Vanhat Mopot, Mp:t ja Fillarit

<< < (49/92) > >>

Wanhis:
Quote

Mikä maa? Mikä merkki? Oli yllätys ainakin meikäläiselle mopoista tietämättömälle

Olisiko kyseessä Japanilainen RIKUO? Harrikan kopio joka on mitoiltaan isompi kuin esikuvansa.

Quote

Ai tämmönen vai?

Uskomatonta! Lähes samanlainen Benelli kuin tuo minun pienoismalli! Olin aikoinaan myyjänä urheilu ja askartelu liikkeessä josta ostin tuon muovimallin. Minun tuli sitä sääliksi kun kukaan ei sitä ostanut. Samaa sarjaa oli muitakin kilpapyörämalleja, kuten Norton Manx, BMW ym. Ne menivätkin kaupaksi paremmin kuin tämä Benelli. Liekö sitten niin, ettei Suomalaisilla ollut oikein muistikuvaa tälläisestä Italiaanosta.

pile:
Orvolla oli vastaus aikapas oikein. Kyseessä oli omistajan mukaan lend-lease-Harrikka vm 1945. Tuotu Suomeen 90-luvun alkupuolella ja kasailtu useammasta yksilöstä...

Wanhis:
Tuommoinen moottori tuli viikko takaperin minulle lahjoituksena. Kaverini soitti ja sanoi, että: Nyt lentää KM3 roskalavalle, kiinnostaisiko sinua hakea se pois?

Tottahan se kiinnosti, muistojen peli. Tämä oli meillä nuorempana kiinni mm. mopon rungossa ja tynnirevetoisessa lumikiitäjässä. Alunperin on ollut sellaisessa kolmipyöräisessä invaliidi-mopossa tai mp:ssä. Arvelimme sen olevan noin 100 kuutioinen? Merkki ja valmistusmaa on arvoitus. Toisella puolen lukee FS ja toisella KM3. Toinen viittaisi Sachiin ja toinen Venäjälle.
Tuossa on puolipuristin kannessa ja isokierteinen tulppa. Kaksi vaihdetta ja kytkin Käynnistys tapahtuu narulla, joka kierretään kampiakselin päähän. Lisätietoutta tähän kaipailisin.
 

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]

55-HO:
Quote

Alunperin on ollut sellaisessa kolmipyöräisessä invaliidi-mopossa

Tommottessa   

[ Attachment not found - or removed ]

  Risto

Wanhis:
Quote

Tommottessa   
  Risto


Vau! No niin varmaan justiin! Tuossahan on samanlainen moottori! Sinä se Risto olet vasta aika haka selvittämään näitä. Tuo kuva pitää tulostaa ja käydä näyttämässä kaverille . . . me ei oikeen ikinä tiedetty minkänäköisessä laitteessa tuo moottori oli ollut.
Siinä moottorissa on se vaihdevipu siellä takana, eikä siihen saa vaijerikäyttöä niinkuin mopoissa. Ilmeisesti niitä vaihteita sitten vaihdeltiin kädellä sieltä takaa . . .
 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page