FinlandX 1.0 on lähetetty tiedostokirjastoon

<< < (29/29)

Tatu:
Ne on nämä meidän australialaiset ystävämme ORBX-tyypit aika velmuja.... Nehän vääntää FTX Globalilla simun ihan solmuun, eikä alkuperäinen SDK enää toimi niin kuin pitäisi.

Tein nimittäin Suomen WaterClassin, ja eihän se toimi alkuunkaan. Tarjoilee peltoa ja metsää veden alle... mikä jossain kohdassa näyttää ihan hyvältäkin itse asiassa, mutta on siis kyllä oikeasti aikamoinen ongelma. Oletan saman tapahtuvan myös LandClassien suhteen, joten jos meinaa jotain järkevää saada tehtyä, niin pitää vissiin itse tehdä tekstuurit. Lähdedataa toki on aivan mahdottomasti Maanmittauslaitoksella, joten Finland region on sen puolesta aivan mahdollinen, mutta siinä on aivan järjetön työmäärä kun lähdetään tekemään kaikki Land Classit uusiksi. Toki siitä tulisi varmaan aika hieno.  Ja jäitä hattuun nyt... en ole tässä lupaamassa mitään Finland regionia. 

Saattaisi olla mahdollista kysellä ORBX tyypeiltä, mitkä nuo vaihtuneet LandClassit ovat, mutta voi olla, etteivät he vastaa.

Se on myös vähän hankalaa, kun kerran on asentanut FTX Globalin, niin sen kanssa on sitten aika lailla jumissa. Sitä ei voi ihan helposti kääntää pois päältä ja kytkeä sitten takaisin. Tämä on ainakin osa siitä hinnasta, mikä pitää maksaa paremman näköisestä simusta.

pho201:
Quote

Ne on nämä meidän australialaiset ystävämme ORBX-tyypit aika velmuja.... Nehän vääntää FTX Globalilla simun ihan solmuun, eikä alkuperäinen SDK enää toimi niin kuin pitäisi.
...


En vieläkään (yli 10 vuoden harrastuksen jälkeen) ymmärrä näitä maisemajuttuja täysin. En tosin ole asiaan (afcadejä ja maiseman asentamisen perusteita lukuunottamatta) aikaanikaan laittanut. Sen sijaan nenäni haistaa kuin koiran nenä tässä talouskekkaloinnin. ORBX:n tekijöiden tarkoituksena lienee, että kaikki ORBX:in kanssa toimivat maisemat pitää ostaa heiltä itseltään. 

Pekka

Tatu:
Quote

En vieläkään (yli 10 vuoden harrastuksen jälkeen) ymmärrä näitä maisemajuttuja täysin.


No katoppakö... se on näin. Microsoft on varannut tietyn määrän numerokoodeja, joita käytetään land class ja water classien valinnassa. Käytännössä siis mustavalkokuva, jossa harmaan eri sävyt määrittelevät eri land classit ja josta Resammple työkalu osaa kääntää simun ymmärtämän bgl tiedoston. Nämä harmaasävyt on Microsoft koonnut ja julkaissut selityksineen, samat classit ovat käytössä myös P3D:ssä.
Näin esimerkiksi water class:

RGB                     Selitys
13, 13, 13          Shallow Ocean Water 1: 0-5m
14,14,14            Shallow Ocean Water 2: 6-15m
15,15,15            Shallow Ocean Water 3: 16-30m
16,16,16            Shallow Ocean Water 4: 31-50m
17,17,17            Medium Depth Ocean Water: 51-80m
18,18,18            Deep Ocean Water: >80m

Nyt sitten ORBX on mitä ilmeisimmin sotkenut nämä omaan käyttöönsä eri tavoin. Ymmärrän kyllä, että halutaan saada ehkä enemmän classeja käyttöön, mutta en ole varma olisiko se pakko tehdä tällä tavoin.

Olisko vertauksena tällainen jotain: otetaan postimies ja kirje. Kirjeessä on oikea osoite, mutta joku on käynyt vaihtelemassa kaupungin kadunnimikyltit ihan sekaisin. Postimies etsii oikean kadun ja talonnumeron, mutta kirje menee silti niin sanotusti "väärään osoitteeseen".

Navigation

Up one level

Previous page