Arvaa paikka

<< < (1465/3887) > >>

pho201:
Quote

Santa Cruz del Norten rommitehdaan portti Kuubassa -ihme kun vielä ei ole lehti puussa.


Ei ole ja siitä lehtien puutteesta olisi pitänyt voida päätellä, että ei olla Kuubassa, jossa on "ikuinen kesä".

passat:
Pekan kuva vaikuttaa olevan nettiuutisista. Jo julkaistut otokset Googlen kuvahaku löytää parissa sekunnissa 

Kannattaa testata ennen postausta, esimerkiksi Tatun, Ilkan ja Heikin edelliset kuvat olivat "googleproof" eli niitä ei löydä suoraan kuvalla hakemalla.

tequila:
Eikös tarkoitus ole ollut käyttää omia kuvia eikä toisten sivuilta napattuja 

passat:
Quote

Eikös tarkoitus ole ollut käyttää omia kuvia eikä toisten sivuilta napattuja
Ei kai varsinaista sääntöä ole, mutta jo aikaisemmin netissä julkaistut kuvat löytyvät nykyisin heti Googlen kuvahaulla. Erästä ketjun kuvaa sai aikanaan tosissaan pohtia, ennen kuin aukesi. Koska otos oli kuitenkin netistä napattu, nyt sen ratkaisisi parissa sekunnissa.

pho201:
Quote

Eikös tarkoitus ole ollut käyttää omia kuvia eikä toisten sivuilta napattuja 


En tiennyt.   Se on varmaan sanottu jossain tämän ketjun alussa? En tullut tarkistaneeksi löytyykö Kuukkelilla. Oli kiire jo nukkumaan, vaikka alla kirjoitettu pyöri kyllä pitkään päässä ennen unen tuloa.

OK, jos ei ole sääntöjen mukainen, paljastetaan kuvan alkuperä.

Ensinnäkin aiheen sain eilen illalla TV2:ssa esitetystä järkyttävästä dokumentista "Espanjan varastetut lapset": http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1494641 . Siinä kerrotaan miten Espanjassa Francon aikana esiintyi pienten vasta syntyneiden lasten kauppaa lääkäreiden ja katolisen kirkon "hyvässä yhteistyössä". Synnyttäneille äideille sanottiin, että heidän lapsensa oli kuollut ja saman tein lapsi todellisuudessa myytiin erittäin hyvin maksavalle asiakkaalle. Äidille vilautettiin varta vasten pakkaseen sitä varten säilöttyä kuolleen lapsen ruumista, jos tämä vaatimalla vaati nähdä lapsensa. Sinänsä tuossa ei ole mitään ihmeellistä, sillä yksittäistapauksia on varmaan ollut joka maassa. Kyse tässä ei kuitenkaan ollut mistään yksittäistapauksesta, sillä näitä tapauksia on arveltu olleen n. 300000. Toiminta oli systemaattista.

Outoa sen sijaan on se, että tämä "lapsikauppa" sai jatkua vielä Francon diktatuurin katumisen jälkeenkin aina 80-luvulle asti, kun Espanjasta tuli EU:n jäsen. Henkilöt joita tästä on syytetty ovat puolustautuneet sanomalla, että se oli siihen aikaan ihan lain mukaista. Tuossakaan ei ole mitään uutta. Näinhän Hitlerinkin pyövelit puolustautuivat Nurnbergin oikeudenkäynnissä. "Emme tehneet mitään rikollista tai lakien vastaista. Tottelimme vain käskyjä".

Niin...se kuva, se on Madridista Paseo de la Habana kadulta San Ramónin klinikasta (n. 1 km pohjoiskoilliseen San Bernabeun jalkapallostadionilta), jossa muiden muassa näitä lapsenryöstöjä toteutettiin. Pääepäilty (tuossa klinikassa) Dr. Eduardo Vela y Vela oli edelleen vapaalla jalalla ainakin tuon brittidokumentin (linkki edellä) tekoaikaan.

Pekka

Edit: Kuvan alkuperäinen sijainti ja artikkeli jota illalla lueskelin: http://www.puntoencuentrocomplutense.es/2011/05/estado-espanol-perjudicado-trafico-ninos-hospital-publico-no-interesa/ (lo siento David Fernández).

Niin ja luonnollisesti ... jatkakoon kuvien laittoa ken ensin kerkiää.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page