Itsepalvelukassat tekevät tuloaan

(1/5) > >>

Mie1:
HS uutisoi S-ryhmät ottavan itsepalvelukassat käyttöön: http://tinyurl.com/Itsepalvelu Mitäs mieltä ovat arvon foorumilaiset? Käyttäisittekö näitä kassoja, vai kääntyisitte perinteisten puoleen? Entä onko jotkut foorumilaiset käyttäneetkin jo ko. kassaa esim. Ikeassa, tai ulkomailla?

Perheemme käy aika useasti Haaparannassa Ruotsin puolella. Paikallisessa MAXI ICA Stormarknad -ruokakaupassa on käytössä Självscanning -itseskannaussysteemi. Kun astut kauppaan, otat tavallisesti ostoskärryt tai -korin. Menet "skanneriseinän" luokse, jossa on riveittäin käsiskannereita. Vedät oman etukorttisi lukijan läpi, jolloin skannerin kohdalla syttyy keltainen valo. Otat ko. skannerin ja laitat sen kärryn kahvassa olevaan pidikkeeseen. Ostoskoritapauksessa sitä voi pitää vaikka toisessa kädessä tai korissa. Otat hyllystä tarvitsemasi määrän ostoskasseja ja luet viivakoodin niiden vierestä. Astetat kassin/kassit kärryyn/koriin ja menet ostoskierrokselle.

Aina kun otat jonkin tavaran, luet sen skannerilla ja laitat sen suoraan kassiin. Jatatkat tätä metodia koko reissun ajan. Lopuksi saavut kassoille. Valitset utcheckning kassan. Annat kassanhoitajalle skannerin, joka sitten lukee lopetuskoodin ja kaikki tavarasi tiedot siirtyvät koneelle. Jos sinulla oli tavaroita, joita et pystynyt skannaamaan, pullokuitteja, alennuskoponkeja tai muuta sellaista, annat ne tässä vaiheessa. Sitten maksat tavalliseen tapaan. Koko kassatapahtuma kestää tavallisesti n. 20-30 sekuntia. Kas näin, tavaratovat valmiiksi kasseissa ja voit lykätä ne suoraan vaikka auton viereen... Mutta sitten joskus saatatkin joutua tarkastukseen. Silloin ladot tavarat tavalliseen tapaan hihnalle pusseista ja pakkaat toisessa päässä. Tarkastuksia tulee yleensä kerran per 15 kertaa. Jos käy niin, että jo(t)kin tuote/tuotteet on jäänyt skannaamatta, saatat joutua useammin tarkastukseen. Jos järjestelmää käytetään useasti väärin, voidaan skannerisopimus sanoa irti.

Jotkin ICA kaupat ovat vieneet järjestelmän vieläkin eteenpäin maksutapahtuman itsehoitamiseen asti (självbetalning). Silloin laitat itse skannerin skanneriseinään. Menet yhteen itsemaksukassaan ja vedät oman kortin lukijan läpi. Kone tunnistaa kortin skannerilla tehdyt ostokset ja ne näkyvät näytöllä. Laitat mahdolliset pullokutit jne. pieneen lootaan, joka lukee ne. Sitten maksat KORTILLA. Eli käteinen ei kelpaa. Sitten ostostapahtuma on valmis. Tätä kassaa voi myös käyttää vain, jos kaikki tuotteet on skannattu. Ja monesti saattaa olla kampanjoita, jolloin itseskannausta käyttämällä saa jonkin tarjouksen (joka on yleensä tosi hyvä!).

http://www.icamaxinorrkoping.se/sjalvscanning.aspx osoitteessa lisää Ruotsin systeemistä. Kuvassa näkyy juuri utcheckning -kassan toiminta. Voit katsoa videon käytöstä täältä: http://www.icamaxinorrkoping.se/sjalvscanning_film.aspx

Suomeen tulevat systeemit saattavat olla tyyliä ikea, jolloin ostikset skannataan vasta kassalla kassakoneeseen. Tälläisiä on käytössä joissain Coopin kaupoissa Ruotsissa.

kille:
Olen käyttänyt Ikeassa. Toimii ihan ookoo, mutten soisi yleistyvän. En pidä siitä että ihminen tehdään kaikessa mahdollisessa täysin tarpeettomaksi. Työtä ei nytkään riitä kaikille.

blue192:
Lontoossa olen noihin kanssa törmännyt, olisko ollut Marks & Spencer:llä. Ihan kätevä systeemi 

Elmuri:
Itse vartijana hieman ihmettelen, miten tuollaisilla itsepalvelukassoilla voidaan varmistaa että kaikki maksavat ostoksensa  Valaiskaa typerää.

TOC:
Joo,olen käyttänyt lähes päivittäin ainakin parinvuoden ajan.Hyvin pelaa ja tarkastus ehkä 1 viidestäkymmenestä.

Jos haluan niin maksan täysin ilman ihmisen apua kortilla.

Säästyy jonoilta,miinuspuolia en löydä lainkaan.

Navigation

Up one level

Next page