Arvaa paikka

<< < (3177/3879) > >>

Lentokärpänen:
Terolle vuoro oikeasta vastauksesta

passat:
Näistä Molotovin cocktaileista ei olisi juhannusjuomiksi, vaikka korkeissa valmistajan nimi Alko lukeekin. Soveltuisivat tosin kokon sytyttämiseen, sillä reseptinä oli jätespriin, petrolin, etikan ja tervan seos. Missä polttopullot on kuvattu (kuvasta photoshopattu paikkakunta pois)?

osmoj:
Palaan siihen Luonetjärven muistomerkkiin vielä. Kuka on se kiven päällä istuva henkilö?

OJ

Flatus:
Quote

Palaan siihen Luonetjärven muistomerkkiin vielä. Kuka on se kiven päällä istuva henkilö?


http://www3.jkl.fi/taidemuseo/veistokset/veistokset/105.html  kertoo, että:

"Vapaaehtoisin voimin aikaansaadun Lentäjien muistomerkin on suunnitellut arkkitehti Jorma Paatola ja veistänyt taiteilija Pauli Koskinen. Kyseessä on Koskisen yksi tunnetuimmista töistä. Muistomerkki paljastettiin Tikkakosken Luonetjärvellä 24.11.1951 viime sodissa Lentorykmentti 4:ssä (LeR 4) kaatuneiden muistoksi. Kaikkien sodissa kaatuneiden LeR 4 ja pommituslennolla mukana olleiden nimet on kaiverrettu muistomerkkiin. Lentäjien muistomerkki korvasi vuoden 1940 Talvisodassa surmansa saaneiden muistopaaden, joka sijaitsi lentokentälle johtavan tien toisella puolella. Toisessa maailmansodassa Luonetjärven tukikohta oli yksi harvoista Suomen lentokentistä. Keskiraskaat Dornier- ja Junkers-pommikoneet pystyivät operoimaan sieltä käsin.

Muistomerkki muodostuu mustasta liuskakivikorokkeen päällä olevasta hakamuurin osasta ja sen kulmauksessa olevasta kuution muotoisesta patsaasta, johon sekä asianomainen teksti ”1939–45 sodissa kaatuneille” että kaatuneitten nimet on kaiverrettu. Kuution päällä sijaitsee pronssista valettu luonnollista kokoa oleva vertauskuvallinen lentäjähahmo nimeltään ”Kirkastus”, joka ponnistelee maasta suojaten samalla silmiään ylhäältä päin tulevalta kirkkaalta valolta.

Kuvanveistäjä Pauli Koskinen (1921–2003) tunnetaan lähinnä realismia edustavista veistoksistaan, joissa on usein vertauskuvallinen sisältö. Hänen tuotantonsa koostuu pääasiassa sankarimuistomerkeistä, hautakivistä, muotokuvista ja mitaleista. Koskinen on toteuttanut useita julkisia teoksia erityisesti Keski-Suomeen ja Kymenlaaksoon. Koskisen materiaalit ovat pronssi, puu ja kivi. Pauli Koskiselle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 1971."

osmoj:
Tämä on se litania, joka tulee googlettamalla, mutta kuka istuu siinä kiven päällä?

OJ

Navigation

Up one level

Next page

Previous page