopivia ilmakuvia ja mikä tärkeää, myös niille luvat, olisin tiedosta erittäin kiitollinen!

yES


jrantala:
Vaasan kaupungin web sivuilla näyttäisi olevan tarjolla myös ilmakuvaa (v 2006): http://kartta.vaasa.fi/web/

roar:
Seinäjoelta on myös ihan vuoden 2008 ilmakuvaa tarjolla:

http://kartat.seinajoki.fi/

kummis:
Quote

Vaasan kaupungin web sivuilla näyttäisi olevan tarjolla myös ilmakuvaa (v 2006): http://kartta.vaasa.fi/web/

Vaasasta löytyy mittava ilmakuva. Ennen kuin alan tiedustella lupaa Vaasan kaupungilta, kysyn seuraavaa.
Millä tavoin Vaasan netti-ilmakuvasta voi kopioida ja siirtää Photoshoppiin isomman kuvan kerrallaan kuin 256x256? Tulosta-copy-paste tuottaa tuolalisia mitättömän pieniä osakuvia.

Kuopion kuvat sain siirrettyä Photariin 1000 x 1000 pixeliä kokoisina. Allaoleva ohje ei varmaankaan sovi Vaasan kuviin:

"Kuopionseudun karttapalvelussa (http://kartta.kuopionseutu.fi/map/map.php) homma toimii seuraavasti:
Java viritelmä lataa palvelimelta aina 400px x 460px kokoisia karttapaloja, oli näytön koko mikä tahansa.
Palvelimelta saa kuitenkin ladattua suoraan maksimissaan 1000px x 1000px kokoisia karttapaloja tähän tyyliin:
http://kartta.kuopionseutu.fi/map/cgi-bin/map.php?q=80&w=1000&h=1000&px=1.0&x=3534691.0&y=6977884.0&data=2&koodi=kooditahan&kieli=1
Osoitteessa w ja h parametrin tarkoittavat luonnollisesti kuvan kokoa, px parametri skaalaa (metriä/pikseli) ja x ja y parametrit KKJ muotoisia koordinaatteja kuvan keskelle. data parametri määrittelee minkälaista karttadataa halutaan, muilla ei olekaan merkitystä
Eli kun px parametrin arvo on 1.0, saadaan seuraava pala ladattua lisäämällä x ja y arvoihin aina vuorotellen 1000." Tämän neuvoi Teemu Peltonen.

Siis miten Vaasan kuvat saa kopioitua Photariin isompina kokonaisuuksina?

yES

Matti Kokkonen:
Quote


Minua kiinnostaisi ensisijaisesti jatkaa pääkaupunkiseudun photosceneryä pohjoiseen (nyt photoscenery rajoittuu kiusallisesti EFHK:n kohdalla kiitoratojen pohjoispäähän) ja ehkä myös itään ja länteen. Sitten kiinnostaisi vaikkapa Lapin tunturit, joilla on isoja hiihtokeskuksia tai muuten vaan näyttää maastoa (esim. Saana ja Kilpisjärvi). Ja tietenkin ne isot kaupungit, joista ei vielä ole sceneryä, kuten Vaasa, Kajaani sekä esim. Ahvenanmaa saaristoineen.Jeps,

Jos olet tekemäsää uutta photosceneryä jostakin kaupungista (jos siis ilmakuvia löytyy), niin Suomesta puuttuu maisemat mm. Vaasaa ja Kajaania isommistakin kaupungeista Joensuusta ja Lahdesta. Itse ainakin olen Joensuun kannalla eräästä nimeltä mainitsemattomasta syystä 

Navigation

Up one level

Next page