Arvaa paikka

<< < (3721/4187) > >>

Outsider:
Mielenkiintoisia vinkejä, mutta kun ei oikein kolahda; Harri lienee tutustunut paikan historiaan keskiverto-foorumilaista paremmin

Arvataan Villa Billnäs eli Billnäsin ruukinkartano Pohjan kunnassa.

Welder12:
Ei osu kohdalleen vieläkään. Kyseinen rakennus, tarkemmin uusbarokkinen palatsi, on valmistunut 1890-luvulla. Nykyään tiloissa toimii hieno museo sekä myös ravintola.

passat:
Näsilinna Tampereella.

Welder12:
Tulihan se kun vähän kutitteli  Kyse on pitkän remontin läpikäyneestä ja hienosti kunnostetusta Näsinlinnasta eli alkuperäiseltä nimeltään Milavidasta.

Rakennus on iso osa Tamperelaista paikallishistoriaa ja rakennuttaja von Nottbäck oli Finlaysonin omistaja. Finlayson taas oli tuohon aikaan kaupunki kaupungissa.

Surullinen tausta tulee siitä, että rakennuttajapariskunta ei koskaan päässyt valmiiseen taloon, he kuolivat ennen sitä. Pienet lapset asuivat talossa palvelusväen kanssa pari vuotta ennenkuin heidän holhoojansa myi talon Tampereen kaupungille.

Terolle vuoro.

passat:
Tuota Näsilinnaa olen taannoin ihaillut ulkoapäin, mutta siitä ei tietenkään ollut apua takan paikallistamisessa. Ensimmäisenä tuli mieleen Rettigin palatsi Turussa, mutta vinkit eivät sopineet.

Nopein kuva voi jatkaa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page