Silmälaseista

(1/2) > >>

Juho:
Pitäisi hankkia (tai oikeastaan uusia) silmälasit ja nyt ne on sitten 2-tehoisetkin.

Onko hyviä vinkkejä lasityyppien valintaan lentämiseen liittyen ja kuinka olette hoitaneet sitten tuon aurinkolasiosaston....aurinkolasit samoilla vahvuuksilla, vai??

Samat lasit tulee toimia siviilissäkin, joten kovin ”professionaalit” mallit eivät tule kysymykseen.

-J-


jpk:
Olen tilannut muutamat lasit täältä:
http://www.favoptic.com/about
Hyvin on homma toiminut ja hinta on edullinen.

Sakari Pyörre:
Käytän aurinkolaseja, joissa on kaksitehohionta. Lukuluukku on tehty pieneksi ja keskelle, josta seuraa, että suurimmalla osalla näkökenttää, myös sivulle alas, näkee kauas. Lukualue on täsmätty mittaritaulun etäisyydelle. Lasit on sävytetty niin, että sinistä aallonpituutta on leikattu pois, jolloin erityisesti pilvien kontrastit paranevat. Hyvin ne toimivat autossakin.

Näitä laseja saa optikkoliike Paulinilta, Sturenkatu 37-41, jossa varsinainen asiantuntija on Harry Sundström. Googlaa "optikko Paulin".

JariS:
Taitavat lasit olla maku-/tottumusasia.
Käytän siviilissä portaattomia, vaikka näkö kauemmaksi on kohtuullisen kohdallaan. Medikaali määrää lukulasit ja varalasit mukaan. Nuo portaattomat toimivat kuitenkin minulle parhaiten.
Aurinkolaseja en ole koskaan osannut käyttää. Onhan koneessa toki RayBanin näköiset halpislasit rekvisiittana. Portaattomien kanssa joissain tilanteissa, kun pitää katsoa kojetauluun tarkasti, joutuu nostamaan päätä (lukulasialue alhaalla) ja lippa nousee ylös ja päästää auringon paistamaan laseihin on esim. GPS:ää on vaikea lukea. Muuten toimivat kiitettävästi, melkein kuin ilman.

Jari

redigo:
Lennettäessä pitäisi ainakin välttää polaroituja aurinkolaseja koska ne voivat koneen pleximuovin ja auringon tulokulmien kanssa aiheuttaa kuomuun hetkellisiä läpinäkymättömiä kohtia. Polaroidut, tai polarisoidut linssit päästävät vain osan säteistä lävitseen, joko pystysuuntaiset tai vaakasuuntaiset. Polarisoinnin voi todeta asettamalla kaksi polarisoitua linssiä päällekäin, toisen pohjois-etelä -suuntaan ja toisen itä-länsi -suuntaan. Nyt kaksi päällekkäistä linssiä eliminoi kaikki säteet, jolloin läpi ei pysty näkemään. Polarisoituja linssejä käyttävät etenkin kalastajat, sillä niiden avulla veden alle näkeminen on paljon helpompaa. Mutta ilmailijoille ei sovi polaroidut lasit.

Navigation

Up one level

Next page