FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.17, 07:43

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FS-Panel Studio
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: FS-Panel Studio  (Read 5807 times)
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

FS-Panel Studio
« on: 29.08.09, 16:04 »

[ attachment removed / expired ]

Vai pitäisikö sanoa "ansio" . . . että tuli tuo FS-Panel studio hommattua. Ne oli ne Hampdenin todella miehekkäät äänet ja aivan upeat lento-ominaisuudet, sekä se yleinen tunnelma mikä siinä on kun tuolla lentää.
Mutta se paneeli . . . oliko se jäänyt jotenkin kesken vai mitä ihmettä . . . ei ollut radioita, ADF:ää, VOR.ria ym. Niin ei kai niitä kaikkia välttämättä ollutkaan sota-aikaan mutta minä kun lentelen lähes aina vesisateessa ja tämä on nyt leikisti lentokuntoinen kone 2000 luvulla.
Pakko saada siihen lisää mittareita . . . kyllähän niitä on tullut asenneltua ns.käsisäätöisesti. Jotenkin vain laiskuus iski ja päätin kokeilla oikein kaupallista asennusohjelmaa.
Onneksi kokeilin, sillä niin verrattoman kätevästi homma tällä ohjelmalla hoituu. Smiley

[ attachment removed / expired ]

Olen tuohon asentanut Adf ja Vor mittarit, Dme:n näytön sekä siirtänyt kellon vasemmalle. Sitten laitoin radion ikonin josta aukeaa tuo radioiden ikkuna. Laippojen asentoa osoittavan mittarin, OMI-Valot ja niiden vieressä olevat nuolinäppäimet ylös/alas joista saa nostettua penkkiä, eli silmien korkeus muuttuu, joka on varsin kätevä ominaisuus kannuspyöräkoneessa.

Tämä nyt oli tämmöinen ohjelman ensikokeilu, eikä jäki ole kovinkaan hienoa, tuo paneeli on vielä vähän kesken . . .  mutta sellainen juttu tässä oli vähän mielessä, että tänne voisivat muutkin laittaa kuvia muunnelluista paneeleistaan. Voisipa tänne pistää vaikkapa hyviä gauge linkkejä, keskustelua gaugeista ym. paneeli-asiaa . . . . ja tottakai ohjeita Fs-Panel Studion käytöstä, itse en vielä osaa neuvoa paljonkaan mutta kyllä se tästä.
 Smiley

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #1 on: 11.10.09, 13:17 »

Be There gauge. Laitoin tähän suurennetun kuvan tuosta gaugesta mistä Pertti oli kiinnostunut tuolla toisessa ketjussa. Ikävä kyllä en muista mistä tuon olen saanut. Mutta se toimii näin:

Ylemmällä rivillä on koneen senhetkinen paikka ja numerot muuttuvat koneen liikkuessa! Sitten siitä alempaan riviin laitetaan se paikka minne halutaan, noita nuolinappuloita painelemalla. Vasempaan alakulmaan missä lukee nyt 002Nm siihen laitetaan se Nm lukema missä laitteen halutaan hälyttävän.
Oikeassa alakulmassa jossa lukee 00007Nm juoksevat numerot ylös tai alaspäin, riippuen lähestytäänkö vai etäännytäänkö kohteesta. Hälytys aktivoidaan haluttaessa, tuosta punaisesta viiva-napista. Kun säädetty Nm-lukema saavutetaan niin simu menee pauselle.
Tämä toimii näin Fs 2004 . . en tiedä pelaako Fsx.

[ attachment removed / expired ]

Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1664
Date Registered: 12.10.06

Re: FS-Panel Studio
« Reply #2 on: 11.10.09, 14:59 »

Tuo BeThere gauge( mittari) löytyy mm. Avsim:sta nimellä: bethere.zip tai sitten laittaa hakuun nimen Thilo Arndt niin löytyy heti ensimmäisenä.
Niin ja toimii myös Fsx:ssä.  thmbup

p.s. Tässä readme:stä löytynyt suora latauslinkki

http://thilo-arndt.homepage.t-online.de/Gauges/BeThere.zip

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #3 on: 11.04.10, 10:40 »

Semmoinen seikka on ruvennut askarruttamaan näissä paneelitouhuissa, että mikä on pääperiaate noissa paywarekoneiden mittarien zoom toiminnoissa? Eli kun mittaria klikkaa hiirellä niin se suurenee ja toisella klikkauksella taas palautuu ennalleen.
Osaan kyllä laittaa vaikkapa audiopaneelin aukeamaan omaan isompaan ikkunaan mutta se täytyy silloin avata valikosta. Haluaisin niin, että se aukeaa, kun klikkaan hiirellä sitä audiopaneelia.
Entä miten määritellään paneeliin semmoisia "aktiivisia" kohtia joista sitten saa tapahtumaan jotakin kun aluetta klikkaa hiirellä.
Smiley

akos
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #4 on: 11.04.10, 12:13 »

Osaan kyllä laittaa vaikkapa audiopaneelin aukeamaan omaan isompaan ikkunaan mutta se täytyy silloin avata valikosta. Haluaisin niin, että se aukeaa, kun klikkaan hiirellä sitä audiopaneelia.
Entä miten määritellään paneeliin semmoisia "aktiivisia" kohtia joista sitten saa tapahtumaan jotakin kun aluetta klikkaa hiirellä.
Tuollaista klikkausaluetta varten tehdään yleensä oma gauge. Esim. Project EV97:n paneeliin tein muutaman, joita klikkaamalla siirrytään näkymästä toiseen, avataan/suljetaan pikkupaneeleita jne.

Tällaisen näkymättömän gaugen voi tehdä helposti Notebadilla, ja se näyttää tältä:

Quote from: close_gps.xml
<Gauge Name="Close gps" Version="1.0">
<Size X="35" Y="35"/>

<Mouse>
<Cursor Type="Hand"/>
<Click>37 (&gt;K:PANEL_ID_TOGGLE)</Click>
</Mouse>

</Gauge>
Gauge toimii siis niin, että kun sitä klikkaa, tulee haluttu pikkupaneeli näkyviin, ja uudelleen klikattaessa se taas katoaa.

Size on gaugen(=klikkausalueen) koko pikseleinä. X=leveys Y=Korkeus. Lihavoidun arvon tilalle laitetaan halutun pikkupaneelin Ident, jonka näkee panel.cfg:stä. Näiden muutosten jälkeen tiedosto tallennetaan XML-päätteisenä. Gaugelle luodaan kansio joko simun juuressa olevaan Gauges-kansioon tai koneen Panel-kansioon ja laitetaan se sinne. Myös mahdolliset muut tekemäsi gauget voidaan laittaa samaan kansioon.

Nyt sinun tarvitsee enää lisätä panel.cfg:hen rivi gaugelle muiden gaugejen perään:

Quote from: panel.cfg
[Window00]
file_1024=main_full.bmp
size_mm=1024
position=7
visible=1
no_luminous=1

gauge00=EV97_panel!chronograph,               198,253
gauge01=EV97_panel!asi_kts,                   334,228,170,170
gauge02=EV97_panel!mco,                       546,254,118,118
gauge03=EV97_panel!dev_correction_table,      557,200,097,053
gauge04=EV97_panel!charging_light,            782,180
gauge05=EV97_panel!eho,                       706,228,170,170
gauge06=EV97_panel!heating,                   027,563
gauge07=EV97_panel!rpm,                       143,409,180,180
gauge08=EV97_panel!alt,                       332,414,172,173
gauge09=EV97_panel!tco,                       520,414,170,170
gauge10=EV97_panel!vsi_fpm,                   704,414,172,173
gauge11=Kansion_nimi!gaugen_tiedostonimi_ilman_XML_päätettä,          000,000
Tässä gauge on Main Panelin vasemmassa yläkulmassa, mutta sen sijainnin voi itse määrittää rivin lopussa olevia arvoja muuttamalla; ensimmäinen arvo määrittää gaugen sijainnin pikseleinä sivusuunnassa ja toinen korkeussuunnassa. Samalla kaavalla gaugen voi laittaa myös esim. pikkupaneelin yläkulmaan, jolloin sitä klikkaamalla paneeli menee takaisin piiloon.

Tuon gaugen lisäämisen voi varmaan tehdä myös sillä FS-Panel Studiolla.

Oskari
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #5 on: 11.04.10, 14:06 »

Suurkiitokset Oskari! thmbup
Aivan loistavaa ja todella hyödyllistä ammattilaisten tietoa! Näiden niksien avulla on mahdollista saada freewarekoneen paneeliin, maksullisten lisäosien tyyppisiä hienouksia ja ominaisuuksia!
Smiley
« Last Edit: 11.04.10, 14:12 by Jari Vanhatupa »

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #6 on: 13.05.10, 11:32 »

Mikäköhän tässä mättää? tarkoitus olisi tehdä hiirellä klikattava mittarin suurennus toiminto. Olen saanut kyllä tuon mittarin suurenemaan tuolta valikon kautta, ikkunaan nimeltä "mittarin Zoom1"

[ attachment removed ]

Kun yritän tehdä tuota näkymätöntä aktiivista aluetta paneeliin, niin en saa sitä aktiiviseksi. Näyttäisikö tämä XML koodi siltä, että sen pitäisi toimia siltä osin?
Siitä jää pois se " &gt: " teksti kun sen muuttaa XML:ksi. Pitääkö sen tekstin häipyä siitä?

[ attachment removed ]

akos
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #7 on: 13.05.10, 11:57 »

Muisti vähän pätkii, kun olen jonkun aikaa pitänyt taukoa näistä Gauge-hommista, mutta olisikohan ollut niin, että ident täytyy aina olla luku. Kokeilepa tehdä niin.

Oskari
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #8 on: 13.05.10, 12:49 »

Muisti vähän pätkii, kun olen jonkun aikaa pitänyt taukoa näistä Gauge-hommista, mutta olisikohan ollut niin, että ident täytyy aina olla luku. Kokeilepa tehdä niin.

Oskari

Joo! Se se oli . . Nyt pelittää hienosti! Kun klikkaan mittaria hiirellä, niin se suurenee ja toisella klikkauksella taas pienenee . .
Mahtavaa! Aivan kuin jossain Carenadon Payvaressa!

Kiitokset jälleen kerran Oskari thmbup

Antton Rintala
Offline Offline

Posts: 2695
Date Registered: 14.12.05

Re: FS-Panel Studio
« Reply #9 on: 04.06.10, 14:51 »

Jos tällä ohjelmalla vaihtaa gaugeja niin vaihtuuko ne myös VC:ssä?
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #10 on: 04.06.10, 15:30 »

Jos tällä ohjelmalla vaihtaa gaugeja niin vaihtuuko ne myös VC:ssä?
Ne pitää vaihtaa itse myös VC puolelta, eli ne ei muutu automaattisesti kun 2d paneelista ne muuttaa.
Itse käytän tuota yhtenään, jos haluan esim RXP gauget lisätä paneeliin sekä 2d puolelle että VC.

2D

[ attachment removed / expired ]

VC

[ attachment removed / expired ]


« Last Edit: 04.06.10, 15:35 by Toni Hiltunen »
Antton Rintala
Offline Offline

Posts: 2695
Date Registered: 14.12.05

Re: FS-Panel Studio
« Reply #11 on: 04.06.10, 15:36 »

Okei. Siis onnistuu samalla ohjelmalla
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #12 on: 04.06.10, 15:40 »

Okei. Siis onnistuu samalla ohjelmalla
Kyllä, ongelmitta. Jotkut lisurit on gaugen osalta suojattu, ettei ne näy tuossa mutta laajemmin toimii kyllä kaikki.
Antton Rintala
Offline Offline

Posts: 2695
Date Registered: 14.12.05

Re: FS-Panel Studio
« Reply #13 on: 04.06.10, 15:58 »

Tuota ohjelmaa en ole hankkinut, ehkä jossain vaiheessa.

Tässä kuitenkin kuva ensimmäisestä projektista, FFS Extra 300L, freeware kone alunperin FS9:lle. Toimii muuten X:ssä mutta gauget puuttuvat. Jotain sain jo korjailtua  thmbup

[ attachment removed / expired ]
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #14 on: 04.06.10, 16:09 »

Joo, tuolla FSPS:llä se onnistuu kätevästi, eli kannattaa avata sillä muokkaamaton panel.cfg tiedosto ja saat kaiken näkyviin joita tuon koneen paneelit käyttää.
Sitten vaan alat muuttamaan esim altitude yms gauget toimiviin versioihin.
Antton Rintala
Offline Offline

Posts: 2695
Date Registered: 14.12.05

Re: FS-Panel Studio
« Reply #15 on: 04.06.10, 16:31 »

Osaisitko Toni sanoa mikäs tässä on vikana. Homma ei korjaannu mittareita vaihtamalla eikä tekstuurien muokkaaminen ole auttanut. En tosin ole varma mitä tekstuuria pitäisi muokata kun koneen tekstuurien tiedostonimet ovat jokseenkin outoja. Kyseessä on Pitts S1T

http://flightsim.com/kdl.php?fid=129496



[ attachment removed / expired ]
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #16 on: 04.06.10, 16:45 »

Moi,
Lataan tuon paketin ja vilkaisen mikä mättää.
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #17 on: 04.06.10, 16:59 »

Moi, lataappas sellanen paketti tuolta Flightsim.comista kun "edge540kc.zip"
Siinä tulee mukana nuo tarvittavat puuttuvat gauget ja FSX:ssä pitäisi toimia myös.

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 04.06.10, 17:05 by Toni Hiltunen »
Antton Rintala
Offline Offline

Posts: 2695
Date Registered: 14.12.05

Re: FS-Panel Studio
« Reply #18 on: 04.06.10, 17:05 »

Okei, kiitti.
Tonih22
Former member
Re: FS-Panel Studio
« Reply #19 on: 13.06.10, 07:54 »

Kysyisin, kun tuossa FS2004 Aerostar koneen 2D osastoa korjailen yhteensopivaksi, niin kuinka saan tehtyä popup ikkunoita niistä siten että kun painan jotain kuvake kohtaa niin siitä ei häviäisi se Main panel taustalta, nytten kun niitä kuvakkeita painaa esim Throttle osuutta niin se Main panel katoaa pois taustalta, eli jokainen kuvakkeen kautta toimiva osuus sulkee taustalta muut, eikä tule silleen kuten pitäisi yleisesti popup paneelien osalla toimia.
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1