Sivistynyttä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta

<< < (45/176) > >>

pho201:
Quote

Ei ainakaan päästämällä tänne lisää esim. somaleita, jotka tunnetusti eivät työllisty nyt, eivät aikaisemmin eikä jatkossakaan.


Mistäs sitten mm. hoitohenkilökunta tuplataan?

Sitäpaitsi olen varma, että tänne kotiutuvat somalit (ja muut ulkomaalaiset) ovat viimeistään kolmannessa sukupolvessa aivan yhtä suomalaisia kuin me muutkin. Sitä tosin en tule olemaan itse todistamassa, sillä puren siinä vaihessa jo ruohoa alhaalta päin. Sitten kun/jos olen sitä ennen itse hoitokodissa/muuten toisten hoidettavana, on minulle tasan samantekevää minkä värinen ihminen minua hoitaa kunhan edes joku hoitaa.

Pekka

AYFF:
Quote

Sitäpaitsi olen varma, että tänne kotiutuvat somalit (ja muut ulkomaalaiset) ovat viimeistään kolmannessa sukupolvessa aivan yhtä suomalaisia kuin me muutkin.

Kenellä on aikaa ja rahaa odottaa?

pho201:
Quote

Suomeen on erittäin vaikea saada työhaluisia maahanmuuttajia. Kukapa tänne korkean verotuksen, vaikean kielen, ennakkoluulojen ja ankean ilmaston synkkään maahan haluisikaan hommiin kun muualla olosuhteet ovat inhimillisemmät.


Tänne on maailmalta kova tunku - paljon kovempi kuin uskotkaan. Maailmassa on yli 200 maata ja Suomi kuuluu edelleenkin (kokoomuksen kovasta yrityksestä huolimatta  ) 10-20 kehittyneimmän joukkoon melkein millä mittarilla mitattuna tahansa. Kyllä se ihmisiä kiinnostaa.

Quote

Sen sijaan vapaalippulaisia, työtävieroksuvia ja hämäriä hommia tekeviä tulee ilomielin niin paljon kun valtio niitä tänne kärrää. Ja niitähän on jo tullutkin. Jotkut vielä halajavat näitä ryhmiä tänne lisää elätettäväksi.


Tuossa suhteessa Suomi kuuluu Euroopan häntäpäähän. Niin vähän tänne on pakolaisia otettu. Paljon enemmän tarvitaan, jotta tulevaisuudessa kaikki tarvittavat työt täällä voidaan tehdä. Suomen nykyinen syntyvyys ei riitä "kattamaan vajetta omasta takaa". Lisäksi samaan aikaan ikäpyramidi on kääntynyt miltei päälaelleen (sekin yksi pitkälle kehittyneen valtion merkki).

Maahanmuutosta seuraa aina ongelmia 1. tai 2. sukupolven kanssa, mutta 3. ja siitä edelleen on jo täysin sulautunut valtaväestöön. Suomalaisiakin on muuttanut muihin maihin merkittävä määrä (lähentelee yhteensä varmaan miljoonaa ihmistä).

Pekka

pho201:
Quote

Kenellä on aikaa ja rahaa odottaa?


Oletko "kaikki, tässä, nyt ja heti minulle-sukupolvea"? 

Minä en ole.

 

AYFF:
Quote

Oletko "kaikki, tässä, nyt ja heti minulle-sukupolvea"? 

En vaan veronmaksaja.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page