Verkkojen lentotilastoja, alkuvuosi 2009

(1/1)

sami:
Yleisön pyynnöstä kokosimme jälleen hieman tilastoja verkkojen aktiivisuudesta Suomessa.

Kuten jo tammikuussa lähetetyissä tilastoissa kerrottiin, allaoleva data pohjautuu Ivao Finlandin käytössä olevaan tilasto-ohjelmaan, joka kerää joka päivä ja jatkuvasti automaattisesti Vatsim- ja Ivao-verkoista dataa verkossa olevista lentäjistä ja lennonjohtajista, samaan tapaan kuin esim. ServInfo, Ivae tai Vataware. Nämä tiedot tallennetaan ja niistä voi helposti myöhemmin koostaa tilastoja, joista näkee mm. verkkojen aktiivisuuden tiettynä aikana. Tilastot tässä ovat muodossa "online-tunteja viikossa", eli kuinka monta tuntia verkossa on vietetty Suomessa. Eli jos yksi lennonjohtaja on kirjautuneena Suomessa tunnin, tästä tulee yksi tunti tilastoihin. OBS:eja ei lasketa. Samoin lasketaan myös lentäjien aktiivisuus, mutta heidän osaltaan otetaan huomioon myös lentokoneen paikka, eli näissä maakohtaisissa tilastoissa lasketaan tietysti vain Suomen ilmatilassa olevien lentojen kokonaisaika. Kaikenkaikkiaan tilasto on melko tarkkaan paikkaansapitävä ja luotettava.

Tilastojen tarkoitus ei ole mollata tai asettaa ketään huonoon valoon, vaan vain kertoa miten aktiivisia eri lentoverkot ovat olleet. Alkuvuoden tilastot ovat tässä tosiaan koska käyttäjät ovat niitä pyytäneet.

Kaikkien kuvaajien yksikkö on online-tunteja viikossa Suomessa.Kokonaisaktiivisuus, lentäjät ja lennonjohtajat Suomessa, 1.1.09 - 8.3.09, viikottain

[ Attachment not found - or removed ]Lennonjohtajat Suomessa, 1.1.09 - 8.3.09, viikottain


[ Attachment not found - or removed ]Lentäjät Suomessa, 1.1.09 - 8.3.09, viikottain

[ Attachment not found - or removed ]


Navigation

Up one level