Arvaa paikka

<< < (2117/4184) > >>

apa100:
Tykistömuseo hml

passat:
Karkialammen panssarikumpare.

http://www.panoramio.com/photo/68037131

tslowman:
Tero pitää sulkea näistä kahinoista. Löytää aina lopultaperin. 

Todellakin, kyseessä on Mikkelin Karkialammella entisen Savon Prikaatin alueella oleva panssarikukkula entisen RAuK:n vieressä. Olin itse SavPR:ssä varusmiespalveluksessa v. 1981, jolloin kunnostimme ensimmäisen kumpareelle sijoitetun panssarin T-34 Sotkan aliupseerikurssin yhteydessä. Vaunuja hankittiin vuosien saatossa lisää (yhteensä toistakymmentä panssaria ja puolentusinaa pst -tykkiä). Tämän hetkinen tilanne on se, että panssarikukkulaa puretaan, ja osa kalustosta sijoitetaan Sotamuseoon ja osa jää Mikkeliin Jalkaväkimuseoon. Näin päättyy tarina Suomen toiseksi suurimmasta panssarikokoelmasta. Loppu.

Arvauskuvan pst -tykki toisesta suunnasta
Yleisnäkymää panssarikukkulalta
Tässä juuri kunnostettu T-34 Sotka (sotasaalispanssari) huhtikuussa 1981, allekirjoittanut ylimpänä vaununjohtajana.  Tänään vaunu on jo pinnoiltaan hiukan rapistunut. Toivottavasti se saa hyvän kodin.Anteeksi pidempi loppulausunto (isänmaan hengessä), mutta vuoro (prkl) jälleen kerran Terolle.

valvoja:
Kaappaanpa vuoron ja laitan tällaisen joka luultavasti ratkeaa nopeasti. Tämänkin kuva on jo 18 vuotta vanha. Huokaus.. (Ja mä otin tän omasta mielestäni vasta eilen.)


Jetstar:
Taivallahden kasarmi, Hesperiankatu Helsinki, eli entinen Autokomppanian kasarmi

Navigation

Up one level

Next page

Previous page