Får man flyga helikopter online?

(1/1)

nelson1989:
Hejsan lite osäker Får man flyga Helikopter ONLINE på vatsim?? .  jag tänkte vilka regler gäller etc.  Nån som kan Länka ?   

MagnusGustafsson:
Hejsan!

Absolut får du flyga helikopter på VATSIM!

Generellt är det likvärdigt med vanlig VFR-flygning!

VACCSCA har mycket fina dokument under : www.vaccsca.org-->ATC-->training-->training manuals-->VFR

Gällande kartor så har Luftfartsverket utmärkt biblotek gällande kartor och förutsättningar gällande VFR flygning för nästan varje flygplats  http://www.lfv.se/sv/LFV/Flygtrafiktjansten/FPC/IAIP/AD-0-4/AD-2/

Magnus

Martin Loxbo:
Att flyga helikopter fungerar nästan exakt som att flyga vanliga flygplan, med den skillnaden att helikoptrar kan starta och landa på lite olika ställen och har lite annorlunda fartegenskaper.

På de flesta flygplatser i Sverige följer helikoptrar samma procedurer som flygplan - det är bara på Bromma som man har speciella väntlägen för helikoptrar.

En instruktion som är vanlig för helikoptrar är då man startar direkt från plattan, då får man instruktionen "starta egen uppsikt" istället för "klart starta" (vid landning "landa egen uppsikt"). Anledningen är att plattan ligger utanför manöverområdet, vilket innebär att tornet kanske inte har full överblick över området. Då får man inte säga "klart starta" utan man överlämnar ansvaret att kontrollera att det är fritt runtomkring till piloten.

Navigation

Up one level