FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
14.07.20, 13:54

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Kerro unesi.
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Kerro unesi.  (Read 46059 times)
kapteeni.kapanen
Former member
Kerro unesi.
« on: 10.03.09, 07:51 »

Elikkäs otsikko jo kertoo kaiken. eli kerro unesi minkä näit viimeksi?

Minun uneni oli, kun olin kavereiteni kanssa jossain hämeenlinnan keskustassa ja meitä uhattiin ampua mutta pääsimme pakoon ja jotain me varastelimme valintatalosta Grin loppua en muista kunnolla
mikakoski
Former member
Re: Kerro unesi.
« Reply #1 on: 10.03.09, 08:15 »

Elikkäs otsikko jo kertoo kaiken. eli kerro unesi minkä näit viimeksi?

Voisinpa kertoakin, mutta hyvin varustelluissa "videoliikkeissä" on jo sadoittain filmatisointeja unestani. Juoni aika yksinkertainen.

 Wink
kapteeni.kapanen
Former member
Re: Kerro unesi.
« Reply #2 on: 10.03.09, 19:48 »

ajatella mitä ihmiselle tulee mieleen kun nukkuu  Grin
Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #3 on: 05.07.10, 08:23 »

Koska ei tänne nyt mitään "märkiä unia" kukaan kerro niin supistetaanko skaalaa ilmailu-uniin. Itse olen nähnyt satoja alan unia, usein painajaisen suuntaan kääntyviä tai sellaisia missä kaikki haraa lopulta vastaan eli mitään ei löydy ja kaikki myöhässä eikä itse meinaa edes kävelemään pystyä jne. Toisaalta on kymmeniä koneita, hekoja ja purtsikkoja laskeutunut tontilleni tai viereen  ja itse olen lennellyt eri vehkeitä ympäri kotiseutua. Ja olen muutaman kerran lentänyt kuin lintu ympäri taivasta.

Uusin uni on sunnuntailta, mahtoiko Jannen kisojen seuraaminen päivällä ja sama tuleva odotus sunnuntaille vaikuttaa. Tässä kuitenkin ei pursikka aiheinen uni:

Olin jotenkin aikaisin aamulla naapurissa ja keittiön pöydän ääressä. Yhtäkkiä näin ison koneen matalalla sumupilvien lomassa n. 10km päässä ja sit se kaartoi poispäin. Ihmettelin hetken ja samalla sitä kerroin enolle että kato sääkin nyt tuota. Se näytti olevan American Airlinesin B767. Ja sit huomasin sen takana toisen koneen, näytti Atlas Airin B747:lta. Ihmettelin kun ei kumpikaan yleensä lennä Suomeen ja nyt oli ihan peräkkäin ja (liian) matalalla kun Turkuunkin on suoraan 55km. Lähdin äkkiä kotiin päin katsoon tietsikalta tutkaa ja muita mahdollisia uutisia FSN:ltä. Olin niin hädissäni etten meinannut saada jalkineitakaan oikein päin jalkoihin ja sitten aloin arpomaan otanko fillarin ja meen tietä pitkin 500m  vai juoksen pellon poikki 300m. Aloin juosta peltoa kohti niin huomasin kun jumbo ottaa maahan kiinni ja tärisee ja heiluu kovasti muttei hajoa pahasti. Jatkan matkaa ja kohta huomaan sen jumbon toisen naapurin pihalla 200m päässä lintallaan. Juoksen kuin hullu kotiin päin ja keskellä peltoa on sisko ja joku vieras. Ne sanoo että mee kotiin niin sielllä joku kyselee sulta asiaan liittyviä havaintoja. Ehdein kotiin niin siellä oli jo viranomaisia ties mitä, Trafi, krp , faa, ntsb yms. Ihmettelin kuin ne kaikki voi olla paikalla alle 3min tapahtuneesta. Sitten joku mua alkoi haastatteleen mutta samalla heräsin. Sen pituinen se.
Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #4 on: 30.11.11, 06:48 »

Pitkästä aikaa jotain jää muistiin, ilmailuaiheisia unia olen nähnyt kymmeniä, mutta yleensä ne unohtaa.

Viikonloppuna näin unta kuinka olin matkalla Venäjältä??? Kiinaan ja gatella oli 3-4 maailmankuulua henkilöä myös odottamassa konetta. Ajattelin että pitääpä kertoa tutuille kuinka nojailin samaan seinään julkkisten kanssa. Päästiin koneeseen ja sain hyvän ikkunapaikan peräpäästä thmbup ja sitten kone alkoi rullaamaan. Mutta se rullasi vain pienen matkaa kunnes stoppasi ja kaikkien piti vaihtaa konetta muutaman sadan metrin päässä olevaan koneeseen. Kaikki alkoi hölkätä sinne ja minä tietysti loppupäässä pääsin liikkeelle. Kirosin huonoo tuuria kun hyvä paikka menetetty ja koitin juosta lujaa toisten ohitse, mutta eihän siitä mitään tullut, jalat oli ihan tönkkönä Cry. Ja sitten se uni loppui.

Viime yönä toinen uni. Olin kotona ja huomasin ikkunasta kuinka joku venäläinen matkustajakone peruuttaa Shocked potkureillaan naapurin pellolla kohti joen penkan pusikkoa. Sinne se peruutti penkalta alas ja kohta näin kun se olikin muuttunut Embarrassed MI-8 hekoksi jota traktori vetää pienen joen poikki noin 1-1,5 m syvässä vedessä. Ajattelin että eivät ole turhan herkkiä kapistuksia noi hekot Wink. Sitten se yhdistelmä teki U-lenkin vastarannan pellolla ja tuli uudestaan joen poikki. Jokikin oli suurentunut paljon, varmaan 200m leveä ja 10m syvä. Hekon katto vain loisti pinnan alta ja sitten tulivat uudestaan rantaan parkkiin. Ajattelin että nyt ottamaan itse kuvia ja kertomaan siitä FSN:n tyypeille jos joku muu olisi kiinnostunut tapauksesta Tongue. Mutta heräsin ennen kuin ketään teistä tapasin Grin
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Kerro unesi.
« Reply #5 on: 30.11.11, 08:24 »

mua huvittaa vieläkin yks taannoinen uni.... Olin jossain pursitemppukisoissa maailmalla (ylläri kesän jälkeen) mutta siinä nurmikentälä oli sellaisia jalasmökkejä joukkueille ripoteltu sinne tänne. Seisoskeltiin siinä keskellä kenttää sitten porukalla yhden sellaisen "terassilla" ja samalla oli menossa lentonäytös. Näytöksen kohokohtana oli joku matkustuslentämisen (Huh) uusi innovaatio ja katselin unessa sitten miten airbussi tekee silmukkaa runko mutkalla. Lisäksi koneessa oli sisään vedettävät siivet  Grin Koneen runko oli myös pehmeä, niinkuin vanhassa akuankan piirretyssä pätkässä missä se rakentelee itse koneen ja kastuessaan se lahoaa allen - joku ehkä muistaa sellaisen. ... Piti ihan hakea se, siis tästä videosta oli kyse, enkä oo nähnyt sitä herran aikoihin! http://www.youtube.com/watch?v=3AT1GdI0Rbo

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Kerro unesi.
« Reply #6 on: 30.11.11, 08:48 »

Elettiin vuotta 1940 ja partioin kaikessa rauhassa Englannin rannikolla Spitfirella, kunnes huomasin joutuneeni innokkaan Messerschmittin hyökkäyksen kohteeksi. Tilanteen teki omituiseksi se, että lensin myöskin kyseistä Mersua. Kaartotaistelu oli pitkä ja hikinen, lopulta ammuin itseni alas. Spitfire putosi. Heräsin aivan hiessä.
johannamo
Former member
Re: Kerro unesi.
« Reply #7 on: 30.11.11, 09:40 »

Kolmisen viikkoa sitten meillä oli menossa kuvanveiston kurssi, ja sillä viikolla teimme työpiirustuksia. Se hiostava ahdistus tuli uniin asti: istuimme luokassa ja opettaja ilmoitti, että lähdemme saman tien Venezuelan sademetsiin opintoretkelle ja että viipyisimme siellä vain yhden yön. Lähdimme kiireen vilkkaa lentokentälle ostamaan lippuja ja matkan Atlantin ylitse taitoimme vanhalla Tupolevillä. Hetken päästä rämmimme jo viidakossa ja pystytimme teltat. Aamulla herättyäni huomasin olevani ypöyksin; olin nukkunut pommiin ja myöhästynyt kotimatkalta! Jotenkuten pääsin viidakosta pois ja seuraavaksi haahuilin Sao Paulon lentokentällä, ja sitten minä heräsin laugh Yksi oudiommista ja kaameimmista unista mitä olen nähnyt!
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5499
Date Registered: 14.12.05

Re: Kerro unesi.
« Reply #8 on: 30.11.11, 16:30 »

Tässä yhtenä yönä näin unen, jossa tämä ihmisen loputon ahneus ajoi koko globaalin maailman kaikkien aikojen finanssikriisiin ja sitä kautta talousromahdukseen ja edelleen suurlamaan.

Mitä helv****ä! Eikö se olekaan unta?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jarmo Välimäki
Offline Offline

Posts: 147
Date Registered: 04.04.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #9 on: 30.11.11, 16:50 »

Putoan ja hetkeä ennen tämähdystä herään.
Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #10 on: 22.08.13, 04:21 »

Olin kotona aamulla ja jotain muutakin porukkaa oli paikalla. Minun piti osallistua päivällä johonkin suurehkoon suunnistusviestiin jonkin hyvän joukkueen jäsenenä. Jotkut katseli ulos ikkunasta ja sanoivat että menee lentokone. Katsoin myös ja hieman harvinaiseen suuntaan meni jättövana. Kerroin että voisin tsekata "tutkalta" mikä se oli. Samalla kuitenkin näin todella alhaalla tulevan punanokkaisen koneen. Katsoin ensin että se on Virgin. Ei kun siis Norskihan tuo on. No ei se ole Norskikaan, vaan joku AJT???- yhtiön 737 kyseessä, ihan vieras minulle. Ajattelin että se on vaan tosi alhaalla ja menossa Turkuun. Samalla huomasin että siinä on tellinkit alhaalla ja se ei ole käynnissä ja kulmakin on yli 15 asteen liukukulma. Muutamassa sekunnissa se lentää ohi ja syöksyy naapurin suuntaan, häviten jokinotkoon ihan naapurin talon viereen. Sanoin että kaikki lattialle ja silmät kiinni, pois ikkunoiden läheltä, kohta pamahtaa ja tulee paineaalto. Mutta ei tullut kuin pieni täräys ja vähän tuulenpuuskaa ja taas oli hiljaista. Ajattelin että kohta on kyllä alueella melkoinen hässäkkä, kun kone tippui 200m päähän. Mitään ei kuitenkaan kuulunut pitkään aikaan ja minullakin oli muita huolia, kun oli kaikki suunnistusvarusteet hukassa. Lopulta koitin katsoa netistä uutisia asiasta, mutta oli konekin sekaisin, en saanut googlea toimimaan enkä suoraan osoitekenttäänkään kirjoitettua "iltapulun" osoitetta. Lopulta osoite löytyy suosikeista ja sivu toimii, mutta ei mitään mainintaa koneesta. Mietin hetken että pitäisikö soittaa Tampereen aluelennonjohtoon ja kysyä tapauksesta, mutta aattelen että kyllä ne sen tietää. Niinpä keskityn taas hakemaan hukassa olevia suunnistusvarusteita ja samalla herään.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Kerro unesi.
« Reply #11 on: 22.08.13, 10:07 »

Niinpä keskityn taas hakemaan hukassa olevia suunnistusvarusteita ja samalla herään.

Hah,Hah! "Suunnistusvarusteet hukassa" Niinkuin ei savuavaa matkustajakonetta ilman niitä löytäisi. Tuo on kyllä just typillistä näissä unissa, että mielenkiintoinen uni katkeaa jonkin toisarvoisen jutun kanssa puuhastellessa.
 Grin

Itse näin taas pitkästä aikaa unta, että osasin lentää! Nostin vain jalat koukkuun ja otin nilkoista kiini ja sitten mentiin minne vain mieli teki. Yleensä lentelen aina kesämökin pihapiirissä ja siinä lähialueella puiden välissä. Tässä viimeisimmässä unessa oli pihanurmikolla kotka ja jänis arvostelemassa lentoani.
Nämä lentounet ovat erittäin miellyttäviä, enkä haluaisi herätä niistä, tai vaihtaa unen aihetta. Smiley

Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #12 on: 22.08.13, 11:34 »

Hah,Hah! "Suunnistusvarusteet hukassa" Niinkuin ei savuavaa matkustajakonetta ilman niitä löytäisi.
 
Nämä lentounet ovat erittäin miellyttäviä, enkä haluaisi herätä niistä, tai vaihtaa unen aihetta. Smiley
Siis olin jo ennen sitä putoavaa konetta menossa suunnistusviestiin Wink, se muu porukka liittyi siihen viestiin jotenkin ja sitten se kone vasta putosi, kun olin jo tavaroita etsiskellyt. (En todellakaan tarvitse kompassia yms osatakseni avoimen pellon kautta mennä 200m päähän naapurin sillalle.)

Yleensä kyllä sellaiset unet jossa itse lennät kuin lintu, ovat mukavia thmbup. Mutta liian usein, minulla ainakin, on jotain häikkää lentounitouhuissa, portti/liput/kaverit/kone hukassa, itse myöhässä Cry tms.
Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 189
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kerro unesi.
« Reply #13 on: 22.08.13, 13:42 »

Quote
Minun piti osallistua päivällä johonkin suurehkoon suunnistusviestiin jonkin hyvän joukkueen jäsenenä

Pakko kysyä.  Embarrassed Harrastatko tosielämässä suunnistusta?

"Live your dream, don't dream your live"
Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #14 on: 22.08.13, 16:20 »

Pakko kysyä.  Embarrassed Harrastatko tosielämässä suunnistusta?
Kyllä sitä on tullut eksyiltyä runsaan 25v ajan aina silloin täällöin. Kolme Jukolaa olen läpäissyt  thmbup, tosin niitä lyhimpiä 4/5 osuuksia vaan. Ja paikallisia kuntorasteja on sitten koluttu muuten. Sekä muutamissa isommissa tapahtumissa ollut talkoissa, esim. Salo-Jukolassa linja-autoparkissa, joissain aluemestaruuskisoissa tekemässä sekalaisia hommia, ikämiesten=huru-ukkojen(+useamman kesän nähneiden naisten) SM-kisoissa samoin ja nyt on tulossa 5vk:n päästä yleisten naisten  Grin ja miestenkin SM-yö-kisat Loimaan Alastarolla, sinne on ainakin alustavasti jotain hommia lähtöalueelle varailtu minun pääni menoksi. Että kaikista noista se suunnistusosuushärdelli siihen uneen tuli varmaan mukaan, sen varmaan halusit tietää Cheesy
Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 189
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kerro unesi.
« Reply #15 on: 22.08.13, 17:50 »

No nyt näköjään löytyi lajitoveri Grin
Jukoloiden määrässä häviän sulle yhdellä, mutta niitä olenkin saanut vasta juosta kaksi vuotta.
Huomenna lähtö Nuorten Jukolaan ja sitten syksyllä juoksemaan sinne teille SM-yölle. Toivottavasti on kivat maastot. thmbup

Mutta eiköhän palata aiheeseen...

"Live your dream, don't dream your live"
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Kerro unesi.
« Reply #16 on: 23.08.13, 05:29 »

Enneunet ovat sitten ihan oma lukunsa. Saattaa kuulostaa huu-haalta ja taikauskolta, kunnes semmoinen osuu omalle kohdalle. Undecided

Nuorena miehenä näin kerran unta, että isäni kulki käsi paketissa, siis semmoisessa riippusiteessä. Olisikohan ollut noin viikon kuluttua siitä unesta kun menin tapaamaan isääni joka asui eri osoitteessa. Hänellä oli käsi paketissa! Oli ollut kuulemma autokolarissa. Kaverin auton kyydissä oli ollut ja risteyksessä oli sitten rysähtänyt. 
Olin hämmästyksestä suunniltani, että mitä tämä oikein on! Mistä tuo tieto oli etukäteen minulle uneen tullut ja minkä vuoksi jne. Pakko oli vain todeta se tosiasia, että unessa voi nähdä tulevia tapahtumia.

Tuommoisia enneunia en ole sen koomin nähnyt, ainakaan niin että muistaisin niitä. Semmoista on kyllä tapahtunut, että olen valveilla ollessa kokenut nähneeni jonkin tapahtuman ennenkin täsmälleen samanlaisena. Liekö se sitten tapahtunut aiemmin unimaailmassa vai mitä lie . .

Paljonkin voisin tästä jatkaa ja kertoa kaikenlaista aiheeseen liittyvää mutta ne kokemukset sivuavat enemmän tai vähemmän hengellisä asioita, enkä niistä enään täällä foorumilla mielelläni puhu. Saisin vain sen vihaisen "susilauman" kimppuuni!
Grin

Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Kerro unesi.
« Reply #17 on: 23.08.13, 06:13 »

Jukoloiden määrässä häviän sulle yhdellä, mutta niitä olenkin saanut vasta juosta kaksi vuotta.
 Toivottavasti on kivat maastot.
Sulla on vielä aikaa moniin Jukoloihin, itse olin yli tuplat sua vanhempi, kun eka kerran hölköttelin Liperissä joskus vajaa 15 v sitten.
Kuka kisajärjestäjä EI olisi etukäteen maastoja kehunut Shocked  Ja missä kisoissa ei olisi myöhemmin maastoja, ratoja, karttaa, liikennettä, parkkia, vessoja, ruokaa, "you name it"  haukuttu?
Alex Lund
Online Online

Posts: 1357
Date Registered: 13.08.12

Re: Kerro unesi.
« Reply #18 on: 23.08.13, 14:09 »

Minä näen usein lento unia. Kerran näin unta että menin meidän luokan näteimmän tytön kanssa lentämään Piperillä. Grin

Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 572
Date Registered: 26.12.12

Re: Kerro unesi.
« Reply #19 on: 23.08.13, 14:51 »

Kuolin yhtenä viikkona unissani varmaan 10 kertaa lento-onnettomuuksissa. Ja puolet niistä oli oikeita turmia (esim. Swissair 111).
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1