FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.05.18, 15:53

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Missä lentelit tänään?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 ... 9 Reply Print
Author Topic: Missä lentelit tänään?  (Read 21011 times)
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Missä lentelit tänään?
« on: 06.12.09, 16:15 »

Ajattelin perustaa tänne tälläisen osaston , jossa voisi kertoa päivän aikana tehdyistä lennoista. Aina ei huvita tehdä pitkää kuvasarjaa tai yleensäkään ottaa edes muutamaa kuvaa lennolta. Silti olisi kiva kertoa muillekin siitä, missä sitä on lennellyt ja miksi . . . .
Voisipa tähän laittaa jopa sellaisen säännön, ettei kuvia edes saa laittaakaan, niin tuleepahan vähän erilainen osasto. Sensijaan tekstiä saa kirjoittaa niin paljon kuin jaksaa.
Smiley

Minäpä sitten aloitan: Tänään aamulla, kun huomasin, että lentokerhon Wilga on lennetty Tallinnaan, niin innostuin hieman kiertelemään tuolla Estoniassa ja katselein miltä siellä näyttää . . . asian teki myös kiinnostavaksi tuo ilmainen Estonian Vfr-kartta, jonka latasin. Karttaa pidin sitten auki toisella näytöllä.
Lentokoneeksi valitsin Lagon "Aermacci MB339:n" joka on eräs suurista suosikkikoneistani. Koneen ohjaamo on monipuolinen, näyttävä, ja erittäin toimiva, upeine sivupaneeleineen.
Eipä sitten muuta kuin matkaan. Lähtökenttänä toimi EERU Ruhnu, joka sijaitsee pienellä saarella Rigan lahdella. Sieltä matka jatkui toiselle saarelle, EEKU Kihnu oli sen kentän nimi.
Senjälkeen otin suunnaksi Pärnun Vorrin ja kun kenttä tuli näkyviin niin tein sinne läpilaskun, sen kummemmin pysähtymättä.
Seuraavaksi naputtelin radioon Tallinnan Vor taajuuden ja nostin koneen noin 5000 jalkaan ja kytkin autopilotin päälle. Siinä oli sitten mukava seurata karttaa koneen kiitäessä kohti Tallinnaa.  Estonian Landscapes on kyllä tehty tarkasti, tiet ja rautatiet ovat oikeilla kohdillaan, samoin vesistöt. Laskeuduin Tallinnan kentälle ja rullasin koneen parkkiin miettimään mihin seuraavaksi suunnistaisin.
Päätin kokeilla pysyykö simu pystyssä jos lennän tästä suoraan Malmille . . . väittäisin, että ei pysy! Suomen rannikko tuli näkyviin ja Helsingin kaupunki alkoi erottua . . . sitten "TILT" ja siihen simu kaatui.
Uusi yritys, lähtö Tallinnasta ja tälläkertaa Porvoon Vorrin kautta kiertäen . . . nyt onnistui . . . ja hienosti tuli harjoitus suihkarini laskuun malmille.
Smiley

ToniH22
Former member
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #1 on: 06.12.09, 16:16 »

Tuli lennettyä Floridasta, Jamaicalle tuossa päivemmällä. Kuvia löytyy lennolta kuvankaappaus osiosta. thmbup
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 546
Date Registered: 05.03.07

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #2 on: 06.12.09, 16:31 »

Latasin ja testasin tuon FTX:n Tasmanian. Aika hyvn näköistä maisemaa. Harvemmin tulee lenneltyä tuolla suunnalla. Pacific Nortwest FTX:ltä on tulossa. mutta milloin?
Kosti Hokkanen
Offline Offline

Posts: 298
Date Registered: 05.10.09

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #3 on: 06.12.09, 16:41 »

Juuri lennetty EGLL-EFHK...kaikenlaisia ongelmia Teamspeakista operointivirheisiin... Cry Mutta tulipahan FLyEuropen tunteja.

Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #4 on: 06.12.09, 17:17 »

Vähän epäilen, että ketään oikeestaan kiinnostaa missä muut on lentänyt, kun simulla voi vaan lähteä mihin tahansa... Ilmailupuolella aihe olisi toimiva, mutta täällä se tuntuu olevan oikeastaan vain turhaa floodausta. Tongue


"When we left earth it changed our world"
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2415
Date Registered: 12.01.03

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #5 on: 06.12.09, 22:55 »

Kyllä tästä voi tulla kiinnostavaakin jos vielä kerrotte mitä nähtävyyksiä on paikan päällä, jos on jotain erikoisia turistikohteita jotka tunnetaan ympäri maailman,niin voi itsekin mennä sinne tutkimaan asian.
Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #6 on: 06.12.09, 23:24 »

jos on jotain erikoisia turistikohteita jotka tunnetaan ympäri maailman, niin voi itsekin mennä sinne tutkimaan asian.
Eikö ne voi käydä ilman erillistä ohjeistustakin käydä tarkastamassa, jos kerta ovat ympäri maailmaa tunnettuja? Wink


"When we left earth it changed our world"
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #7 on: 07.12.09, 03:05 »

OH, HOH! Kilpaileva lentokerho yrittää torpedoida suositun ja mielenkiintoisen keskusteluketjuni! Shocked
Grin

dcthree
Former member
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #8 on: 07.12.09, 06:12 »

Jos ei kiinnosta, ei ole pakko lukea! Minä ainakin olisin tällaisesta kiinnostunut. Innostaa ainakin yhtä hyvin kuin kuvastoori lentelemään. Jos joku on ottanut kuvat, menee simulla katsomaan, näyttääkö samalta. Täältä saisi vaan vinkkiä lentelemään, itse voi käydä sitten tsekkaamassa.

Minulla simu on ollut hiljaiskäytöllä, mutta silloin tällöin lentelen, viimeisimpänä on ollut käydä läpi Paul Wheelerin Karibian maisemien kenttiä. Kauniita maisemia ja ehtii tehdä pienen saarihyppelyn ilman monen tunnin lentosessiota. Ja paikka sopii tämän kaamoksen keskelle!
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #9 on: 07.12.09, 16:03 »

Islanti . . Islanti . . ja defu Cessna! No mitenkäs se nyt niin? No siten vaan, että innostuin tuossa vapaapäivän kunniaksi virittelemään noita Islannin maisemia kuntoon.
Smiley
Tuolta tiedostokirjastosta löytyviä lisureita asentelin ja välillä sitten käytiin ihmettelemässä siellä paikanpäällä, että mikä on muuttunut. Cessnalla pyörin kenttien ympärillä ja vähän muuallakin.
Kovin on karua ja ankean näköistä tuolla Islannissa, jos vertaa näihin pohjolan vehmaisiin näkymiin. Mutta omalla tavallaan siellä on kyllä jylhät näkymät. Taivaan värit näyttävät erilaisilta ja auringonlaskun aikaan, tietyillä keleillä on kyllä todella komeaa, enkä sellaisia valoja ole suomessa lentäessä nähnyt . . .
Olin jo unohtanut koko Flight Envinronmetin, sieltä ne valot ja pilvet tietty tulevat. Hieman jäi tuolla Islannissa vaivaamaan nuo vesistöjen rajat . . . ei tuntunut löytyvän freewarena mitään mikä niitä korjaisi . . . Piti turvautua maksullisiin . . . Simmarketista löytyi Taburetin Island Waters ja Roads, siitä löytyi apua ongelmaan. Tosin ovat ne rajat siltikin vielä melko karkean näköiset, liekö siellä sitten sen näköistä oikeastikin. Paljon on vielä asenneltavaa mutta kyllä se Islanti siitä komistuu . .
Siellä lennellessä kiinnitin huomioni siihen, että siellä aivankuin tuulisi jotenkin kovempaa kuin Suomessa. Cessna meni välillä niinkuin tyhjä muovikassi sinne, tänne . . . .
Smiley

Lauri Kansikas
Offline Offline

Posts: 478
Date Registered: 22.08.09

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #10 on: 07.12.09, 16:13 »

Mukavaa että Vanhatupa on näin innokas ja aloitteinen.  Smiley Tänään lentelin Hesan seuduilla testailemassa Helsinki City Sceneryä FSXlle.

Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2415
Date Registered: 12.01.03

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #11 on: 08.12.09, 08:20 »

Eikö ne voi käydä ilman erillistä ohjeistustakin käydä tarkastamassa, jos kerta ovat ympäri maailmaa tunnettuja? Wink

Kyllä varmaan ,mutta kun eivät ole tunnettuja simussa, laitan esimerkin tähän, käys etsimässä esiin ne neljä amerikan presidenttiä jotka on hakattu vuoren kylkeen.
Sinä et varmaan ole niistä koskaan kuullutkaan.
« Last Edit: 08.12.09, 08:25 by Pertti Lode »
Seppo Kalkas
Offline Offline

Posts: 183
Date Registered: 29.10.06

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #12 on: 11.12.09, 16:24 »

Noh niin!  Wink

Parasta mitä passiin tulee. Hiljaisuus, mietintä, elo, välitys, tunne, sanallinen olo, ilman kuvia, mielikuvan kanssa, todellisuutta tai totuutta etsimässä. Lensinpä tämän luettuani mielikuvissani omin siivin. Erittäin hyvä otsikko, ja jatkaisin samaa rataa: Asian ja otsikon ohi ei mene jos tunnustan lennelleeni Wilgalla länsislaavilaiskaunottarien kanssa tunnin pari, lentopolttoainetta kuluttaen. Silloin tällöin tytöt kysyivät:" Eikö Seppo sinulla ole sitä Jarin tekemää hyvää kerhosihiä? Jari aina lennoilla huomioi kaiken tällaisenkin. Sitten tytöt oli ostanut Tallinnan Joulumarkkinoilta kannettavan: "Miksköhän tekstin kanssa aina menee koneella hyvin ja ei "tulvi", mutta kuvapuolella heti ominaisuudet rupeaa tökkimään." No siihen vastasin etten totuutta ja todellisuutta osaa hyvällä foorumilla erottaa oiken hyvin. Lentotaidotkin ja ymmärrys on haettava osittain sanallisesta ilmennyksestä. No sitten taas oltiin hiljaa ja mietittiin:mikä kestää?... Hiljaisuuden jälkeen tytöiltä tuli kommentteja: " Kyllä meitä on herrasmiehet kuskanneet, varsinkin tuolla Suomessa aina. Eri mielipiteet suolaavat yleisen keskustelun heidän mielestään. Kokemuksesta kehottavat kulemma enemmän nuorien osallistuvan oivaltavaan osallistumiseen. Grin
Sipa
Former member
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #13 on: 11.12.09, 17:20 »

ensimmäistä kertaa tuonne englannin suuntaan ja hiitroille..
EFHK - EGLL 

Cool
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #14 on: 17.12.09, 08:09 »

Tänään lensin pienen testilennon Huippuvuorilla, Longyear:rin kentältä! Lentokone lennolla oli jälleen suosikkini Aermacci MB339 harjoitus-suihkari. Syy miksi lensin juuri noilla seuduilla oli se, että sain juuri pari päivää sitten Canadasta tilaamani Naton VFR kartan kyseiselle alueelle.
Kartta on mittakaavaltaan 1:500 000 eli sama kuin normaali ilmailukarttakin. Siinä on aikalailla merialuetta mukana ja itse kartta on valtavan iso . . . varsinainen "lakana"
Tilasin samalla myös vastaavan kartan Japanista, tosin mittakaava on eri se on 1:1000 000 ja on myös todella valtavan kokoinen.
Nuo Naton ONC ja TPC kartat sopivat mielestäni hyvin näihin simulentelyihin . . ja niitä on saatavana ymmärtääkseni kaikista maailman kolkista. Voisin tehdä niistä myöhemmin jonkinlaisen tarkemmankin jutun, kunhan ensin tutustun niihin ja koitan tilailla niitä lisää . . . .
Smiley

Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2415
Date Registered: 12.01.03

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #15 on: 17.12.09, 10:51 »

FSX Svalbard/Spitzbergen Airports, Norway
Huippuvuorelle on myös tehty scenery, en tiedä onko fs9, ehkä löytyy "flight sim.no"

Onko tosiaan näin pimeetä kl12.00 päivällä
[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 17.12.09, 11:13 by Pertti Lode »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #16 on: 17.12.09, 11:13 »

FSX Svalbard/Spitzbergen Airports, Norway
Huippuvuorelle on myös tehty scenery, en tiedä onko fs9, ehkä löytyy "flight sim.no"

Pitää koittaa tutkia mitä sinne olisi saatavana. Veikkaan, ettei paljon mitään . . . eipä silti, kyllä tuo defaulttimaisema vastasi karttaa itseasiassa yllättävänkin hyvin.
Voisihan sinne perustaa jonkinlaisen oman tukikohdan, johonkin "takamaastoon" jääkarhujen keskelle. Kun menin sinne lentämään niin laitoin päivämääräksi tämän mikä nyt on ja kellonajaksi keskipäivän, niin siellähän oli lähes säkkipimeää . . . piti vaihtaa vuodenaikaa, että pystyy lentämään VFR:ää.
 Undecided

 Edit: Jahas . . sinäkin huomasit tuon pimeyden . . .

Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #17 on: 17.12.09, 13:52 »

Sinä et varmaan ole niistä koskaan kuullutkaan.
Ja väite perustuu...? Roll Eyes


"When we left earth it changed our world"
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4207
Date Registered: 14.10.01

Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #18 on: 17.12.09, 14:16 »

Slewillä "lentelin" sekä Vaasan että Nurmijärven alueilla...

yES Wink Grin

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Toni Määttänen
Offline Offline

Posts: 2538
Date Registered: 03.04.08

WWW
Re: Missä lentelit tänään?
« Reply #19 on: 17.12.09, 14:43 »

Quote
Kyllä varmaan ,mutta kun eivät ole tunnettuja simussa, laitan esimerkin tähän, käys etsimässä esiin ne neljä amerikan presidenttiä jotka on hakattu vuoren kylkeen.
Sinä et varmaan ole niistä koskaan kuullutkaan.

[ attachment removed / expired ]
Pages: [1] 2 3 ... 9 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1