FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.05.18, 18:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FS-Panel Studio
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: FS-Panel Studio  (Read 6070 times)
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #20 on: 30.09.12, 10:37 »

Abacucsen Diamond Katanassa huomasin olevan varsin mielenkiintoisia ikoneita. Punaisella nuolella merkkaamani nuoli-ikoni avaa näytölle "spot plane" näkymän ja samasta ikonista näkymä sulkeutuu.
Toinen mielenkiintoinen ikoni on viereinen "X" ikoni. Siitä nimittäin aukeaa ja sulkeutuu kuomu! Enpä ole moisia ennen muissa koneissa nähnyt. Varsin käteviä ovat ja toimivat myös virtual cokpitissa.

[ attachment removed / expired ]

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: FS-Panel Studio
« Reply #21 on: 08.04.13, 11:37 »


Tuon gaugen lisäämisen voi varmaan tehdä myös sillä FS-Panel Studiolla.

Oskari

Niinpä muuten voikin . . . kokeilin näkymättömän gaugen lisäämistä Panel Studiolla vasta nyt ja homma toimii kuin unelma. Jopa Virtual-cokpitissä kun klikkaa hiirellä mittaria, niin se suurenee omaan ikkunaan! Alla joitain esimerkkejä:

Tämä kolmemoottorinen Fiat on aivan loistava freewarekone mutta tässä kuten niin monessa muussakin vastaavassa koneessa on pyritty mahdollisimman autententtiseen virtual cokpitin näkymiin ja paneeleihin. Varjopuolena on vain se, että lentämisen kannalta tärkeät (ja suurella vaivalla tehdyt) mittarigauget ovat lopputuloksessa lukukelvottoman pieniä!
On suorastaan raivostuttavaa yrittää lentämisen ohessa zoomailla näkymiä isommiksi ja yrittää tihrustella, että mitäköhän lukemia siinä kompassissa oikein näkyy! Muuten loistava konemallinnos saattaa tämmöisen pikkujutun takia lentää Ö-mappiin ja jäädä tyystin käyttämättä.

Kuvassa nuolilla merkityt ylempi gyro-kompassi ja alempi magneettinen kompassi on erittäin hienosti tehty mutta käytännössä simussa näkyvät numerot niistä yhtä selvästi kuin tässä kuvassakin.
Jos näkymiä alkaa zoomailemaan hiirellä ja/tai näppäimistöllä, niin kone on helposti jorpakossa alta aikayksikön!
Yksi vaihtoehto olisi hankkia TrakIR systeemi mutta veltosti lahes makuulta lennettäessä ja jalat suunnilleen monitorien päällä, niin epäilen senkin systeemin mielekkyyttä.

[ attachment removed / expired ]

Tuolla aiemmin Oskari Syynimaa neuvoi näkymättömän klikkausalue gaugen tekemisen, jolla aiemmin tehdyt mittarin suurennusikkunat saa kätevästi näkyviin. Luulin aiemmin, että tämä systeemi toimisi vain 2-D paneelissa mutta se toimii hyvin myös Virtual cokpitin puolella.

Tässä olen klikannut hiirellä mittaripaneelin gyroa sekä lattialla olevaa kompassia jolloin ne ilmestyvät omiin ikkunoihinsa suurempina vaikka ollankin virtual-cokpitissä! Nyt ikkunat voi siirtää vaikkapa viereisille näytöille ja niiden kokoa voi suurentaa niin, että VARMASTI NÄKYVÄT!

[ attachment removed / expired ]

Toinen vaihtoehto on ottaa hiiren oikella näppäimellä siniset kehykset pois ja jättää mittarit "kellumaan" ohjaamoon. Niiden paikkaa voi sitten muutella hiirellä tarpeen mukaan. Mittareista pääsee eroon klikkaamalla uudelleen paneelin kompasseja.

[ attachment removed / expired ]

En nyt rupea tähän senkummemmin kirjoittamaan mitään FS Panel-Studion käyttöohjeita mutta oletan, että osaat jo tehdä ohjelmalla simun ylävalikosta aukeavia ikkunoita joissa on jokin mittari. Eli hypätään suoraan vaiheeseen "Pro"
 Grin
Tuossa alla olevassa kuvassa olen valinnut näkyviin yhden Virtual Cokpitin mittari-ikkunan ja olen juuri hakenut tuon violetin värisen näkymättömän klikkaus-gaugen tuohon valkoiselle alueelle kuten minkä tahansa mittarin.
Hiiren kursorille aktiivisen erikoisgaugen voi nyt siirtää kompassin päälle.
Kun valitset gaugevalikosta tuon näkymätöntä gaugen, niin se ilmestyy tuohon valkoiselle alueelle, kuten mikä tahansa mittarigauge se vain on tuommoinen violetti neliö.

[ attachment removed / expired ]

Tässä gauge on sitten asetettu kompassin päälle ja sitä on suurennettu halutun kokoiseksi. Violetin neliön sisältämä alue on sitten simussa aktiivinen hiiren kursorille. Tässä vaiheessa kun painaa save:a niin se on siinä!
 Smiley
[ attachment removed / expired ]

Tuolla yllä oli jo Oskarin esimerkissä tämä sama mutta laitan nyt vielä tähän. Näkymätön gauge on tässä:

<Gauge Name="kompassi 2" Version="1.0">
<Size X="35" Y="35"/>

<Mouse>
<Cursor Type="Hand"/>
<Click>70 (&gt;K:PANEL_ID_TOGGLE)</Click>
</Mouse>

</Gauge>

Kopioi litania NOTEPADIIN ei siis WordPadiin ja tallenna tiedosto Xml päätteellä työpöydälle. Siinä se gauge sitten on!
Tuon Gauge Namen voit heittää hatusta mutta tuo ID:numero (esimerkissä=70) on oltava sama kuin luomasi mittarin suurenusikkunan ID.

Perusta simun gauges kansioon uusi kansio haluamallasi nimellä ja pistä gauge sinne. Nyt voit hakea sen gaugen panel Studioon kuten tuossa edellä olevassa kuvissa tein.

Panel Studiolla simun ylävalikosta aukeavien mittarinsuurennus ikkunoiden tekeminen on niin helppoa, että aivan naurattaa mutta mikäli haluat kokeilla niiden tekemistä Fs-2004:seen käsipelillä, niin tässä ohjeet:
 Smiley

 - - - -  Hiirellä simun valikosta klikattaessa suureneva ja pienenevä mittari-ikkuna tehdään seuraavasti - - - -

Aluksi on tehtävä läpinäkyvällä taustavärillä oleva ikkuna Panel Cfg:hen. Lisää Cfg:n (Window Titles) osan loppuun uusi Window ja anna sille nimi. Esim. " Mittarin zoom1 "


[Window Titles]
Window00=Pilot
Window01=Radios
Window02=Help
Window03=2 pilot
Window04=Elektrikal panel
Window05=GPS
Window06=MINIPANEL
Window07=ugol karti
Window08=Mittarin zoom1

Seuraavaksi tee panel Cfg:hen tälläinen alla olevan esimerkin mukainen uusi ikkuna:

//--------------------------------------------------------
[Window08]
Background_color=0,0,0
size_mm=600,485
window_size_ratio=1.000 
position=2
visible=0
ident=37
window_size= 0.206, 0.262
window_pos= 0.514, 0.460

gauge00=114!Ark_1_2,  14,4,442,475

Rivien selitykset:
Background color = 0,0,0 eli läpinäkyvä.

Size mm= läpinäkyvän ikkuna-alueen koko.

Wisible=0 trkoittaa, että ikkuna ei ole avoinna kun lentokone otetaan käyttöön. Mikäli asetat tähän numeron 1 niin ikkuna on auki kun kone on ladattuna käyttöön.

ident=37 Tämä ident luku on eräänlainen koodi jonka on oltava erilainen jokaisessa Panel Cfg:n ikkunassa. Tätä koodia tarvitset vielä myöhemmin mikäli teet mittarista  " hiirellä klikattavan" mallin.

Window_size= on ikkunan koko läpinäkyvällä ikkuna-alueella. Ensimmäinen numero esimerkissä 0.206 on leweys W ja toinen 0.262 on korkeus H.
 
window_pos= on ikkunan paikka näytöllä. Ensimmäinen numero esimerkissä 0.514 on paikka näytöllä leveys-suunnassa X ja toinen numero 0,460 on paikka korkeus-suunnassa Y. Voit myös käyttää valmiita position pisteitä joita on näytöllä 8kpl 0-8. Kirjoita silloin Window listaukseen esimerkiksi: position=2 numero 0 on näytön vasemmassa yläkulmassa ja numero 8 oikeassa alakulmassa.

Alimpana itse mittarigauge. Gaugen perässä on neljä pilkulla erotettua lukua. Kaksi ensimmäistä ovat paikkakoordinantit luomassasi ikkunassa, 0,0 olisi vasen ylänurkka Xpos=0 Ypos=0. Seuraavat kaksi numeroa määräävät mittarin koon ikkunassa, SizeX SizeY.

Mikäli teet nämä esitetyt toimenpiteet, niin sinulla on ilmestynyt simun Wiew ylävalikkoon InstrumentPanel osaan "Mittarin Zoom1" valinta. Mikäli valitset sen, niin mittari ilmestyy suurennettuna aiemmin määrittämääsi paikkaan.

    Ps. Pistä kuvia tulemaan jos innostuit kokeilemaan ja sait homman toimimaan.    t:Wanhis Smiley
Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1