Koneiden tunnistamiseen (aloittelijoille) oma ketju?

(1/3) > >>

Koo:
Tulipa tässä vaan mieleen:

Kannattaisiko tänne foorumille kerätä yksi viestiketju (vaikka tuonne spotterifoorumille) jossa kerättäisiin yhteen konetyyppien ulkonäköön liittyviä perustunnistussääntöjä? Suurin osa spottereista oppii ajan myötä tunnistamaan eri konetyypit toisistaan, mutta tarvitsisiko sittenkään kaikkea oppia kantapään kautta, jos tähän voisi kerätä kuvallisen ohjeen miten varsinkin keskikokoiset matkustajakoneet erottaa toisistaan?

Jotta asiaa yhtään selvittää, niin itselläni kesti aika pitkään ennenkuin tunnistin edes Airbusin ja Boeingin tekeleet toisistaan, ja vähänkään oudosta kuvakulmasta tunnistus menee edelleen usein pieleen.  Noh, joku MD-11 on vielä helppo kolmine moottoreineen, mutta kikkakolmosia kaipaisin lähinnä 2-moottoristen tunnistamiseen.   

Tässä pari nopeasti raapaistua esimerkkiä siitä mitä tarkoitan (esimerkkinä Boeing 757-200 eli pejpe).  Kuvat napsittu Juutilaisen Jukan postauksesta kuvathreadiin http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,78342.2460.html  josta toivon ettei Jukka pane pahakseen.

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]

mmniemi:
Ei kait mikään estä tuollaista perustamasta, jos vain jaksatte moista ylläpitää. Miten hyödyllinen tuollainen sitten oikeasti on, niin se on asia erikseen. Kuvia pitäisi olla perhanasti eri suunnista, jotta kaikki "jipot" saisi listattua. Näitä kun sitten kymmenen eri jannua postaa omien yksilöllisten näkemyksien mukaisine kuvineen ja tietoiskuineen seitsemästäkymmenestäkolmesta eri koneesta sekaisin keskenään yhteen ketjuun, niin eihän niistä kukaan pysy kärryillä, saati sitten saa mitään muuta irti, kuin sekaannusta. Myös terminologia jne. voi tuottaa ongelmia. Esim. minä en ymmärrä alkuunkaan, mitä tuossa kuvassa haet tuolla "keulta tylppä, mutta linjassa pohjan kanssa" kommentilla. 757:sta olisi riittänyt kommentiksi, että kone on kuin dildo, niin kaikki tietäisi, mistä puhutaan 

Jotta tällaisesta olisi jotain hyötyä, sen pitäisi olla käytännössä pienen piirin tekemä ja myös ylläpitämä, esim. vaikka sitten ladattavana tiedostona, että systeemissä pysyisi joku tolkku. Mutta siinäpähän testaatte

sami:
Joo, foorumin liitekuvat saa kyllä ikuisesti pysyväksi jos tarve on mutta tuota listaa saisi sitten joku ylläpitää jne, koska ainakin itse on sen verran ylityöllistetty että hyvä kun päivittäisiä rutiineja foorumilla ehtii tehdä.

SWLABR:
Boeing 757:

- Slim body
- Long legs
- Big boobs

Mie1:
En tiedä muista, mutta itse erotan konetyypit toisistaan pääasiassa koneen ovien ja muiden hätäteiden mukaan. Ovet ovat erilaisia, ja niitä on jokin tietty määrä ja tietyissä paikoissa. Seuraavaksi katson koneiden kokoa (esim. A319 mallin, jossa on 2 siipiexittiä per yksi puoli erottaa A320 juuri pituuden takia...)

Navigation

Up one level

Next page