FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
28.03.20, 12:05

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 36 Reply Print
Author Topic: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.  (Read 100786 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #560 on: 02.05.18, 18:25 »

Miten ihmeessä on mahdollista saada simulaattori (P3DV4) näyttämään siltä mitä kahdessa seuraavassa videossa näkyy?

PC:n speksejä en tuolta löytänyt, mutta 4K -näyttö resoluutioineen on käytössä. On aivan uskomatonta ettei mikään objekti vilku missään vaiheessa, ja näkymät on todella upeita!

Itse olin jo ostamassa 4K -näyttöä, ja nyt harmittaa kun rahaa sitä ei enää ole ostaa.

Täällä on muutamia harrastajia joilla on uskomattomia kuvia. Pääseekö kukaan teistä tällaiseen?

https://www.youtube.com/watch?v=adJiId4OCzA      /      https://www.youtube.com/watch?v=5XenlwxSZ98

Itselläni on seuraavanlainen kokoonpano:

MS Z370-A PRO (MS-7B48) (U3E1)

Intel Core i7-8700K CPU @ 3.70GHz coffee lake / 6cpu's / 12 threads (menee kevyeen 4,7Ghz kun mulla on vesijäähy)

DDR4 2666Mhz / 16Gb

nVidia GeForce GTX 1080 / 8Gb

500Gb M.2 SSD Preparille, muut härpäkkeet normikovoille (en ole ottanut vielä käyttöön) kun odottelen Aesin bussia, ja koko järjestelmän uudelleen asennusta Windows kymppeineen.

Voisiko olla mahdollista saada samankaltaista jälkeä, jos olisi 4-K -näyttö?

Kiitos mahdollisista kommenteista.

Löytyihän videon tekijän speksit:

PC Specs:

Intel i7-4790K 4.5Ghz (overclocked)
GeForce GTX 1080 Ti AORUS Xtreme Edition 11G (overclocked)
16GB RAM
Windows 10

SIMULATOR:
Prepar3D V4.2





« Last Edit: 02.05.18, 18:53 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4782
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #561 on: 02.05.18, 19:56 »

Etenkin jälkimmäinen on uskomattoman hieno simuvideo!

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6480
Date Registered: 27.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #562 on: 03.05.18, 18:32 »

Kyllä noi mun silmään aika perus simulta näyttää eikä mitenkään erikoiselta? Silmiin pisti lähinnä tuo sulavuus. Kuten olen ennenkin sanonut, 30Hz näytöllä VSync päällä voi huonommallakin koneella päästä äärimmäisen sulavaan lopputulokseen fps:n ollessa 30 mutta näyttäessä siltä, että se olisi lähemmäs 100. Maastothan noissa on upeat mutta muuten esim taivas, pilvet yms vaikuttaa aika perustavaralta.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4782
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #563 on: 03.05.18, 21:29 »

Kyllä noi mun silmään aika perus simulta näyttää eikä mitenkään erikoiselta? Silmiin pisti lähinnä tuo sulavuus. Kuten olen ennenkin sanonut, 30Hz näytöllä VSync päällä voi huonommallakin koneella päästä äärimmäisen sulavaan lopputulokseen fps:n ollessa 30 mutta näyttäessä siltä, että se olisi lähemmäs 100. Maastothan noissa on upeat mutta muuten esim taivas, pilvet yms vaikuttaa aika perustavaralta.
Miten VSync laitetaan toimimaan? Minulla on 60Hz LCD-televisio monitorina. Haluaisin kokeilla.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9591
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #564 on: 04.05.18, 04:18 »

En tiedä ymmärsittekö, mutta noita videoita tehdään Replay toiminnolla hitaasti frame kerrallaan. Esim. 1fps/sekunti. Tai voi olla jopa vieläkin hitaammin. Tällöin jää huomattavasti enemmän aikaa laskea per frame ja maisema ym. luonnollisesti pysyy terävänä ja mahdollisesti jopa terävämpänä kuin mitä se olisi normaalisti 30+ fps/s.

Minusta videoissa ei ole monitorilla mitään metkitystä, vain näytönohjaimen ja "video-ohjelman" asetuksilla.


'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #565 on: 04.05.18, 04:55 »

En tiedä ymmärsittekö, mutta noita videoita tehdään Replay toiminnolla hitaasti frame kerrallaan.

Juu tämä oli tiedossa.

Minusta videoissa ei ole monitorilla mitään metkitystä, vain näytönohjaimen ja "video-ohjelman" asetuksilla.

Voi olla näinkin, mutta normikäytössähän kuva tarkentuu ja reunanpehmennystä tarvitaan vähemmän.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9591
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #566 on: 04.05.18, 05:03 »

Voi olla näinkin, mutta normikäytössähän kuva tarkentuu ja reunanpehmennystä tarvitaan vähemmän.

Nyt näin ennen aamukahvia täytyy tunnustaa, etten ihan ymmärrä mitä tarkoitat.  Undecided

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #567 on: 04.05.18, 05:07 »

Miten VSync laitetaan toimimaan? Minulla on 60Hz LCD-televisio monitorina. Haluaisin kokeilla.

Inspectorilla FSX profiiliin



Ja FSX.cfg lisäät seuraavat rivit [GRAPHICS] -osion alle.

[GRAPHICS]
ForceFUllScreenVsync=1
ForceWindowedVsync=1

Ensimmäinen on FULL SCREENille, ja toinen ikkunoidulle.

Frameraten voit myös asettaa simun sisältä, jolloin tuo Inspectorin (30,5 FPS) jätetään pois. Ja tämä säätö siis 60Hz monitorille.
« Last Edit: 04.05.18, 05:16 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #568 on: 04.05.18, 05:13 »

Nyt näin ennen aamukahvia täytyy tunnustaa, etten ihan ymmärrä mitä tarkoitat.  Undecided

Niin siis lennellessä suuremmalla resoluutiolla, saadaan tarkempi kuva (enkä kyllä itsekään tarpeeksi kahvia ole vielä saanut) laugh

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5486
Date Registered: 14.12.05

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #569 on: 04.05.18, 06:53 »

...
Frameraten voit myös asettaa simun sisältä, jolloin tuo Inspectorin (30,5 FPS) jätetään pois. Ja tämä säätö siis 60Hz monitorille.

Miksi 30,5? Puolikashan 60:stä olisi tasan 30.

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #570 on: 04.05.18, 07:05 »

Noin ne valinnat siellä on, tosin löytyihän sieltä tommonenkin (kuvassa) mutten tiedä miten eroaa normivalinnoista?



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #571 on: 04.05.18, 07:40 »

Kyllä noi mun silmään aika perus simulta näyttää eikä mitenkään erikoiselta?
Jep, ihan perus P3D:ltä näyttää. Toki tuo ORBX:n TrueEarth antaa siistimmän maiseman, mutta muuten ei mitään ihmeellistä. Cool Tuskinpa toi 4K-höpinä sitä simun näyttävyyttä/sisältöä parantaa mitenkään.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #572 on: 04.05.18, 07:58 »

Kiitos kommenteista thmbup Eli kivaa tiedossa, kunhan pääsee asentelemaan. Kyllä tossa kova ero on vrt. FSX vaikkapa laskeutuessa Teneriffalle ilman true earthiakin.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4782
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #573 on: 04.05.18, 09:04 »

Inspectorilla FSX profiiliin



Ja FSX.cfg lisäät seuraavat rivit [GRAPHICS] -osion alle.

[GRAPHICS]
ForceFUllScreenVsync=1
ForceWindowedVsync=1

Ensimmäinen on FULL SCREENille, ja toinen ikkunoidulle.

Frameraten voit myös asettaa simun sisältä, jolloin tuo Inspectorin (30,5 FPS) jätetään pois. Ja tämä säätö siis 60Hz monitorille.
Laiton ohjeen mukaan nuo arvot niin että FSX:n limitteri on 30 fps. Tuoloksena oli EFHK:lla entistä tökkivämpi lentoonlähtö vakio widesreen Airbussilla. Framet putosivat luokkaan 20-22, kun ne aiemmin olivat hieman alle 30 ja lentoonlähtö aika sulavaa. Käytössä on Megan EFHK lähes maksimisäädöillä.

Teinkö jotain väärin? Eikö fps pysykään tuolla uudella asetuksella 30:ssä? Eikö lennosta tulekaan sulavampaa, kuten täällä sanotaan?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1041
Date Registered: 03.07.09

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #574 on: 04.05.18, 09:09 »

Laiton ohjeen mukaan nuo arvot niin että FSX:n limitteri on 30 fps. Tuoloksena oli EFHK:lla entistä tökkivämpi lentoonlähtö vakio widesreen Airbussilla. Framet putosivat luokkaan 20-22, kun ne aiemmin olivat hieman alle 30 ja lentoonlähtö aika sulavaa. Käytössä on Megan EFHK lähes maksimisäädöillä.

Teinkö jotain väärin? Eikö fps pysykään tuolla uudella asetuksella 30:ssä? Eikö lennosta tulekaan sulavampaa, kuten täällä sanotaan?


Jokin asetus toimii jollekkin, toinen mahdollisesti toiselle. Edeleenkäön ei ole keksitty mitään yhtä taikatemppua jolla jokaisen simulaattori muuttuu sulavammaksi tietokoneen tehoista yms. riippumatta.  Roll Eyes
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4466
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #575 on: 04.05.18, 09:33 »

Teinkö jotain väärin? Eikö fps pysykään tuolla uudella asetuksella 30:ssä? Eikö lennosta tulekaan sulavampaa, kuten täällä sanotaan?

Et tehnyt. Vsync laskee frameratea, mutta optimitapauksessa maisema ei "aaltoile" esim. sivuille pannatessa.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4782
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #576 on: 04.05.18, 12:14 »

Minun ei kannata käyttää Vsyncciä. Normaalisti framet rajoitettu FSX:stä arvoon 30 jossa se suunnilleen pysyy ja lento on lähes täysin ok.

En vaan pääse sellaiseen sulavuuteen kuin tuossa aiemmassa videossa oli laskeutuminen Kanarialle. Haluaisin päästä! Miten?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #577 on: 04.05.18, 12:26 »

Miten?
Osta parempi tietokone, ja parempi simu (P3D).
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4782
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #578 on: 04.05.18, 13:52 »

Tuon vastauksen olen saanut sata kertaa laugh. Entä jos löytyisi tapoja saada nykykoneella (aika tehokas) lisää sujuvuutta FSX:ään?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5486
Date Registered: 14.12.05

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #579 on: 04.05.18, 15:53 »

Jokin asetus toimii jollekkin, toinen mahdollisesti toiselle. Edeleenkäön ei ole keksitty mitään yhtä taikatemppua jolla jokaisen simulaattori muuttuu sulavammaksi tietokoneen tehoista yms. riippumatta.  Roll Eyes

Mulla on myös käytössä tuo VSync-kikka ja toimii. Laitoin sen Kostan ohjeiden mukaan. Siihen piti liittää vielä simun käynnistävä komentojono (esim. FSX.bat), jonka sisältö on seuraava:

@echo off
start "" "E:\FSX\FSX.exe"
net stop uxsms
net start uxsms

En enää muista mitä nuo kaksi jälkimmäistä riviä tekevät (löytyvät netistä Kosta's ohjeista) enkä sitä sopivatko ne vain silloin, kun käyttää simua ikkunoidussa moodissa kuten minä.

Lisäksi kannattaa käyttää GSync-monitoria, jos on NVidian näytönohjain. AMD:n ohjaimen tapauksessa paras monitori on sellainen, jossa on FreeSync.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 36 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1