FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.10.19, 19:22

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  PMDG MD11 saa simun kaatumaan
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: PMDG MD11 saa simun kaatumaan  (Read 1013 times)
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« on: 13.07.09, 12:37 »

Tervepä teille.

Nyt kun olen tuota PMDGn MD11 ruvennut lentämään niin ilmeni yksi ongelma. Joka kerta jossain vaiheessa lentoa simu kaatuu ja tulee ilmoitus; "Your computer has run out of aivailable memory. Please restart the Flihgt Simulator and set different graphics and scenery settings." Ongelman tiedän (mutta kertokaa sekin nyt vielä jotta varmistun asiasta), mutta ratkaisu on hämääränn peitossa, sillä grafiikkojen huonontaminen ei ole auttanut.

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #1 on: 13.07.09, 12:45 »

Koneessasi ei ole tarpeeksi muistia. Vähennä grafiikka- ja scenery-asetuksia...
kille
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #2 on: 13.07.09, 12:50 »

Koneessasi ei ole tarpeeksi muistia.

Ai muuten sitten pidä pätkääkään paikkansa vaikka siltä vaikuttaakin.

http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=65741

Grafiikka-asetuksia voi pienennellä, poistella taustalla pyöriviä ohjelmia ja ennenkaikkea vaihtaa 64-bittiseen käyttikseen mutta eipä tuohon mitään ihmekikkaa ole. Tulee käyttiksen rajat vastaan kun on hurjat lisurit.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #3 on: 13.07.09, 12:53 »

Ai muuten sitten pidä pätkääkään paikkansa vaikka siltä vaikuttaakin.

http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=65741

Grafiikka-asetuksia voi pienennellä, poistella taustalla pyöriviä ohjelmia ja ennenkaikkea vaihtaa 64-bittiseen käyttikseen mutta eipä tuohon mitään ihmekikkaa ole. Tulee käyttiksen rajat vastaan kun on hurjat lisurit.

No niinhän tuossa ilmoituksessa sanotaan. Pitää paikkaansa tai ei Tongue "Your computer has run out of available memory"

Vaikuttaako tuo 64-bittinen käyttis jotenkin? Mulla tulee uuteen koneeseen tuo 64-bittinen...
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #4 on: 13.07.09, 12:56 »

Kyseiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu.. En nyt äkkiseltään muista mitä piti tehdä mutta koneesta piti säätää jotain asetusta ihme koodikielellä. Pointtina muistaakseni se, että koneelle annettiin ohjeet käyttää enemmän muistia tms. Ohjeet on PMDG:n foorumilla ja saattaa olla Kimmon linkin takana..

Vaikuttaako tuo 64-bittinen käyttis jotenkin? Mulla tulee uuteen koneeseen tuo 64-bittinen...

Pystyy käyttämään yli 4GB:n muistimääriä hyödyksi, toisin kuin 32-bittinen.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
kille
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #5 on: 13.07.09, 13:15 »

Kyseiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu.. En nyt äkkiseltään muista mitä piti tehdä mutta koneesta piti säätää jotain asetusta ihme koodikielellä. Pointtina muistaakseni se, että koneelle annettiin ohjeet käyttää enemmän muistia tms.

tunnetaan nimellä 3GB switch

http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx

Ei sitä voi ratkaisuksi sanoa koska ei poista ongelmaa kokonaan, mutta voi auttaa joissain tapauksissa.

Varoitus: toisaalta voi tuottaa ongelmia muualla ja jos ei tiedä mitä tekee, voi koneen saada huoltokuntoon.
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #6 on: 13.07.09, 14:13 »

Jaahash. No sepäs selvensi hirveästi asioita. Tai no... Pitää vissiin hommata koneeseen lisää muistia jstn.

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
kille
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #7 on: 13.07.09, 15:55 »

Jaahash. No sepäs selvensi hirveästi asioita. Tai no... Pitää vissiin hommata koneeseen lisää muistia jstn.

No, se nyt on todennäköisesti ihan hukkaan heitettyä rahaa. Laita koneesi tiedot ja mitä kaikki lisäosia on käytössä silloin kuin simu kaatuu, niin viisaammat voivat ehkä auttaa.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #8 on: 13.07.09, 16:25 »

Ei sitä voi ratkaisuksi sanoa koska ei poista ongelmaa kokonaan, mutta voi auttaa joissain tapauksissa.

Varoitus: toisaalta voi tuottaa ongelmia muualla ja jos ei tiedä mitä tekee, voi koneen saada huoltokuntoon.

No kyllä ainakin minä kutsun sitä ratkaisuksi koska se poisti ongelmani 100% eikä aiheuttanut mitään lisäpulmia. Ja varmaan voi aiheuttaa ongelmia, kuten kaikki muutkin tietokoneella ilman ammattitaitoa tehtävät asiat. Itse tein toimenpiteet suoraa ohjeiden mukaan eikä toimenpide avaruusfysiikkaa ollut.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #9 on: 13.07.09, 16:43 »

Lisäosat jotka vaikuttavat kaatumishetkellä on Esa Sairion tekemät Espoon, Helsingin ja Vantaan photoscenut ja muutama muut Esan tekemä scenu ja PMDG MD11.

Kone on seuraavan lainen: Acer Aspire M5100, AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+  3.00 GHz, RAM 2Gt, NVIDIA GeForce 8600 GT ja Vista 32bit SP2. Siinä vissiin tärkeimmät tiedot...

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Cyleth
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #10 on: 13.07.09, 18:51 »

Toi boot.ini:n fiksaaminen tolla 3gb switchillä auttaa tohon. Kyse on siis siitä että x32 käyttis ei osaa käyttää muistia "oikein" ja siten että siitä esim. FSX hyötyisi. Kyseessä ei siis pelkästään ole rautapohjainen muisti vaan myös pagefile. Tästäkin aiheesta on muuten 100 ja yksi ketjua jos vähän viitsii etsiä. Smiley

Kannattaa lukasta tämä sivu läpi:
http://www.simforums.com/forums/forum_posts.asp?TID=29041&PN=1
kille
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #11 on: 13.07.09, 19:40 »

Toi boot.ini:n fiksaaminen tolla 3gb switchillä auttaa tohon. Kyse on siis siitä että x32 käyttis ei osaa käyttää muistia "oikein" ja siten että siitä esim. FSX hyötyisi. Kyseessä ei siis pelkästään ole rautapohjainen muisti vaan myös pagefile.

Jos tarkkoja ollaan, kyllä se muistia ihan "oikein" käyttää, mutta antaa sitä vähemmän ohjelmien käyttöön. Tuo 3GB switch siirtää vain virtuaalimuistia käyttikseltä enemmän ohjelmille.

Luettavissa kaikki hyvin ymmärrettävästi (joskin englanniksi) antamastani linkistä.

Jesperi, FS9 vai FSX? Mikäli FSX, avuksi voi tulla jopa parin lisägigan osto ja tuo 3Gb switch, mutta jos jatkat pelailemista noilla raskailla lisureilla, on lopulta 64-bittinen käyttis huomattavasti varmempi apu. Ja on sellainenkin jo saatu kaatumaan samaan virheeseen..
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5437
Date Registered: 14.12.05

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #12 on: 14.07.09, 09:42 »

Toi boot.ini:n fiksaaminen tolla 3gb switchillä auttaa tohon. Kyse on siis siitä että x32 käyttis ei osaa käyttää muistia "oikein" ja siten että siitä esim. FSX hyötyisi. Kyseessä ei siis pelkästään ole rautapohjainen muisti vaan myös pagefile. Tästäkin aiheesta
...

Tuo ongelma ei johdu pelkästään käyttiksestä, vaan on ihan rautapohjainen.

32-bittisessä prosessorissa voi olla korkeintaan 32 osoitejohdinta. Niillä voidaan osoittaa korkeintaan
2^32 B = 4294967296 B = 4 GB muistia piste Eli lataa millaisen ihmekäyttiksen tahansa, tuon enempää muistia ei sen käyttöön näillä prossuilla saa kirveelläkään.

Kannattaa myös lukaista huolella tuo täällä aiemmin osoitetun linkin teksti. Se kertoo miten tätä "pientä muistipoloista" voi jakaa toisaalta käyttikselle ja toisaalta sovelluksille. Kannattaa myös huomata, että näytönohjaimella oleva muisti varaa oman siivunsa käyttiksen puolelta. Linkki (jälleen) : http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=65741

64-bittiseltä prosesorilta ei (teoriassa) muisti lopu kesken vähään aikaan. Samoilla laskuilla kuin edellä saadaan:
2^64 B = 18446744073709551616 B = 16777216 TB = 16384 PB = 16 EB   (P = Peta ja E = Exa). Muistia voisi siis teoriassa olla käytössä 16 Exatavua, míkä on n. miljoona teratavua.  Grin

Siis tässä valossa kannattaa vaihtaa 64-bittiseen prosessoriin.

MUTTA

Miten FS2004- ja FSX-simu suhtautuvat siihen? Valistakaa te, jotka tunnette sitä puolta asiasta paremmin. FSX on jo melko vanha ohjelma ja uuttaa ei M$:n mukaan ole (ainakaan ihan heti) tulossa. Hyötyykö/kärsiikö FSX 64- bittisyydestä mitään?

Pekka

Aikoinaan kun perus-PC tuli käyttöön, sen käyttömuistin maksimimäärä oli 640 kilotavua. Silloin moni arveli, että se riittää kymmeniksi vuosiksi.  laugh

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #13 on: 14.07.09, 10:04 »

Kimmo: FSX on tuo jalo simu jota käytän.

Pekka: Tuosta hepreasta ymmärrä mitään Erkkikään. Jotain siinä jostain puhuttiin mutta mistä niin se sitten on asia erikseen...

Sitten vilä tuo boot.ini. Mistä moinr löytyy. Olen koko koneen järjestelmät katsonut mutta missään ei tunnu olevan.
« Last Edit: 14.07.09, 10:08 by Jesperi Lauhio »

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15351
Date Registered: 03.07.01

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #14 on: 14.07.09, 10:12 »

Jos softassa on joku muistivuoto niin lisämuistin hankkiminen ei juuri asiaa auta...


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Harri Saarijärvi
Offline Offline

Posts: 11
Date Registered: 07.07.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #15 on: 14.07.09, 10:15 »


Sitten vilä tuo boot.ini. Mistä moinr löytyy. Olen koko koneen järjestelmät katsonut mutta missään ei tunnu olevan.

Käynnistä -> Suorita -> msconfig

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5437
Date Registered: 14.12.05

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #16 on: 14.07.09, 10:20 »

Kimmo: FSX on tuo jalo simu jota käytän.

Pekka: Tuosta hepreasta ymmärrä mitään Erkkikään. Jotain siinä jostain puhuttiin mutta mistä niin se sitten on asia erikseen...

Sitten vilä tuo boot.ini. Mistä moinr löytyy. Olen koko koneen järjestelmät katsonut mutta missään ei tunnu olevan.

Ota ensin asetuksista pois Windowsin oletus, jossa se piilottaa järjestelmätiedostot. Sen jälkeen boot.ini-tiedosto näkyy (järjestelmänvalvojalle) C:n juuressa (eli kun klikataan aseman tunnusta C:). En nyt muista onko siinä oletuksena kirjoitussuojaus päällä. Se pitää poistaa, jos aikoo tiedostoa editoida. JA SITTEN KIELI KESKELLÄ SUUTA. Kirjoitusvihre saattaa estää boottauksen (ehkä kuitenkin käynnistyy vikasietotilaan).

Jos sulla on Visv.. Vista, niin kysy joltain toiselta, mutta jos XP, niin nuo järjestelmäkansiot ja tiedostot saa näkyviin seuraavan polun kautta Resurssienhallinta -> Kansion asetukset -> Näytä -> Ruksi kohtaan Näytä järjestelmäkansioiden sisältö.

Muitakin tapoja on (edellä tätä kirjoittaessani Harrin kertoma - saattaisi olla turvallisempi).

Pekka

« Last Edit: 14.07.09, 10:26 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #17 on: 14.07.09, 10:28 »

Vista 32bit löytyypi.

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Harri Saarijärvi
Offline Offline

Posts: 11
Date Registered: 07.07.09

Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #18 on: 14.07.09, 10:44 »

Paljoa en ole Vistan kanssa räpeltänyt, mutta käsittääkseni BCDedit.exe ajaa samaa asiaa kun boot.ini Xp:ssä.

Löytyy \Windows\System32 kansiosta. Viisaammat korjatkoon, jos olen väärässä.  Smiley

Cyleth
Former member
Re: PMDG MD11 saa simun kaatumaan
« Reply #19 on: 14.07.09, 11:55 »

For Vista:
WINDOWS VISTA ONLY: 

1. Open a command prompt with Administration rights. You find the command prompt box under "Programs-Accessories-Command prompt" 

2. Right Click the command prompt and select "run as administrator". 

3. Enter in the box at the prompt: (copy/paste if you wish)

bcdedit /set IncreaseUserVA 2560 

and press enter 

4. Reboot 

TO set that back to default in VISTA just start the command line prompt with Admin right again and type: 

bcdedit /set IncreaseUserVA 2048 

Hit enter and reboot 
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1