Sivistynyttä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta

<< < (113/176) > >>

yeeman:
Tää mellakointijuttu on nyt pikkuisen väärän otsikon alla. Keskeisin nimittäjä ei ole alkuperä vaan syrjäytyneisyys. Erityisesti syrjäytyvistä nuorista miehistä tulee yhteiskunnalle aikapommi taustasta riippumatta. Muistanette Euroopan hullun vuoden 1968, jolloin  vastaavantyyppinen youth bulge -ilmiö purkautui omalla tavallaan - politisoidusti sillä kertaa. Itse asiassa muistelen, että suurten vallankumousten yhteydessä on tyypillisesti esiintynyt samaa. Skinit ym. ksenofoobikot taas edustavat omalla tavallaan juuri tällaista luuseriporukkaa.

Nuorten työllistymisongelmat ja motivaation sekä yhteisökuuluvuuden tunteen tipahtaminen tuottaa näitä Englannin mallin mukaisia mellakointiuutisia - sekä tietysti muitakin asosiaalisia ilmiöitä esim. yksilötasoiset veritekoja. Riehujien määrä on lopulta varsin vähäinen, mutta koska mitään sisäistä kontrollia ei ole, tuhoa syntyy suhteellisen paljon, vaikka ilmiö tavallisesti onkin pistemäinen.

kiikaroija:
Quote

Tää mellakointijuttu on nyt pikkuisen väärän otsikon alla. Keskeisin nimittäjä ei ole alkuperä vaan syrjäytyneisyys.
Niin, vai kumpi oli ennen, muna vai kana. Ainakin erittäin "rikastuneelta", suorastaan "kultamunilta", suuri osa "nuorisosta" tuolla näyttää olevan riehujista.

kille:
Quote

Tää mellakointijuttu on nyt pikkuisen väärän otsikon alla. Keskeisin nimittäjä ei ole alkuperä vaan syrjäytyneisyys.


Meinasin juuri samaa, mutta olisin sanonut tuon "pikkuisen väärän otsikon alla" vain hiukan rumemmin 

Sekä uutisten että paikalla asuvien tuttavien mukaan siellä riehuvat luuserit huvikseen täysin etniseen taustaan katsomatta. Helppohan se on tietysti innostua syyttämään..

fishu:
Kuvista päätellen luusereilla tuntuu olevan kovin erilainen etninen jakauma kuin koko maan tilastot antaisivat ymmärtää. Pidätettyjen taustoista ei tietysti saa tilastoa, koska se ei olisi poliittisesti korrektia pitää sellaista tilastoa, siinäkin tapauksessa, että sillä voisi todistaa ennakkoluulot vääriksi.

Andaman:
Quote

Tää mellakointijuttu on nyt pikkuisen väärän otsikon alla. Keskeisin nimittäjä ei ole alkuperä vaan syrjäytyneisyys.


Niinpä. Uutisissa todettu, että mellakoijat näyttävät tulevan kaikista etnisistä ryhmistä ja mellakointia on ollut myös tavallisen keskiluokkaisilla alueilla, mikä ollut yllätys paikallisille. Syyt ovat varmaan moninaiset ja monimutkaiset, Isossa-Britanniassa on ikävän pitkät perinteet mellakoinnille.

Syrjäytyneisyydellä varmasti iso osuus. Nuori syrjäytynyt mies on Suomessakin ollut viime vuosina se vaarallisin tapaus.

Maahanmuuttokeskustelussa minua on häirinnyt se, etteivät termit ja mittasuhteet ole aina kohdallaan, netin keskusteluista voisi päätellä, että Suomeen olisi tullut maanmuuttajien vyöry islamilaisista maista. Jos epämääräinen termi "mamu" tarkoittaa maahanmuuttajaa, niin Suomessa  tyypillisin "mamu" on vaalea pohjoiseurooppalainen; Virosta, Venäjältä tai paluumuuttaja Ruotsista, siinä TOP 3.  Ja Thaimaasta on tullut enemmän porukkaa kuin Turkista.

Tietysti Suomen pitää itse pystyä hallitsemaan maahanmuuttoa, lakeja ja sääntöjä täytyy voida muuttaa jos tarvis on, kansallisesti tai EU:n tasolla. Ja keskustelu on sallittua.

Mutta etniseen alkuperään tms kohdistuva huutelu netissä ja kadulla on syvältä, sen kohteeksi on joutunut omiakin kavereita.Navigation

Up one level

Next page

Previous page