Arvaa paikka

<< < (3217/4115) > >>

jamann51:
Isokyrö Akkaansilta. Niin ja se tarina: "Vuonna 1947 käyttöön otettu puinen pukkisilta sai aloitteen tehneiden akkojen kunniaksi nimen Akkaansilta. Pukkisilta vaati vuosittaisen purkamisen ja rakentamisen jäidenlähdön aikaan.
Monen kylän uuttera yhteishenki oli vertaansa vailla, ja kökkäväkeä löytyi. 1970-luvulla alettiin suunnitella pukkisillan korvaavaa pysyvämpää siltaa, teräsristikkosiltaa. Tämä silta toteutui, ja edeltäjänsä mukaan sekin nimettiin Akkaansillaksi."  Lainaus futurifilmin sivulta.  http://www.futurifilmi.fi/akkaansilta

passat:
Jaakko on oikeassa, Kyrönjoen ylittävästä Akkaansillasta oli kyse.

YLE kertoo asiasta näin: Quote

Isonkyrön Ulvilan kylästä katsottuna kauppa ja posti olivat Kyrönjoen toisella puolen, samoin koulu. Lapset olivat vaarassa päivittäin, sillä heidän oli ylitettävä Kyrönjoki kouluun mennessään.

Sulana aikana ylitys tehtiin veneellä, ja jään kantaessa käveltiin jäitä pitkin. Onnettomuuksilta ei vältytty. Oli tehtävä silta! Eteläpohjalaisen kökkä- eli talkoohengen avulla saatiin aikaan Kyrönjoen ylittävä silta Isonkyrön Ulvilan kylästä Valtaalan kylään.

Vuonna 1947 käyttöön otettu puinen pukkisilta sai aloitteen tehneiden akkojen kunniaksi nimen Akkaansilta. Pukkisilta vaati vuosittaisen purkamisen ja rakentamisen jäidenlähdön aikaan
Jaakolle vuoro.

jamann51:
 Kiitos! Ja kaikki kunnia taustajoukoille! Tuossapa se Akkaansillan tietäjä jo marssiikin aamukahville,mutta minne?


jamann51:
 Varsin tunnettu mauste....

jamann51:
 Jopas menikin vaikeaksi,vaikka nelostien varrella ollaan...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page