FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
28.07.17, 10:56

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Verkkolentäminen (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä  (Read 1929 times)
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« on: 27.02.09, 06:52 »

täällä saattaa jossain olla jo säie aiheesta mutten sitä osannut hakea.

Paljonko potkua vaaditaan nettiliittymältä jotta nuo ohjelmat pyörivät kunnolla. Riittääkö 1M kaista? nyt on 10 M kaista, mutta suunnittelin sen pienentämistä...

Mutta mitä sanoo hyvä yleisö ja asiantuntijat?

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Jukka Palander
Offline Offline

Posts: 2411
Date Registered: 29.11.04

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #1 on: 27.02.09, 07:06 »

Verkkolentoalueelta löytyy varmasti tietoa enemmän ko. ohjelmista. Kyllä verkkolentämiseen (ja nyt kyseessä olevaan verkkolennonjohtamiseen) 1M tai pienempikin kaista riittää. Suosittelen jos pienennät, että pienennät min. 2M, koska joskus halutessasi lentää verkossa se alkaa olla minimi kaistannopeus.

Jahavat tulloo! Pois alta!
Tännehän niitä lihaleikkureita lentää päivittäin!
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #2 on: 27.02.09, 07:09 »

ainakaan toistaiseksi ei oo tarkoitus tällä koneella vielä lentää, koska puuttuu siihen tarvittavat kilkkeet ja kalkkeet... ja saahan sitä nopeutta sitten nostettua...

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #3 on: 27.02.09, 07:12 »

Meillä on semmonen 76X kokonein eli varmaa yksi megainen ja hyvin pyörii... Mutta 2M olis mukava.

Killerhangar
Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #4 on: 27.02.09, 07:30 »

Onhan sitä ennen lennetty pelkällä modeemilla. Wink 1M riittää kyllä hyvin.


"When we left earth it changed our world"
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #5 on: 27.02.09, 07:32 »

hyvä pointti Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
arttula
Former member
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #6 on: 27.02.09, 08:34 »

Joo, nuo ohjelmat siirtävät varsin pientä määrää tietoa, joten hidaskin yhteys toimii ihan hyvin. Pääasia on, että yhteys ei katkeile.
Ezku
Former member
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #7 on: 27.02.09, 11:06 »

Megasellahan pärjää missä vaan. Itse en ole ainakaan löytänyt paikkaa jossa sen teho ei riittäisi.  thmbup
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #8 on: 27.02.09, 17:04 »

hyvä tietää. pienennetään sitten yhteyksiä kun kerran en oikeesti tota 10megasta tarvi, niin mitä mä siitä sitten turhaan maksan. Se on nyt tarkan markan päivät ... Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15342
Date Registered: 03.07.01

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #9 on: 27.02.09, 18:15 »

On sitä aikanaan modeemillakin tuota samaa harrastettu ja vielä voicen kanssa ...


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Ville Heikkinen
Offline Offline

Posts: 1444
Date Registered: 09.08.08

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #10 on: 27.02.09, 19:23 »

Itselläni kotona on 2meganen yhteys, joka jaettu reitittimellä 2 koneeseen, jolloin näsäviisaasti on 1 megan yhteys ja toimii hyvin. Mökillä käytän mokkulaa (1mega), mutta suoraan sanottuna Orimattilassa ei toimi sitten yhtään tai todella hitaasti jolloin saa seurata koko ajan milloin se lyö IVAOsta pois Sad

Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #11 on: 27.02.09, 20:21 »

mutta suoraan sanottuna Orimattilassa ei toimi sitten yhtään tai todella hitaasti jolloin saa seurata koko ajan milloin se lyö IVAOsta pois Sad
Johtuu siitä, että Orimattilassa ei kuulu 3G=mokkula on netissä GPRS- tai EDGE-verkon kautta, jolloin kaistanopeus tippuu eksponentaalisesti. Jos siis sinulla on selain tai Teamspeak auki IvAcin tai IvApin taustalla, se joutuu keskittämään koko kaistan sille ohjelmalle, kun sitä käytetään ja humps. Se katkaisee kaikkien muiden ohjelmien yhteydet, koska muuten se ei saisi ääntä läpi. Tongue Tämä on minun käsitys, mikä on muodostunut näiden "hienojen" laitteiden kanssa.


"When we left earth it changed our world"
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #12 on: 27.02.09, 20:45 »

Tosiaan operaattorista riippuen ei tuo mokkula jokapaikassa täydellä vauhdilla toimi. Toinen mikä vaikuttaa on käytettävä päätelaite. Ne kun eivät kaikki ole samanlaisia.

Orimattila kyllä kuuluu esim DNA:lla osin 3G-alueeseen, mutta ei se jokaiseen puunkoloon toimi. Jos 3Gtä oikeasti tarttee, niin suosittelen ostamaan suunnattavan 3G antennin mökille. Antennin avulla saa noin 10km päähän 3G kuuluvuusalueesta vielä toimimaan mokkulan. Hintaa on noin 200€.
Miika Asunta
Offline Offline

Posts: 794
Date Registered: 10.03.06

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #13 on: 27.02.09, 21:19 »

Mökillä käytän mokkulaa (1mega), mutta suoraan sanottuna Orimattilassa ei toimi sitten yhtään tai todella hitaasti jolloin saa seurata koko ajan milloin se lyö IVAOsta pois Sad


OFFTOPIC: Ja minkä ihmeen takia MÖKILLÄ tietokone mukana??? Sen harvinaisen hetken kun voi pitää lomaa tietokoneesta, kännykästä jne.

Miika
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #14 on: 27.02.09, 23:50 »


OFFTOPIC: Ja minkä ihmeen takia MÖKILLÄ tietokone mukana??? Sen harvinaisen hetken kun voi pitää lomaa tietokoneesta, kännykästä jne.

Miika

Mökkejä voi olla eri tyylisiä, ei ne aina ole aivan niitä rentoutumispaikkoja, joissa ei kuulu pitää yhtään telkkua tai kännykkää. Tiedän itseasiassa monta tuttua joilla on kunnon telkkari ja pleikkarikin mökillä. Jokainen tekee tyylillään, eikö se näin ole?

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Ville Heikkinen
Offline Offline

Posts: 1444
Date Registered: 09.08.08

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #15 on: 28.02.09, 06:37 »

Johtuu siitä, että Orimattilassa ei kuulu 3G=mokkula on netissä GPRS- tai EDGE-verkon kautta, jolloin kaistanopeus tippuu eksponentaalisesti. Jos siis sinulla on selain tai Teamspeak auki IvAcin tai IvApin taustalla, se joutuu keskittämään koko kaistan sille ohjelmalle, kun sitä käytetään ja humps. Se katkaisee kaikkien muiden ohjelmien yhteydet, koska muuten se ei saisi ääntä läpi. Tongue Tämä on minun käsitys, mikä on muodostunut näiden "hienojen" laitteiden kanssa.

Niin en edes käytä muita ohjelmia.. Nyt taas välillä toimi tuossa äskö..


OFFTOPIC: Ja minkä ihmeen takia MÖKILLÄ tietokone mukana??? Sen harvinaisen hetken kun voi pitää lomaa tietokoneesta, kännykästä jne.

Miika


Ei täällä ole muutakaan tekemistä Grin

Mökkejä voi olla eri tyylisiä, ei ne aina ole aivan niitä rentoutumispaikkoja, joissa ei kuulu pitää yhtään telkkua tai kännykkää. Tiedän itseasiassa monta tuttua joilla on kunnon telkkari ja pleikkarikin mökillä. Jokainen tekee tyylillään, eikö se näin ole?

Täällä ollaan ulkona kun säät on hyvät ja ajellaan mopedilla ym. kivaa kun on kesä talvella ei pääse hiihtämään, kun ei ole lähimainkaan hyviä latuja ym.

arttula
Former member
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #16 on: 28.02.09, 08:28 »


OFFTOPIC: Ja minkä ihmeen takia MÖKILLÄ tietokone mukana??? Sen harvinaisen hetken kun voi pitää lomaa tietokoneesta, kännykästä jne.

Huomaa, että toisten täytyy "lomalla" ja viikonloppuisinkin tehdä töitä, ja olla netin päässä. Toisaalta tietokoneet saattavat olla myös harrastus, jonka parissa viihtyy.
Mikael Tynkkynen
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 30.07.06

Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #17 on: 28.02.09, 11:55 »

Täällä ollaan ulkona kun säät on hyvät ja ajellaan mopedilla ym. kivaa kun on kesä talvella ei pääse hiihtämään, kun ei ole lähimainkaan hyviä latuja ym.

Mistäs lähtien on hiihtämiseen latua tarvittu?  Roll Eyes

Ambitious, but rubbish.
Ville Heikkinen
Offline Offline

Posts: 1444
Date Registered: 09.08.08

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #18 on: 28.02.09, 13:40 »

Mistäs lähtien on hiihtämiseen latua tarvittu?  Roll Eyes

Siitälähtien, kun pellolla ei voinut hiihtää.. (siisteys syyt, sekä maanomistajan skitsofrenia (vaimikäseoli?) )

Huomaa, että toisten täytyy "lomalla" ja viikonloppuisinkin tehdä töitä, ja olla netin päässä. Toisaalta tietokoneet saattavat olla myös harrastus, jonka parissa viihtyy.

Viihdyn koneen ääressä Grin

Juhana Heino
Offline Offline

Posts: 165
Date Registered: 12.06.03

WWW
Re: IvAc ja IvAe ja nettiliittymä
« Reply #19 on: 15.03.09, 10:45 »

Johtuu siitä, että Orimattilassa ei kuulu 3G=mokkula on netissä GPRS- tai EDGE-verkon kautta, jolloin kaistanopeus tippuu eksponentaalisesti. Jos siis sinulla on selain tai Teamspeak auki IvAcin tai IvApin taustalla, se joutuu keskittämään koko kaistan sille ohjelmalle, kun sitä käytetään ja humps. Se katkaisee kaikkien muiden ohjelmien yhteydet, koska muuten se ei saisi ääntä läpi. Tongue Tämä on minun käsitys, mikä on muodostunut näiden "hienojen" laitteiden kanssa.

Ja latenssit noilla langattomilla mokkuloilla on myös normaaliin oikeaan langalliseen yhteyteen verrattuna melkoisen surkeita, mikä verkkopelaamisen kannalta on aina huono juttu. Nopean googletuksen perusteella vasteaika HDSPA:lla noin 80-100ms, UMTSlla on noin 200ms ja hitaammilla EDGE:llä noin 300ms ja GPRS:llä sitten 500ms ja enemmän. Vertauksen vuoksi normaalilla langalla kyketyllä adsl-liittymällä tuo on noin 10-15ms ja WLAN tilanteesta riippuen hidastaa tuota hieman.

Eli parhaimmillaan (eli huonoimmillaan...) tietokoneesi saa lähettämäänsä dataan vastauksen useamman sekunnin päästä lähetyksestä.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1