Sivistynyttä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta

<< < (97/171) > >>

Cat:
Quote

Vaikea mennä sanomaan mitä se Arkadian mäen touhu nykyisin on, kun siitä on tehty sellaista kieroutunutta meininkiä siellä ettei tavallinen kansalainen enää ymmärrä mitään mistään.

Onko virhe Suomalaisissa tai maahan muuttajissa?
Usea ihminen tehdä oma päätös liika nopeasti ja tämä aiheuttaa ongelmia. Mikäli henkilö (Suomalainen tai ulkomaalainen) tehdä rikos, hän pitää rangaista tämän maan laki mukaisesti.

Quote

Kait se on joku silmänkääntäjien temppula koko hallintorakennus kaikkine puolueineen. Se on vissiin ihan perinteistä siellä, että ei asioita ajatella pidemmällä aikavälillä ja joissakin asioissa perehdytä kummosemmin. Sitten vaikka kuin korruptoituneita ollaan, niin silti puolusteleevat ja pitävät kynsin ja hampain kiinni omasta asemastaan siellä eikä osata erota, kun on sille aihetta.

Miksi Suomalaiset äänetää nämä henkilöt tekemään työtä Suomen parhaaksi? Missä olla vastuu?

Quote

No voin suoraan irtisanoutua tuosta kategoriasta. Samanlaisia immeisiä ne miun silmissä on kun kuka tahansa.


Kiitos. Kaikki ei ajatella sama tapa.....


Cathy

Tonih22:
Quote

Onko virhe Suomalaisissa tai maahan muuttajissa?
Usea ihminen tehdä oma päätös liika nopeasti ja tämä aiheuttaa ongelmia. Mikäli henkilö (Suomalainen tai ulkomaalainen) tehdä rikos, hän pitää rangaista tämän maan laki mukaisesti.

Miksi Suomalaiset äänetää nämä henkilöt tekemään työtä Suomen parhaaksi? Missä olla vastuu?

Cathy

Hyviä kysymyksiä, olisi itsekkin kiva saada tietää vastaukset noihin. Siellä on tällä hetkellä kaksi porvari puoluetta hallituksessa, ja liekö sitten se raha mikä on tässäkin ollut ratkaisevana osapuolena, ei niinkään äänet. Rikkaat äänestää omiaan ja tavantallaajat omia. Kuka niistä sitten selviää hallitukseen asti tiedä sitä, mutta taitaa se olla niin että oli se sitten kuka tahtojaan sinisilmäinen, helposti sellainen on "koulutettavissa" talontavoille, eli loppupeleissä ne turtuu niihin omiin hommiinsa sielä niin että ne ei enää edes muista/tiedä mitä ne ovat sinne eduskuntaan menneet tekemään. Oma näkemys asiasta tämä siis.

Cat:
Quote

Kaikki yrittävät tehdä työnsä ynnä muut asiat mahdollisimman hyvin , jotta Suomi pysyisi Suomena.
  Risto


Isä sanoa: Suomi ei olla enää Suomi kun liittää EU..... 


Quote

Hyviä kysymyksiä, olisi itsekkin kiva saada tietää vastaukset noihin.

Mahdollisesti täällä foorumissa jokin osata antaa vastaus.....


Quote

Siellä on tällä hetkellä kaksi porvari puoluetta hallituksessa, ja liekö sitten se raha mikä on tässäkin ollut ratkaisevana osapuolena, ei niinkään äänet. Rikkaat äänestää omiaan ja tavantallaajat omia. Kuka niistä sitten selviää hallitukseen asti tiedä sitä, mutta taitaa se olla niin että oli se sitten kuka tahtojaan sinisilmäinen, helposti sellainen on "koulutettavissa" talontavoille, eli loppupeleissä ne turtuu niihin omiin hommiinsa sielä niin että ne ei enää edes muista/tiedä mitä ne ovat sinne eduskuntaan menneet tekemään. Oma näkemys asiasta tämä siis.


Minä saada tehdä äänestys ja minulla vaikea tehdä päätös. Suomen politiikka olla liika vaikea (sekava) ja en äänestää....


Isä sanoa menneisyys: Suomi pelätä paljon Neuvostoliitto ja nyt pelätä ulkomaalaiset...... Oliko Neuvostoliitto vaarallinen?


Cathy

55-HO:
Quote

Isä sanoa: Suomi ei olla enää Suomi kun liittää EU..... 
Cathy

"Isät ovat aina oikeassa" , tässä kyseisessä asiassa Isäsi , mielestäni 100 %  

  Risto

pho201:
Quote

...
ja liekö sitten se raha mikä on tässäkin ollut ratkaisevana osapuolena, ei niinkään äänet. Rikkaat äänestää omiaan ja tavantallaajat omia. Kuka niistä sitten selviää...
...


Noinhan se ei tosiaankaan mene. Jos rikkaat äänestäisivät omiaan - kuten varmasti tekevät, mutta "tavantallaajat" vain omiaan, olisi Suomessa aivan toisenlainen eduskunnan (ja kunnanvaltuustojen) rakenne. Se muistuttaisi paljon enemmän menneitä aikoja, jolloin ihmiset olivat tietoisempia siitä yhteiskunnallisesta asemasta, johon kuuluvat. Tämä on tavallaan hyvin paradoksaalista, sillä kansan ns. sivistystaso oli ennenwanhaan paljon alemmalla tasolla kuin nykyään. Vai onko niin, että nykysivistys on näennäissivistystä?

Käytännössä keskiluokka (se "suurin ja mahtavin") äänestää jotain "kolmesta suuresta" puolueesta tai sitten niiden tukipuolueita ja köyhät, joita Suomessa on tilastojen mukaan yli 700000 (enemmän kuin yhdenkään ns. suuren puolueen kannatus vaaleissa), eivät äänestä lainkaan. Nämä kolme suurta (ja niiden tukipuolueet) eivät kuitenkaan enää ole tavantallaajien asialla (eivät ole olleet aikoihin). Kaikki ne ajavat vain ja ainoastaan rikkaiden asiaa. Mutta se on vain demokratiaa. Sitä saa, mitä tilaa.

Medialla on toki suuri merkitys tavan ihmisten mielipiteen muodostuksessa. Meillä raha ratkaisee. Onneksi tilanne ei kuitenkaan vielä ole se, mikä se on esimerkiksi Venäjällä, jossa kaikki opposition mielipiteet on estetty julkisessa mediassa rahasta riippumatta.

Suomi on eräiden tilastojen mukaan maailman vähiten korruptoitunut maa. Se pitääkin hyvin paikkansa tavallisten ihmisten ja alemman virkamiehistön suhteen. Esimerkiksi moni venäläinen liikennerikkomuksen tehnyt on sen karvaasti saanut kokea, kun on yrittänyt lahjoa suomalaista poliisia.

Tämä ei kuitenkaan koske lainkaan suomalaista "poliittista eliittiä". Jo kauan on ollut "maan tapa", että poliitikko vain jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka jäisi toistuvasti kiinni "rysän päältä". Mahdollisesti tämä tapa on periytynyt Suomen yya-kaudelta, jolloin kaikenlainen erimielisyys "yleisen poliittisen mielipiteen" kanssa oli "ei toivottavaa", mahdollisesti se on vieläkin vanhempaa. Tällaista ei yleensä tapahdu muissa ns. länsimaisissa demokratioissa (Japania en tunne ja poikkeuksia on kuten Italia).

Viime aikoina tosin on alkanut näyttää siltä, että media on vähitellen rikkomassa tätä vanhaa "maan tapaa". Tämä kriittisempi kehitys on kuitenkin vasta ihan alussa (tai sitten ei), vai mitä sanotte esimerkiksi tästä ydinvoimala-asiasta?

Maahan on tulossa kaksi "vihreää" uutta ydinvoimalaa, vaikka ei ole kauaakaan siitä, kun kaikki merkittävät poliittiset puolueet vakuuttelivat, että ei tule enää lisää. "Myrkynvihreä" Kokoomus on pääoman puolueena luonnollisesti  ydinvoimaloiden kannalla - on aina ollut. Olisi varmaan tullut kolmekin voimalaa, mutta "apilanvihreä" Keskusta ei pystynyt kerralla syömään kuin kahden ydinvoimalan kokoiset sanansa. Kaiken huippu on kuitenkin ns. Vihreät-puolue, joka ainoana kaikista maailman vihreistä puolueista on mukana hallituksessa, joka kannattaa ydinvoiman lisäämistä. Taitaakin koko puolue olla vain eräänlainen "Kaappi-Kokoomus".

RKP:lle taas kaikki käy kunhan se vain saa olla hallituksessa puolustamassa pakkoruotsia. Tosin se oli tukehtua pullaansa, kun Kokoomuksen kannattajat edustajiensa välityksellä äänestivät puoluekokouksessaan pakkoruotsia vastaan. Sillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, sillä eihän suomalaisessa "demokratiassa" kansa (saati jonkun puolueen jäsenistö) päätä asioista. Asiat päätetään polittisessa eliitissä kuin Neuvostoliitossa ikään ja eliittin sana oli selvä. Pakkoruotsi on ja pysyy.

Myös kateudesta vihreä SDP on periaatteessa ydinvoiman kannalla, vaikka ei asiaa voi myöntää eikä kieltää oppositiosta käsin.

Siinä vain yksi esimerkki siitä, että tavan kansan ja poliittisen eliitin aikeet eivät aina kohtaa.

Pekka

Navigation

Up one level

Next page

Previous page