Sivistynyttä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta

<< < (133/176) > >>

Similaattori:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060815685506_uu.shtml

Quote

Yle: Lapsia aiottiin lähettää Suomesta ulkomaille terroristileirille

Keskusrikospoliisi epäilee Ylen mukaan, että Suomesta aiottiin lähettää lapsia ulkomaille terroristien koulutusleirille.

Asia on paljastunut terrorismitutkinnassa, jossa poliisi epäilee Suomessa asuvia ihmisiä terrorismin rahoituksesta ja värväyksestä.

Tutkinnanjohtaja Kaj Björkqvist kertoo, että lapsien lähettämisen koulutusleireille esti rahapula.

- Esitutkinnassa kerätyn tiedon mukaan tekoa ei tehty, koska rahoitusta ei järjestynyt, Björkqvist sanoo Ylelle.

Suomen ensimmäisessä terrorismitutkinnassa epäillään rikoksesta kahdeksaa ihmistä. Heistä viisi on Suomessa. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä terrorismirikoksiin.

Rikosepäilyt liittyvät al-Shabaab-järjestöön, joka toimii lähinnä Somaliassa.

Ruotsista on aiemminkin uutisoitu vastaavista tapauksista, mutta en ole varma onko Suomessa tälläistä. Kumma juttu kun ensin nuokin tulleet tänne nimenomaan pakoon kaikkea väkivaltaa ja sekasortoa siellä ja sitten ovatkin jo lähettämässä lapsiaan takaisin sinne tappamaan.

Olisikohan 20 vuoden sisällissota jo istuttanut väkivallan osaksi sikäläistä kulttuuria joka olisi tänne Suomeenkin tarkoitus sitten sopeuttaa. Ei kovin hyvältä näytä sen suhteen.

kiikaroija:
Mutta kun ne (pottunokkaiset,oletettavasti) suomalaisetkin voivat jotain tehdä...

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttaja_saa_yhta_paljon_rahaa_kuin_sinakin/6848867

Quote

Lähinnä tulee mieleen pimeä työ, mutta kyllä suomalaisetkin pimeitä töitä tekee, Mikkola sanoo viitaten tilanteeseen, jossa tuen hakija valehtelee tulonsa

Quote

Hän muistuttaa, että väärinkäytökset ovat pieni ongelma ja vedätyksiä voi tehdä yhtä lailla suomalainen tuen hakija.

Niin, näin se on kun kahteen kertaan sanotaan. Pulinat pois.

Outsider:
Näin naapurissa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22190105.ab

kiikaroija:
Parisen viikkoa sitten oli juttu paikallisessa lehdessä, joissa sanottiin että Alastarolle(Loimaatahan tuo nyt on) piti ottaa vain perheitä, kuten kunta oli asukkaiden toivomuksesta lupaillut. Eipä ole vielä tullut ketään, kun ei ole sopivaa porukkaa löytynyt. Kuka yllättyi ? Yli 80% tulijoista on karvaisia äijiä ja suuri osa lopuista vähemmän karvaisia "karva-ankkureita" eli muka 16-17v kolleja, luultavasti niistäkin 50% on 20-25v vähintään.

pho201:
Maahanmuuttajakritiikissä kuulee/lukee usein paheksuntaa sitä kohtaan, että muuttajat ovat nuoria miehiä parhaassa iässään.

Ovat tainneet "kriitikot" nukkua koulussa historian tunneilla?

Suomesta muutti aikoinaan paljon väkeä Ruotsiin, Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja muualle. Yleensä he eivät olleet pakolaisia siinä mielessä, että jokin olisi uhannut heidän henkeään täällä Suomessa. He läksivät täältä, koska toimeentulomahdollisuudet olivat heikot tai olemattomat. Muuttajat olivat nimenomaan pääasiassa nuoria miehiä, jotka yrittivät kovalla työllä ensin hankkia itselleen ja perheelleen elinmahdollisuudet uudessa kotimaassa. Myöhemmin he kutsuivat/toivat perheensä luokseen. Myös minun äitini kaksi setää olivat "elintasopakolaisina" toinen Yhdysvalloissa ja toinen Kanadassa. Eläkepäivikseen he muuttivat takaisin Suomeen.

Miksi muunmaalaiset kuin suomalaiset eivät saisi olla maahanmuuttajia? Miksi Suomi ei saisi ottaa vastaan maahanmuuttajia? Mitä on sellainen inhimillisyys, joka kieltää pakolaisilta turvapaikan?

Molemmat vanhempani joutuivat pakenemaan Karjalasta, joka nykyisin on Venäjää. Oli hyvin perusteltua epäillä, että heitä olisi vainottu, heidät olisi tapettu tai siirretty jonnekin Siperiaan, jos olisivat jääneet sinne. Silloin en minäkään tässä kirjoittelisi tätä. Virallisesti evakot eivät olleet maahanmuuttajia, koska he muuttivat toiseen paikkaan saman maan sisällä. He olivat kuitenkin pakolaisia (joita entisellä asuinalueellaan olisi vainottu tai muuten uhattu) siinä kuin nämä nykyiset pakolaisetkin.

Suomalaisten suhtautuminen Karjalan pakolaisiin eli evakkoihin oli siihen aikaankin osin samankaltaista kuin joidenkin nykysuomalaisten suhtautuminen nykypakolaisiin. Heitä ryssiteltiin ihan avoimesti, eikä mielellään huolittu asumaan muualle kuin raivaamaattomaan korpeen, jonne mm. eräs herra V. Vennamo heitä asutti elinkelvottomille tiloille ja siten (ehkä silloin tietämättään) loi äänestäjäpohjaa tulevalle SMP-puolueelleen.

Suomalainen "herrakansa" eli svenska talande folket masinoi jopa uuden lain, jonka nojalla evakkoja ei voinut asuttaa ruotsinkielisten maille. Mm. isäni osoitettiin asutettavaksi ensin Vöyriin (Vörå), joka siihen aikaan oli ruotsinkielinen kunta. Hän joutui muuttamaan sieltä pois tämän lain nojalla. Meidän suvussamme on sen jälkeen suhtauduttu hyvin kriittisesti pakkoruotsiin  .


Pekka, joka myös on pakolaisten lapsi

Edit:  Älkää käsittäkö väärin. Minä en pode mitään "hurrivihaa". Minusta suomenruotsalaisilla on yhtäläinen oikeus omaan äidinkieleen kuin kaikilla muillakin Suomen kansalaisilla oli kieli mikä tahansa. Lähes 40 vuoden opettajan urallani vain läheltä seuranneena huomasin ruotsin pakko-opettamisen haluttomille suomalaisille junteille täydelliseksi resurssien tuhlaamiseksi. Myös suomenruotsalaisten asema on sodanjälkeisistä ajoista muuttunut. Johtunee kai siitä, että enää kaikki miljonäärit ja muut yltiörikkaat eivät ole ruotsinkielisiä? Enää ei siis voida siinä mielessä puhua "herrakansasta". Enää ei voitaisi vastaavassa tilanteessa saada aikaan erikoislakia ruotsinkielisille.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page