FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 07:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  SID & STAR kuvioista kysyttävää..
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: SID & STAR kuvioista kysyttävää..  (Read 957 times)
Miika Ritala
Offline Offline

Posts: 688
Date Registered: 27.09.05

SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« on: 23.03.09, 18:06 »

Eli pikkusen on nuo vielä hakusessa.. Käytössä itellä on Flight 1:den ATR ja sen pohjalta kyselen näitä asioita.. Eli kun FMC:stä esim. valitaan lähtöreitti niin mistä tiedän milloinkin, mikä on suorin tai paras lähtöreitti.. Ja laskuissa samanmoinen ongelma jonka lisäksi en osaa Hold kuvioita ohjelmoida FMC:llä... Jos jollakin on halua/aikaa neuvoa niin ohjeita otetaan vastaan  Roll Eyes

- Miika
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #1 on: 23.03.09, 18:51 »

Sid&Starit näkyy lentokentän kartoista, ja niistä sitten pystyy päättelemään lyhyimmän reitin.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Miika Ritala
Offline Offline

Posts: 688
Date Registered: 27.09.05

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #2 on: 23.03.09, 19:01 »

Juu, mutta nyt kyseessä ensin offline lennot ja Kanarian karttoja en ole löytänyt  Sad Eli Kanarian saarilla olis tarkotus lennellä..

- Miika
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #3 on: 23.03.09, 19:02 »

Itselläkin on noista yks pieni kysymys, meinaan jos jollain kiitotiellä ei ole SIDiä sinne portille josta lähtee, niin silloin kait otetaan se lähin SID ja siitä DCT sinne portille plaanin mukaan?

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Patinen
Former member
Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #4 on: 23.03.09, 19:09 »

Kuten Henri sanoi perustuvat SIDit ja STARit kiitoteihin ja reittiin. Esimerkiksi yleensä Helsingistä Tampereelle lennettäessä on ensimmäinen reittipiste PIVAK, jolloin kiitotien 22R ollessa käytössä valitaan PIVAK 1A- lähtöreitti. ATRän FMS- tietokoneesta löytyy DEP/ARR- sivu josta on valittavissa kullekkin kentälle omat lähtö- ja tuloreitit. Valitaan käytössä oleva kiitotie, TRANS- piste eli ensimmäinen reittipiste sekä SID. FMS tekee automaattisesti pisteet EHSI- paneelile ja lentää ne, jos käytössä on RNAV ja LNAV- moodit. Tietysti koneen AIRAC kannattaa päivittää uusimpaan täältä, löytyy myös niitä kanarian karttoja.

Se koneen mukana tullut manuaali on pitkähkö mutta täyttä asiaa. Sieltä nuokin jutut löytyy Smiley
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #5 on: 23.03.09, 19:10 »

Kim,

juuri noin eli jos vaikka kuvitteellisesti reitin ensimmäinen piste olisi PELLE, johon ei ole SID -reittiä julkaistu niin reitti olisi muotoa DCT PELLE...

Kim kylläkin ilmeisesti tarkoitti, että silloin laitettaisiin esim RUNEN1A DCT PELLE... Voiko näin tehdä, vai pitääkö plaaniin laittaa RUNEN DCT PELLE... kun se olisi PELLE...?
Miika Ritala
Offline Offline

Posts: 688
Date Registered: 27.09.05

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #6 on: 23.03.09, 19:14 »

Kuten Henri sanoi perustuvat SIDit ja STARit kiitoteihin ja reittiin. Esimerkiksi yleensä Helsingistä Tampereelle lennettäessä on ensimmäinen reittipiste PIVAK, jolloin kiitotien 22R ollessa käytössä valitaan PIVAK 1A- lähtöreitti. ATRän FMS- tietokoneesta löytyy DEP/ARR- sivu josta on valittavissa kullekkin kentälle omat lähtö- ja tuloreitit. Valitaan käytössä oleva kiitotie, TRANS- piste eli ensimmäinen reittipiste sekä SID. FMS tekee automaattisesti pisteet EHSI- paneelile ja lentää ne, jos käytössä on RNAV ja LNAV- moodit. Tietysti koneen AIRAC kannattaa päivittää uusimpaan täältä, löytyy myös niitä kanarian karttoja.

Se koneen mukana tullut manuaali on pitkähkö mutta täyttä asiaa. Sieltä nuokin jutut löytyy Smiley
Juu kiitokset tästä, mutta ei kukaan tiedä löytyiskö Kanarialta ilmaisia ilmailukarttoja ? Harmi ettei Aerosoft ole tehnyt yhtähyviä karttoja tohon Canary pakettiin kuin Madeiran pakettiin  thmbdn

EDIT: taitaapi noita ilmaisia karttoja olla sittenkin siellä  Grin Ainakin nyt on joku paketti lataukses  thmbup

- Miika
Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #7 on: 23.03.09, 19:18 »

aena.es löytyy. Pitää rekisteröityä mutta ilmasia siis ovat.
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #8 on: 23.03.09, 19:26 »

Kiitoksia Henrille ja Eliakselle, selvensi. Smiley

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Patinen
Former member
Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #9 on: 23.03.09, 19:27 »

Nii ja tuo holding. Niin ikään FMS- tietokoneen ylälaidasta löytyy HOLD- painike. Odotuskuvio perustuu johonkin kartoissa määrättyyn pisteeseen eli FIXiin (esim. LAKUT, PVO) tai lennonjohtajan määräämään pisteeseen, josta hän antaa erikseen ohjeet. Ohjeet odotuskuvioon löytyvät kartoista. Yksinkertaisesti syötetään ROUTE- pagelle odotuskuvion FIX, ellei se ole jo reittipisteenä, jonka jälkeen valitaan se HOLD- pagelta. Syötetään lentokorkeus, kuvion kesto sekä pituus ja lentosuunnat. Muistettava on että kone lentää odotuskuviota kunnes valitaan samaiselta sivulta EXIT HOLD.
Miika Ritala
Offline Offline

Posts: 688
Date Registered: 27.09.05

Re: SID & STAR kuvioista kysyttävää..
« Reply #10 on: 23.03.09, 21:22 »

Nyt on myös ilmennyt sellainen onkelma että FMC esim. ORION1A lähtöreittiä ei löydy FMC:stä ollenkaan  Undecided Eli pitääkö ladata joku päivitys vai mikä tossa on vikana ?

- Miika
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1