FS-Panel Studio

(1/5) > >>

Wanhis:
[ Attachment not found - or removed ]

Vai pitäisikö sanoa "ansio" . . . että tuli tuo FS-Panel studio hommattua. Ne oli ne Hampdenin todella miehekkäät äänet ja aivan upeat lento-ominaisuudet, sekä se yleinen tunnelma mikä siinä on kun tuolla lentää.
Mutta se paneeli . . . oliko se jäänyt jotenkin kesken vai mitä ihmettä . . . ei ollut radioita, ADF:ää, VOR.ria ym. Niin ei kai niitä kaikkia välttämättä ollutkaan sota-aikaan mutta minä kun lentelen lähes aina vesisateessa ja tämä on nyt leikisti lentokuntoinen kone 2000 luvulla.
Pakko saada siihen lisää mittareita . . . kyllähän niitä on tullut asenneltua ns.käsisäätöisesti. Jotenkin vain laiskuus iski ja päätin kokeilla oikein kaupallista asennusohjelmaa.
Onneksi kokeilin, sillä niin verrattoman kätevästi homma tällä ohjelmalla hoituu.

[ Attachment not found - or removed ]

Olen tuohon asentanut Adf ja Vor mittarit, Dme:n näytön sekä siirtänyt kellon vasemmalle. Sitten laitoin radion ikonin josta aukeaa tuo radioiden ikkuna. Laippojen asentoa osoittavan mittarin, OMI-Valot ja niiden vieressä olevat nuolinäppäimet ylös/alas joista saa nostettua penkkiä, eli silmien korkeus muuttuu, joka on varsin kätevä ominaisuus kannuspyöräkoneessa.

Tämä nyt oli tämmöinen ohjelman ensikokeilu, eikä jäki ole kovinkaan hienoa, tuo paneeli on vielä vähän kesken . . .  mutta sellainen juttu tässä oli vähän mielessä, että tänne voisivat muutkin laittaa kuvia muunnelluista paneeleistaan. Voisipa tänne pistää vaikkapa hyviä gauge linkkejä, keskustelua gaugeista ym. paneeli-asiaa . . . . ja tottakai ohjeita Fs-Panel Studion käytöstä, itse en vielä osaa neuvoa paljonkaan mutta kyllä se tästä.
 

Wanhis:
Be There gauge. Laitoin tähän suurennetun kuvan tuosta gaugesta mistä Pertti oli kiinnostunut tuolla toisessa ketjussa. Ikävä kyllä en muista mistä tuon olen saanut. Mutta se toimii näin:

Ylemmällä rivillä on koneen senhetkinen paikka ja numerot muuttuvat koneen liikkuessa! Sitten siitä alempaan riviin laitetaan se paikka minne halutaan, noita nuolinappuloita painelemalla. Vasempaan alakulmaan missä lukee nyt 002Nm siihen laitetaan se Nm lukema missä laitteen halutaan hälyttävän.
Oikeassa alakulmassa jossa lukee 00007Nm juoksevat numerot ylös tai alaspäin, riippuen lähestytäänkö vai etäännytäänkö kohteesta. Hälytys aktivoidaan haluttaessa, tuosta punaisesta viiva-napista. Kun säädetty Nm-lukema saavutetaan niin simu menee pauselle.
Tämä toimii näin Fs 2004 . . en tiedä pelaako Fsx.

[ Attachment not found - or removed ]

puijo:
Tuo BeThere gauge( mittari) löytyy mm. Avsim:sta nimellä: bethere.zip tai sitten laittaa hakuun nimen Thilo Arndt niin löytyy heti ensimmäisenä.
Niin ja toimii myös Fsx:ssä. 

p.s. Tässä readme:stä löytynyt suora latauslinkki

http://thilo-arndt.homepage.t-online.de/Gauges/BeThere.zip

Wanhis:
Semmoinen seikka on ruvennut askarruttamaan näissä paneelitouhuissa, että mikä on pääperiaate noissa paywarekoneiden mittarien zoom toiminnoissa? Eli kun mittaria klikkaa hiirellä niin se suurenee ja toisella klikkauksella taas palautuu ennalleen.
Osaan kyllä laittaa vaikkapa audiopaneelin aukeamaan omaan isompaan ikkunaan mutta se täytyy silloin avata valikosta. Haluaisin niin, että se aukeaa, kun klikkaan hiirellä sitä audiopaneelia.
Entä miten määritellään paneeliin semmoisia "aktiivisia" kohtia joista sitten saa tapahtumaan jotakin kun aluetta klikkaa hiirellä.

akos:
Quote

Osaan kyllä laittaa vaikkapa audiopaneelin aukeamaan omaan isompaan ikkunaan mutta se täytyy silloin avata valikosta. Haluaisin niin, että se aukeaa, kun klikkaan hiirellä sitä audiopaneelia.
Entä miten määritellään paneeliin semmoisia "aktiivisia" kohtia joista sitten saa tapahtumaan jotakin kun aluetta klikkaa hiirellä.

Tuollaista klikkausaluetta varten tehdään yleensä oma gauge. Esim. Project EV97:n paneeliin tein muutaman, joita klikkaamalla siirrytään näkymästä toiseen, avataan/suljetaan pikkupaneeleita jne.

Tällaisen näkymättömän gaugen voi tehdä helposti Notebadilla, ja se näyttää tältä:

close_gps.xml]<Gauge Name="Close gps" Version="1.0">
<Size X="35" Y="35"/>

<Mouse>
<Cursor Type="Hand"/>
<Click>37 (&gt;K:PANEL_ID_TOGGLE)</Click>
</Mouse>

</Gauge>
Gauge toimii siis niin, että kun sitä klikkaa, tulee haluttu pikkupaneeli näkyviin, ja uudelleen klikattaessa se taas katoaa.

Size on gaugen(=klikkausalueen) koko pikseleinä. X=leveys Y=Korkeus. Lihavoidun arvon tilalle laitetaan halutun pikkupaneelin Ident, jonka näkee panel.cfg:stä. Näiden muutosten jälkeen tiedosto tallennetaan XML-päätteisenä. Gaugelle luodaan kansio joko simun juuressa olevaan Gauges-kansioon tai koneen Panel-kansioon ja laitetaan se sinne. Myös mahdolliset muut tekemäsi gauget voidaan laittaa samaan kansioon.

Nyt sinun tarvitsee enää lisätä panel.cfg:hen rivi gaugelle muiden gaugejen perään:

panel.cfg]
[Window00]
file_1024=main_full.bmp
size_mm=1024
position=7
visible=1
no_luminous=1

gauge00=EV97_panel!chronograph,               198,253
gauge01=EV97_panel!asi_kts,                   334,228,170,170
gauge02=EV97_panel!mco,                       546,254,118,118
gauge03=EV97_panel!dev_correction_table,      557,200,097,053
gauge04=EV97_panel!charging_light,            782,180
gauge05=EV97_panel!eho,                       706,228,170,170
gauge06=EV97_panel!heating,                   027,563
gauge07=EV97_panel!rpm,                       143,409,180,180
gauge08=EV97_panel!alt,                       332,414,172,173
gauge09=EV97_panel!tco,                       520,414,170,170
gauge10=EV97_panel!vsi_fpm,                   704,414,172,173
gauge11=Kansion_nimi!gaugen_tiedostonimi_ilman_XML_päätettä,          000,000
Tässä gauge on Main Panelin vasemmassa yläkulmassa, mutta sen sijainnin voi itse määrittää rivin lopussa olevia arvoja muuttamalla; ensimmäinen arvo määrittää gaugen sijainnin pikseleinä sivusuunnassa ja toinen korkeussuunnassa. Samalla kaavalla gaugen voi laittaa myös esim. pikkupaneelin yläkulmaan, jolloin sitä klikkaamalla paneeli menee takaisin piiloon.

Tuon gaugen lisäämisen voi varmaan tehdä myös sillä FS-Panel Studiolla.

Oskari

Navigation

Up one level

Next page