Vanhat Mopot, Mp:t ja Fillarit

<< < (13/92) > >>

Wanhis:
Tuosta kuvasta kun katsoo tuota pyöreämuotoista etuhaarukkaa ja litistettyä etupyörän kiinnityspistettä, sekä takapyörän kiinnityskohtaa ja istuinkannatinta, niin minun mielestä tuo on 50-luvulta tai vanhempi.
Mitä kaikkea tuolla metsässä voikaan olla? . . . Voi olla vaikka mitä!
Muuten eipä tuonikäisiin pyöriin paljon enään alkuperäisvaraosia kannata pyöräliikkeistä kysellä.
Esimerkiksi takanavan sisuskalut olivat noissa ikivanhoissa aivan jotain muuta kuin esim 60-lukuisissa. Ehkä noita "metsäfillareita" kannattaisi katsella sillä silmällä, että "saisikohan noista vielä jotain osia korjattua talteen"??

55-HO:
Quote

Tämähän oli mopo- ja fillarikeskustelu, mutta tuo takana oleva laite on MZ RT 125/3 vm. 1962, ostin sen raadon v. 2000 ja sain entisöinnin valmiiksi keväällä 2005. Se on museorekisterissä.


"Tämähän oli mopo- ja fillarikeskustelu"
Kaiken uhallakin Lieneekö tässä kuvassa sama yksilö ?


[ Attachment not found - or removed ]

 Risto

Edit: kuvasin tuon (Big Wheels Pieksämäki 16.7-2005 )

Wanhis:
Quote

"Tämähän oli mopo- ja fillarikeskustelu"
Kaiken uhallakin Lieneekö tässä kuvassa sama yksilö ?


Eikös nuo 125cc ole "mopoja" ainakin jos kuuntelee tosimiesten Mp-juttuja!

Käyttäjäthän sen päättää minkälainen tästä ketjusta tulee . . . jos on tarvetta ottaa tähän vanhat museo MP:t mukaan niin ei kai siinä tarvitse kuin muuttaa ketjun nimi esim.
" Vanhat Mopot, MP:t ja Fillarit"   . . . .  No tuostahan voi aina keskustella.

Tuo MZ on kyllä uskomattoman hieno ja taitavasti entisöity! Täytyy hattua nostaa työn tekijälle, kuka lieneekin. Täyskoteloitu ketju oli aina yksi Mitsin valtteja. Katsokaapa tuota satulaa ja noita matkustajan tiloja sekä jalkatappien sijoitusta alas ja verratkaa nykypyöriin. Tuolla tyttöystävä viihtyisi varmaan pitemmänkin matkan.
Nopeusmittari taitaa ottaa käyttövoimansa takapyörästä. Nuo suoraan pyörän-napojen läpi tulevat pinnat olivat myös eräs Mz erikoisuus, niissä ei ole ollenkaan sitä mutkaa. Muistan kun 70-luvun lopussa ajelin uudella 100cc Kawasakilla, niin silloin tutustuin ja ihastuin senaikaiseen Mz mallistoon ja suunnittelin Kawan vaihtamista Mitsiin.
Vaikka 100cc Kawa oli kaikinpuolin hyvä vaativaankiin matka-ajoon, niin arvelin Mitsin olevan vielä parempi vaikka olikin hieman tehottomampi.

55-HO:
Koska Jari ei totaaliseti kieltänyt, niin lisätään vielä yksi kuvaamani Pieksämäeltä vuotta myöhemmin(Big Wheels 15-16.7.2006)
Tosi Hienot MZ:tit

[ Attachment not found - or removed ]

 Risto

susiluoto:
Komeita laitteita, tuollaisia olisi aikanaan saannut jopa laulamalla käytettynä.Riesana kun olivat  kauppiailla.
Varmaan vieläkin jossain ladontakaa löytyis.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page