FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 14:49

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?  (Read 1769 times)
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« on: 12.05.09, 18:15 »

Moi,
Mites tollanen hoitus?
Ajatuksena 3 kpl FMC:tá, mutta linkitettyná yhteen.
Siis kaikkia voi káyttáá, mut eivát toimi erillisiná yksikkóiná.
Painokatkaisimet samaten linkitettyná, niille vissiin járkeváá rakentaa kortti.
Kolmelta FMC:ltá náppáinpiuhat yhdelle omavalmistekortille ja siitá sit piuhat yhdelle keyscardille.
Jos sais jotenkin toimimaan noin, niin ei tarviis niin monta tietokonetta.
Mulla on tossa joku vanha tietsikka, jossa on kolme PCI 2.2 paikkaa ja integroitu náyttis.
Pystyiskó siihen laittaa kolme PCI náyttistá, jotka on tv-outilla tai s-videolla ja náyttás samaa kuvaa kaikista.
Vai saako noihin korttipaikkoihin yleensákkáán laitettua náyttistá?
Yksi vaihtoehto olis kai th2go?

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Jan Karling
Offline Offline

Posts: 198
Date Registered: 28.12.02

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #1 on: 12.05.09, 20:30 »

Jos haluat kaikkiin näyttöihin saman kuvan niin riittää yksi näytönohjain jonka kuva jaetaan aktiivisella jakajalle kaikille näytöille. MIK simussa keskimmäinen visuaalikuva on kopiotu tuollaisella aktiivisella VGA splitterillä kuvanlaadun heikkenemättä.

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #2 on: 17.05.09, 12:00 »

Mulla on nyt tollanen psonen náyttó ja pitáis tietáá miten edetá.
Kyse on noista liitánnóistá VGA tai S-video/ komposiitti.
Olen lueskellu netistá juttua tosta VGA liitánnástá ja on vissiin tosi prse saada toimimaan.
Tosin VGA:lla kuva on vissiin paljon tarkempi, mut pitáá imuttaa joku trial versio, jolla pystyy muuttamaan resoja yms.
Tolla VGA:lla sais spittereillá kolme PSonea káyttóón( 3 x PSone náyttóá jotka náyttáá samaa kuvaa )
Mites toi Matrox Mystigue, sekó pelittáá paremmin kuin hyvin ton PSonen kanssa ja mitká liitánnát siiná yleensá on?
Mites jos toteuttaa komposiitillá niin miten siitá kuva kolmelle PSonen náytólle?

Jos sais sellasen tyhjentáván ohjeen miten toi kannattaa toteuttaa, niin kiitán ja kumarran.
Kiittáen

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Jan Karling
Offline Offline

Posts: 198
Date Registered: 28.12.02

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #3 on: 17.05.09, 16:13 »

Moi
Tuollainen löytyi nopealla googletuksella, tuo tosin tarvitsee 12V käyttöjännitteen toimiakseen (PC powerista saa 12V).

http://www.ipcmax.com/product_info.php?products_id=1081

PSOne lisänäytön kuvanlaatu on ihan riittävän tarkka tuolla S-videolla. VGA modilla kuvanlaadun parannus on hyvin pieni.

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #4 on: 17.05.09, 18:47 »

Moi
Tuollainen löytyi nopealla googletuksella, tuo tosin tarvitsee 12V käyttöjännitteen toimiakseen (PC powerista saa 12V).

http://www.ipcmax.com/product_info.php?products_id=1081

PSOne lisänäytön kuvanlaatu on ihan riittävän tarkka tuolla S-videolla. VGA modilla kuvanlaadun parannus on hyvin pieni.

Kiitokset Jan,

Nákyy olevan porissa toi liike.
Siellá olis myós RCA-splittereitá 4€/ kpl, mut ehká ne huonontas kuvaa, jos kuva tulis kahden splitterin kautta.
Vaikuttais et toi boxi olis parempi vaihtoehto, vaikkakin kalliimpi.
Jos toi VGA ei tuo paljon parannusta, niin eipá kannata alkaa sit menettáá hermojaan sen takia.

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #5 on: 17.05.09, 19:04 »

Niin, toi náyttis juttu.
Miká toimis hyvin PSonen kanssa.
- komposiitti ulostulo
- tukis alhaista resoluutiota
- C-sync
- miltei ilmainen
-  AGP 4x/2x  tai PCI 2,2 ( johtuen emosta )

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #6 on: 18.05.09, 07:37 »

Miksi ihmeessä laittaisit kolme samanlaista mokkulaa kotisimuun? Käytännössähän niitä nyt käyttää kuitenkin yhtä kerrallaan. Jos ne kerran eivät edes toimi erikseen, pistä vaan siisti suojalevy ylimääräisten kohdalle... IMHO aika turha tehdä simuun kilkkeitä jotka eivät oikeasti toimi..?

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #7 on: 18.05.09, 08:34 »

Miksi ihmeessä laittaisit kolme samanlaista mokkulaa kotisimuun? Käytännössähän niitä nyt käyttää kuitenkin yhtä kerrallaan. Jos ne kerran eivät edes toimi erikseen, pistä vaan siisti suojalevy ylimääräisten kohdalle... IMHO aika turha tehdä simuun kilkkeitä jotka eivät oikeasti toimi..?

Moi Tuomas,

Táá on iso poinikki ja pyrin siihen et kaikki náyttáá samalta niinkuin esikuvakin.
Kai se riippuu miten realistiselta kukakin haluaa ohjaamonsa náyttáván.
Siis kylláhán noita pystyy tavallaan káyttámáán erikseen ja ne toimii, mut kaikki on linkitetty yhteen.
Jos CO-pilotti haluaa káyttáá FMC/CDU:ta niin ompi oma káytóssá, eiká tarvii kurkotella kapun puolelle.
Tálleen linkitettyná vaan sáástáá tosi paljon kustannuksissa.

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #8 on: 11.12.13, 16:57 »

Ponkasin Ebaysta tällaisen  8 Port VGA Video Splitter Box 1 PC in to 8 Monitor out

Toimiiko jos laittaa tuollaisen tietsikkaan ja saisi maiseman 3 näytön katseltavaksi eli vasen maiseman,etukuva,oikea mitä ikkunasta näkyy koneessa ?

Vai onko PAKKO olla tuo ainoa jota myydään eli triplehead2go ? Vai onko muita vastaavia olemassa,Tuntuu älyttömän kalliilta lelulta vain kun etsinyt edes käytettynä.
Järjetön hinta jos saa maksaa jakajasta 2-300 euroa :O

Samoin 4 out näytönohjain kortti mitä noita on esm,Geforcen tuotantoa esim Joku vanhempi malli jos saisi halvemmalla ebaysta.
kun noita geeforceja on miljoon erilaista xt gb gt ja numeroita päälle Smiley

Mikähän olisi halpa 4 out kortti,no 3:kin kelpais alkuun.oma gforce 8400 saa vain 2 out Sad nälkä kasvaa pelatessa Cheesy
Kai se väyläkin jotain merkitsee ?
tuossa nykyisessä on joku PCI express väylä.
neuvojanne kaivaten viisaammat ,noiden tietsikka hommien kanssa.

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #9 on: 12.12.13, 06:51 »

8 Port VGA Video Splitter Box 1 PC in to 8 Monitor out:
Korjatkaa muut viisaammat, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni splitter box (ainakin ne mitä meillä on ollut) tuplaavat saman kuvan.
Ts. kaikkiin, max. kahdeksaan näyttöön tulee näkyviin yksi ja sama kuva. Ei siis voi valita eri näkymiä eri monitoreille.
========================
Mittariston ja ulkonäkymän toteutukseen jää muutama yleisesti käytetty vaihtoehto:
1) Tietokone missä on näytönohjainkortti useammalla ulostulolla
2) Tietokone missä on useampia yksittäisiä näytönohjainkortteja (näin riittää 1 kpl ulostuloja /kortti)
3) Wideview-ratkaisu missä erillisiä näkymiä ajetaan verkkoympäristössä. Yksi kone ajaa yhtä näkymää.
4) Matrox Triplehead2Go sovitin. Mahdollistaa näytönohjainkortilta lähtevän ulostulon jakamisen kolmelle näytölle.
Todellisuudessa sovitin näyttää yhden ylileveän työpöydän jaettuna kolmelle näytölle.
Viimeksi mainitun ratkaisun rinnalla voi käyttää samassa tietokoneessa toista näytönohjainta jolloin käytössäsi
voi olla useampia eri näyttöjä maisemanäyttöjen rinnalla, esim. mittareille. Tähän tapaan:

Tietokone - master:
Näytönohjain 1 -> Out -> Matrox Triplehead2go -> 3 x LCD näyttöjä (ulkonäkymä)
Näytönohjain 2 -> Out1 -> mittarinäkymät
Näytönohjain 2 -> Out2 -> Avioniikat, GPS, tms.

Mittarinäkymiä pyörittämään riittää vanhempikin näytönohjain, koska nämä näkymät eivät vaadi kortilta ja koneelta paljon laskentatehoa.
Näytönohjain 1:een kannattaa varata potkua, koska se pyörittää maisemanäyttöjä.

FS9:ssä ja FSX:ssä on mahdollista 'Undock Window' toiminnolla ikkunoida haluttuja mittari, avioniikka, ulkonäkymä ja GPS-näyttöjä.
Näin niitä voi tarvittaessa raahata haluamilleen LCD-näytöille.

Käsittääkseni meillä on ylimääräisenä tällä hetkellä yksi Triplehead joten tästä voisi hieroa kauppoja.

/OP




Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #10 on: 12.12.13, 12:35 »

Kiitos kaunis vastauksesta NYT meni jakeluun miten voi tehdä nuo näytöt,

Itsellä onm nyt geforce 8400 gs2 näyttö ja kolmas kiinni emolevyn integroidussa geforce 4000 tms.näytössä.

Jos asennan toisen näytön koneelle (geforce joku 2 out näytön,ESm. Pitääkö ajurit asentaa myös uudelleen vai toimiiko samoilla ajurieilla ? kaikki kolme näyttöä ?

Ongelmana tuo verkko kun on pari xp konetta 2,7mhz 1gb muistilla mutten saa wideview fs ja verkkoa asennettua nini ei saa hyödynnettyä noita 2 xp konetta tässä simukoneen kyljessä mittareina Sad

Muutoin olisin lykännyt osan näytöistä toisille koneille.

Miettinyt että kai se on helpompaa sitten lisätä näytönohjaimia tai yksi ohjain missä kauhee määrä ulostuloja Cheesy
En tiärä kun ei ole koskaan aikaisemmin tullut edes näyttökorttia asennettua koneelle Smiley

toki olen rakentanut montakin konetta/päivittänyt uusilla emoilla.prossuilla ja vermeillä mutta aina mennyt plug & play metodilla ,eli uusi kone, Wintos sisään ja jokunen ajuriherja/error ja automaattinen ajurien päivitys, Voila Valmis Smiley

Verkkoa en ole koskaan tehnyt muutaskuin työn puolesta kaapelit ja kytkennät, Se pc puolen homma on täyttä hepreaa minulle.

Arduinoa coodaan harrastuksena heikosti ja työn puolesta menee sähkö,automatio,robotit,PLC ohjelmointi,kytkennät taasen kuin vettä vain. Eli osaamista on muualle muttei kotiverkkoon ja pc puolella niinkään. Musitan aikoinaan kun ekan linux koneeni kokosin ja pistin debianin sisään niin siitähän souvi syntyi,Ei mitään hajua koko hommassta ja mikään ei toiminut ikinä ollenkaan, Esm.lataukset,päivitykset,ohjelmien asennukset tms. Cheesy Jäi linuxit nurkkaan homehtumaan kunm ei koskaan toiminut hyvin ,eikä ohjelmia saanut sisälle. esm, ACAD,Office,Corel draw,CAM,CNC,Mach3,yms. silloin tarpeelliset. Eli aika heikkoa tuo pc puoli ollut aina Cheesy





« Last Edit: 12.12.13, 12:43 by Matti Virta »
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: 3x5" psone náytót yhdelle koneelle?
« Reply #11 on: 12.12.13, 13:01 »

Windowsin näyttöasetuksissa tulee näkyä kaikki käytössä olevat näytöt. Ajurien asennus viimeisimpiin versioihin ei varmasti koskaan haittaa. Kun saat lisänäytöohjaimilla näkymään windows-työpöydän, saat niihin myös haluamasi ikkunoidut simunäkymät.

Asennetut näytönohjaimet ja lisätyt näytöt näkyvät määrästä riippuen Windowsin alla seuraavasti:
http://www.billp.com/blog/images/dualmonitors.jpg

FS9:ssä ja FSX:ssä valitaan haluttu näkymä, hiiren oikealla kuvan päällä 'undock window' -> näkymä muuttuu windows-ikkunatilaan ja sen voi raahat näytöltä toiselle.
Samaa proseduuria voi toistaa niin kauan kuin jerkkua koneesta löytyy. Nyrkkisääntönä se, että ulkonäkymät syövät paljon konetehoa, mittarinäytöt vähemmän.

Kun halutut näkymät on ikkunoitu ja siirretty oikeille näytöille, tulee tilanne/lentotila tallentaa simuun ja aloittaa aina tästä tallennetusta lennosta. Näin näkymät
latautuvat oikeille ruuduille.

Mielestäni kannattaa aluksi unohtaa useamman koneen verkot, yms. Yhdellä PC:llä pyörittää ihan hyvin varsin toimivaa kotiohjaamoa, esim. Porin Cessna-simu pyöri useamman vuoden yhdellä PC:llä.
« Last Edit: 12.12.13, 13:21 by O-P Pietila »
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1