kemikaaliruiskutukset?

<< < (25/48) > >>

Wanhis:
Varmaankin tätä keskustelua seuraa monta henkilöä, jotka oikeasti lentävät liikennekoneita. Mielestäni he voisivat tässä kertoa foorumin jäsenille rehellisesti, että ruiskuttavatko he sieltä korkeuksista jotain haitallisia aineita vai ei . .

arttula:
Quote

Voimme siis olettaa että lentokoneitten vessantyhjennys on ulkoistettu, toimii kun junan vessa.


Todellinen alipainevessa: Hanuri tiiviisti pöntölle, ja luukku auki ulkoilmaan. Auttaa pahempaankin ummetukseen...

PeteL:
Quote

Voimme siis olettaa että lentokoneitten vessantyhjennys on ulkoistettu, toimii kun junan vessa.


Tämä ketju alkaa k*sta, siis toistaa itseään  :  http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,90496.msg1109551.html#msg1109551

kaltsi:
Yhdessä meidän kerhon koneessa on ruiskumoottori. Olen kuullut, että tälläisiä on useissa muissakin yleisilmailukoneissa. Liittyykö asiaan?

t. Huolestunut

Camaro72:
Jo vuosia on laivoissa ja nyt viime aikoina myös rekoissa käytetty urearuiskutusjärjestelmää päästöjen pienentämiseksi. Nyt lentoalalla on suuret paineet pienentää päästöjä joten niissä on alettu käyttää ureasuihkutusta. Uusissa koneissa urea johdetaan koneen wc säiliöistä pienen muutoshydroksiivimuuntimen läpi jolloin koostumus muuttuu UREA-A:ksi eli Urea-Aviationiksi mutta vanhemmissa urealiuos käsitellään maassa ja pumpataan koneeseen wc tyhjennyksen yhteydessä. Olette varmasti nähneet koneen wc:ssä sinistä tai vihertävää litkua. Se on sitä UREA-A:ta. Japanilainen yhtyö oli tässä jokin aika sitten uutisissa käskien matustajien käydä wc:ssä ennen koneeseen astumista. Kyse oli tällöin UREA-A vajeesta vanhanmallisessa koneessa missä ei ollut vaadittavaa muutoshydroksiivimuunninta. Joten matustajat "tyjhjennettiin" tiettyihin vessoihin jotka olivat yhteydessä muutoshydroksiidimuuntimeet ja sieltä tankkiautolla koneeseen. Tämä on myös suurin syy miksi matkustajille juotetaan niin paljon kahvia, teetä, jonkin verran alkoholia. Lentoyhtiöt saavat silloin UREA-A:ta ilmaiseksi. Ihan oikesti olen tätä mieltä.

Eli taivaalta sataa kusta alas...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page