Arvaa paikka

<< < (2461/4179) > >>

oh5ges:
Joo sori, tuli ajatusvirhe minkä korjasin saman tien. No sitten Agadir, aika samannäköisiä tuon leveysasteen kivimuurit kaikki tyyni...

Heikki

lehto:
Quote

Agadir, aika samannäköisiä tuon leveysasteen kivimuurit kaikki tyyni...

Heikki


Quote

Rabatin Medinan muurit?

Ei olla Agadirissa, eikä Rabatissa. Tällaiset kivimuurithan ympäröivät kaupungin vanhaa osaa eli Medinaa. Agadirin alkuperäinen medina Qasbah-kukkulalla tuhoutui vuoden 1960 maanjäristyksessä. Uusi "Medina" rakennettiin Agadirin laitakaupungille vuonna 1991. Se on kuitenkin paljon koristeellisempi ja viimeistellympi, kuin alkuperäiset medinat. Näette myös kuvasta, ettei liikenne ole yhtä kaaottista/vilkasta, kuin esim. Marrakechissä. Vankkuri kuvan vasemmassa laidassa on myös kohtalaisen hyvä vihje.

passat:
Taroudant?

lehto:
Quote

Taroudant?

Ja Tero täräyttää taas! Tällä kertaa oli kuitenkin kysymysmerkki sanan perässä Mutta Taroudant on tosiaan oikea vastaus. Kaupunkia kutsutaan myös pikku-Marrakechiksi lähinnä näiden muurien ja medinan takia. Taroudant oli Saadien valtakunnassa suurimpia kaupunkeja heti Marrakechin ja Fez:in rinnalla. Saadien valtakunta ulottui tuolloin aina Timbuktuun asti, eli suuresta valtakunnasta oli kyse. Nykyään Taroudant on Unescon maailmanperintökohde ja juurikin noita muureja ja niiden sisällä olevaa medinaa suojellaan erityisen tarkasti. Vuoro Terolle! 

passat:
Linkin kuvassa on varmasti sama portti kuin Aarnin kysymyksessä, mutta sijainti jäi hiukan epävarmaksi. Nopeimmalle vuoro.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page