FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
06.12.19, 10:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  EFOU skene ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: EFOU skene ongelma  (Read 4174 times)
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

EFOU skene ongelma
« on: 12.02.09, 19:56 »

Moro,

Mikähän mahtaa olla vikana kun tuossa uudessa EFOU maisemassa FS2004:ssa on semmonen ihme layeri maan päällä, jonka paikka muuttuu koneen mukana. Sen layerin läpi kaikki maatekstuurit näyttää kummalta, ja layerin reuna on ihan suora viiva.

Tero

PPL(A)
Mikko Lindström
Offline Offline

Posts: 695
Date Registered: 21.02.05

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #1 on: 13.02.09, 05:01 »

Jaa täälläkin... Koitan viikonloppuna ehtiä katsomaan mikä helkutti siellä on.

Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #2 on: 13.02.09, 06:23 »

Jaa täälläkin... Koitan viikonloppuna ehtiä katsomaan mikä helkutti siellä on.

Oukki doukki. Kiitos, Mikko!

Tero

PPL(A)
Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #3 on: 13.02.09, 09:07 »

Täällä FS9, maisema meni kauheaksi sutuksi aina kun EFOU ilmestyi näytölle.
Alkoi kova vian etsiminen.

Ratkaisu minun simulaatorissani: piti poistaa scenery-kansiosta tiedosto "lekohalli.bgl".
Sen jälkeen kaikki toimii kuten pitääkin - lekohallin paikalla tosin on sitten rakentamaton tontti.
Mikko Lindström
Offline Offline

Posts: 695
Date Registered: 21.02.05

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #4 on: 13.02.09, 09:21 »

Täällä FS9, maisema meni kauheaksi sutuksi aina kun EFOU ilmestyi näytölle.
Alkoi kova vian etsiminen.

Ratkaisu minun simulaatorissani: piti poistaa scenery-kansiosta tiedosto "lekohalli.bgl".
Sen jälkeen kaikki toimii kuten pitääkin - lekohallin paikalla tosin on sitten rakentamaton tontti.

Hmm.. mielenkiintoista. Kokeilkaas muutkin samaa. Itellä on vähän vaikea todeta noita vikoja kun kaikki toimii omassa simussa. Tuon pohjan ei pitäisi aiheuttaa mitään ongelmaa itsessään, se on tehty ihan samalla tavalla kuin muissakin maisemissa.

- Mikko

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #5 on: 13.02.09, 11:11 »

Minä valitin samasta ongelmasta jo silloin, kun Oulun scene oli juuri valmistunut/testivaiheessa.

Jos on lentokoneessa Oulun kentän  parkkipaikalla, näkyy ympärillä maassa ihmeellinen suorakaiteen muotoinen "tekstuuri", joka peittää asfaltin tai ruohikon ja liikkuu, kun itse liikku koneella.

Toinen ongelma on se, että ylhäältä päin katsotussa kuvassa koko Oulun alue menee epätarkaksi, kun Oulun kenttä on käytössä. Defukentällä ilmakuvat ovat tarkkoja.

yES


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jukka Palander
Offline Offline

Posts: 2411
Date Registered: 29.11.04

WWW
Re: EFOU skene ongelma
« Reply #6 on: 23.11.09, 18:16 »

Onko tähän ongelmaan löytynyt ratkaisua? Itselläni on sama ongelma...

Jahavat tulloo! Pois alta!
Tännehän niitä lihaleikkureita lentää päivittäin!
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #7 on: 23.11.09, 18:25 »

Onko tähän ongelmaan löytynyt ratkaisua? Itselläni on sama ongelma...

Moro!
Ilmeisesti ei joten poistin EFOU:n ja lisäksi samantapainen vaiva oli 1.6 EFHK:lla joten palasin vanhempaan versioon koska tuli saataville. EFHK:lla tosin vaiva oli silloin vain silloin kun laskeutumisvalot näkyivät eli oli hämärää niin nurmikko tuli esiin.

jukka
Jukka Palander
Offline Offline

Posts: 2411
Date Registered: 29.11.04

WWW
Re: EFOU skene ongelma
« Reply #8 on: 23.11.09, 18:31 »

Joo... Itselläni Oulussa tätä ongelmaa en ole huomannut kun noustessa tai ylilentäessä. Maa-alue plurraantuu todella pahasti ja kun tietyn matkaa mennään Oulun ohi, niin tarkka maa-alue rupee taas piirtymään.

Jahavat tulloo! Pois alta!
Tännehän niitä lihaleikkureita lentää päivittäin!
Jukka Palander
Offline Offline

Posts: 2411
Date Registered: 29.11.04

WWW
Re: EFOU skene ongelma
« Reply #9 on: 12.05.10, 15:25 »

HEP? Ratkaisuja kenelläkään vieläkään tähän?

Jahavat tulloo! Pois alta!
Tännehän niitä lihaleikkureita lentää päivittäin!
Geoff Cooper
Offline Offline

Posts: 776
Date Registered: 25.08.04

WWW
Re: EFOU skene ongelma
« Reply #10 on: 13.05.10, 13:39 »

HEP? Ratkaisuja kenelläkään vieläkään tähän?

Minulla melko-toimiva Oulu: Otin pois käytöstä ne maa / kiitotie texturit ja tein kiitorata ja rullaustiet etc AFCAD:in kanssa (jos muistaan siihen piti myös poistaa muutaman excludin ja laitoin omat)...

Geoff
Ari Viitajylhä
Offline Offline

Posts: 1567
Date Registered: 14.11.02

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #11 on: 29.06.10, 14:56 »

Olen nyt uhrannut pari tuntia tuohon ongelmaan ja lopputulos on se että sen sutun saa aikaan tosiaankin lekohalli.bgl tiedosto ja sen "taso" ongelman saa aikaan EFOU_Rwys.bgl tiedosto.
Nämä kun poistaa niin kaikki toimii ongelmitta, tai siis ilman noita kahta ominaisuutta.  Wink

On parempi olla optimisti vaikka olisi aina väärässä
kuin pessimisti joka on aina oikeassa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #12 on: 29.06.10, 15:18 »

No hyvä että Ari löysi syyn tuohon laattaongelmaan. Nimesin muuksi mainitun tiedoston ja hyvin toimii.

yES

PS. Myös lekohallin nimesin muuksi. Blurri hävisi ja kenttäympäristö toimii paremmin.
« Last Edit: 29.06.10, 15:30 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ari Viitajylhä
Offline Offline

Posts: 1567
Date Registered: 14.11.02

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #13 on: 10.12.11, 16:26 »

Tämä ongelna on myös FSX:ssä. Huomasin kun laitoin koneen varjot päälle ja menin kiitotien päähän niin varjoa ei näykkään. Vähän kun siirtää koneen paikkaa niin varjo taas näkyy.

On parempi olla optimisti vaikka olisi aina väärässä
kuin pessimisti joka on aina oikeassa.
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 572
Date Registered: 26.12.12

Re: EFOU skene ongelma
« Reply #14 on: 15.10.17, 18:14 »

En kehannu uutta ketjua tehä joten jatkan tähän.

Mikähän mahtaa olla vikana Oulun kentän sceneryn kanssa? Default -rakennukset vääntyvät sceneryn omien rakennuksien päälle, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata. Olen poistanut sceneryn tiedostot ja asentanut ne uudelleen, mutta ongelma ei poistunut niinkään. Simuna toimii FSX. Mikä neuvoksi?   Huh


Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1