FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.07.17, 06:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Reality XP näppäinkomennot
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Reality XP näppäinkomennot  (Read 2146 times)
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Reality XP näppäinkomennot
« on: 22.12.09, 11:06 »

Linkitellään tännekin:
http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?FSNSESS=u88m9acobicp9ahs5lvmhhhd42&topic=91562.new#new

Oliko niin, että peruspaketti ei tue suoraan enempää kuin yhtä GPS:ää? Miten määritellään, että simun avioniikkapaneelissa on GPS 1 ja GPS 2?

« Last Edit: 22.12.09, 11:24 by O-P Pietila »
Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #1 on: 22.12.09, 13:09 »

Peruspaketti tukee vain yhtä - tarvitsee ostaa GNS Unlimited.


"When we left earth it changed our world"
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #2 on: 22.12.09, 13:27 »

http://www.reality-xp.com/flightsim/gns-unlimited/index.html

Jep, 69,95€

"Two additional GNS WAAS licenses, one for a 430W and one for a 530W. This offers the capability to configure a panel with two GNS of the same model, like 430+430 or 530+530 in addition to mixed models (430+530)."
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #3 on: 22.12.09, 13:50 »

Kolme pakettia on ollut jo hommattuna noin1.5kk. Eli gns430Waas, Gns530Waas ja tuo Gns unlimited.

mutta ei vaan toimi! ..kele

//Vipu
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #4 on: 22.12.09, 14:07 »

Kolme pakettia on ollut jo hommattuna noin1.5kk. Eli gns430Waas, Gns530Waas ja tuo Gns unlimited.

mutta ei vaan toimi! ..kele
Lähetä tänne kuvankaappaus siitä rxpgns.ini tiedostosta.
Tiedustelin asiaa myös Reality XP:n supportista.
« Last Edit: 22.12.09, 14:24 by O-P Pietila »
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #5 on: 22.12.09, 18:09 »

Supportilta tuli vastaus:

"Settings for the second unit end with _2. Can you confirm you are using
these, along with the _2 named gauge in the panel.cfg file?"

Osaako joku neuvoa miten tuota panel.cfg tiedostoa pitäisi muokata ja mitäköhän tarkoitetaan tällä "_2 named gauge" -jutulla.

 Huh
« Last Edit: 23.12.09, 06:31 by O-P Pietila »
Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #6 on: 22.12.09, 20:41 »

Code:
[Window13]
window_pos=0.702381,0.000000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15531
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530,0,0,100,100

[Window15]
window_pos=0.702381,0.200000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15532
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530_2,0,0,100,100

Tossa esimerkki mun Duken paneelitiedostosta. Siellä tuol _2 toisen gepsukan perässä.


"When we left earth it changed our world"
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #7 on: 23.12.09, 05:55 »

Meillä on käytössä tuo Flight 1:n C172. Pitääkö tämä panel.cfg olla nimenomaan tämän paneelin config?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #8 on: 23.12.09, 08:15 »

Toimiiko se toinen gepsi noin muuten? Hiirellä siis? Ja toimiiko crossfill ym?

JOS vika on myös hiirellä että laitteet eivät selvästikään toimi kahtena erillisenä gepsinä, vika on panel.cfg:ssa.

JOS hiirellä kaikki toimii hienosti, mutta näppäinkomennot eivät toimi toiseen gepsiin mitenkään, vika on siellä RXP-inissä. Onhan  sitten siellä RXPGNSXXX.INI:ssä määritelty ne näppäinkomennot kahteen kertaan? Näyttäs ton ohjeen perusteella siltä että sen pitäs olla esim näin:

530_CDI=CTRL+7
530_CDI_2=CTRL+SHIFT+7

530_OBS=CTRL+8
530_OBS_2=CTRL+SHIFT+8
..jne..

JOS näppäinkomennot eivät toimi simun nappuloista ja nippeleistä VAIKKA toimivatkin näppäimistöltä, vika on joko SIOC-inissä (missä määritellään ne annettavat näppäin-eventit) tai SIOC-koodissa (missä yhdistetään fyysinen nappi tiettyyn näppäin-eventtiin).

Sitten kun saatte tuon toimimaan, voitte muuten poistaa koko muun paneelin sieltä jos haluatte, saattaa tulla muutama frame lisääkin jopa. Pitänee vaan muuttaa sitten ikkunoiden numerointia niin että ne alkaa 00:sta jos sieltä poistaa alkupäästä tavaraa.

Jos ei selviä, pistä tähän panel.cfg noiden gepsien osalta ja myös RXP:n init ja sioc-ini ja SIOC-koodi esim. kummankin gepsin DCT-napin osalta tms.

- Tuomas
« Last Edit: 23.12.09, 08:21 by Tuomas Kuosmanen »

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #9 on: 23.12.09, 19:26 »

Toimiiko se toinen gepsi noin muuten? Hiirellä siis? Ja toimiiko crossfill ym?
Crossfill toimii, eli flight plan siirtyy nätisti gepsistä toiseen.

JOS vika on myös hiirellä että laitteet eivät selvästikään toimi kahtena erillisenä gepsinä, vika on panel.cfg:ssa.
Laitteet toimivat hiirellä ilman ongelmia.

JOS hiirellä kaikki toimii hienosti, mutta näppäinkomennot eivät toimi toiseen gepsiin mitenkään, vika on siellä RXP-inissä. Onhan  sitten siellä RXPGNSXXX.INI:ssä määritelty ne näppäinkomennot kahteen kertaan? Näyttäs ton ohjeen perusteella siltä että sen pitäs olla esim näin:

Määritin rivit seuraavasti (Power napeille):

430_POW=CTRL+3
430_2_POW=CTRL+4

Näillä asetuksille GPS1:n power toimii näppäinyhdistelmällä CTRL+3
GPS2:n Power ei inahdakaan, kun painan CTRL+4


530_CDI=CTRL+7
530_CDI_2=CTRL+SHIFT+7

530_OBS=CTRL+8
530_OBS_2=CTRL+SHIFT+8
..jne..

JOS näppäinkomennot eivät toimi simun nappuloista ja nippeleistä VAIKKA toimivatkin näppäimistöltä, vika on joko SIOC-inissä (missä määritellään ne annettavat näppäin-eventit) tai SIOC-koodissa (missä yhdistetään fyysinen nappi tiettyyn näppäin-eventtiin).
Simun näppäimiä ei vielä ole testattu, pelkät näppäinkomennot vaan.

Sitten kun saatte tuon toimimaan, voitte muuten poistaa koko muun paneelin sieltä jos haluatte, saattaa tulla muutama frame lisääkin jopa. Pitänee vaan muuttaa sitten ikkunoiden numerointia niin että ne alkaa 00:sta jos sieltä poistaa alkupäästä tavaraa.

Jos ei selviä, pistä tähän panel.cfg noiden gepsien osalta ja myös RXP:n init ja sioc-ini ja SIOC-koodi esim. kummankin gepsin DCT-napin osalta tms.

- Tuomas

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #10 on: 23.12.09, 19:28 »

Code:
[Window13]
window_pos=0.702381,0.000000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15531
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530,0,0,100,100

[Window15]
window_pos=0.702381,0.200000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15532
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530_2,0,0,100,100

Tossa esimerkki mun Duken paneelitiedostosta. Siellä tuol _2 toisen gepsukan perässä.
Oletko syöttänyt tähän tiedostoon jotain rivejä itse? Panel.cfg tiedosto näyttää meillä suoraan tuollaiselta, eli löytyy alla olevat rivit erikseen:
gauge00=rxpGNS!GNS530,0,0,100,100
gauge00=rxpGNS!GNS530_2,0,0,100,100


- Pitääkö panel.cfg tiedostoon syöttää itse jotain rivejä?
- Oletko testannut näppäinkomentoja kahdella gepsilla vai vaan hiirellä?
- pitääkö Reality XP:n omaan config-ohjelmaan tehdä muutoksia?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #11 on: 23.12.09, 20:39 »

430_POW=CTRL+3
430_2_POW=CTRL+4

Kokeilitko toimiiko näin:

430_POW=CTRL+3
430_POW_2=CTRL+4

("Settings for the second unit end with _2." - huomaa ylläolevien ero..)

// T

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #12 on: 24.12.09, 07:15 »

Eipä toiminut tuokaan.   Cry

//Vipu
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #13 on: 24.12.09, 09:21 »

Code:
[Window13]
window_pos=0.702381,0.000000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15531
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530,0,0,100,100

[Window15]
window_pos=0.702381,0.200000
window_size=0.297619,0.342857
visible=1
ident=15532
zorder=99
gauge00=rxpGNS!GNS530_2,0,0,100,100

Tossa esimerkki mun Duken paneelitiedostosta. Siellä tuol _2 toisen gepsukan perässä.

Voisitko kokeilla toimiiko sulla nuo näppäinkomennot tuossa rxpgns.ini tiedostossa?

se löytyy muistaaksi --> documents and settings/all users/realityxp/settings/

Vaikka laittaisi gepsit päälle ja pois?


//Vipu
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #14 on: 21.01.10, 20:33 »

Tämäkin ongelma GPS2:n näppäinkomentojen kanssa on ratkeamassa. Reality XP oli tutkinut asiaa ja löytänyt ohjelmistostaan virheen mikä ei mahdollista näppäinkomentojen lisäämistä GPS2:een.

Ensi viikolla julkaistaan uusi päivityspaketti mikä korjaa mm. tämän vian.  thmbup
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Reality XP näppäinkomennot
« Reply #15 on: 19.02.10, 07:03 »

Reality XP on julkaissut päivityspaketin GNS430 Waas-ohjelmistoon mikä korjaa mm. aikaisemmin keskustellun näppäinkomento-ongelman.  thmbup



The GNS WAAS update has just been released!

http://www.reality-xp.com/support/updates/index.html

http://www.reality-xp.com/support/knowledgebase/gnswaas-fsx.html

8FEB10

Corrected bug with keyboard shorcuts not working for GNS430 #2 and GNS 530
#2.

Corrected bug with Flight Simulator X SP2: the GNS WAAS now correctly
connects to the needles.

Added new setting: "AutoCourse". It automatically sets the CRS indicator
when the GNS DTK chanches. Uses On/Off values (GNS WAAS Config).

Added new setting: "ShadinFuel". It enables the Shadin Fuel Interface and
automatically updates the fuel Capacity, Quantity and Flow to the GNS (this
was always "on" before and it is now a user setting so this can be
disabled). Uses On/Off values (GNS WAAS Config).

Added new setting: "RadioSyncMode". It permits changing the synchornisation
logic between the flight simulator and the GNS simulation and it can help
solving the "jumping frequencies" issues experienced with some systems. It
was always bi-directional before. It can now be selected among
bi-directional, Simulation to GNS only or GNS to Simulation only. Uses
"Full", "ToGns" and "FrGns" values (GNS WAAS Config).

Added new settings: "Brightness" (for the GNS, the GTX and the GMA). This
refines the integral lighting modes when using the Garmin Gauges with Flight
Line T/N for example. The new setting permits selecting a fixed brightness
value, from 0.0 (fully dimmed) to 1.0 (fully bright) and benefit from the
Dimmer gauge for the FLT/N gauges. Any negative value (default: -1) enables
the Dimmer gauge (GNS WAAS Config).

This version is now compatible with the GNS WAAS Hardware Driver.

Added new settings: "HardwareDevice" and "HardwareIdx" (must be manually set
in the INI file - not available through the GNS Config Application). This
sets the hardware type ("Off", "PFC_430", "PFC_STACK") and the hardware
device selector # (default: 0), in order to link the GNS simulation to the
GNS WAAS Hardware Devices supported and connected hardware devices (requires
updated GNS WAAS Hardware Driver after 18FEB10).

Added new setting: FuelType. Uses 0 (AV gas), 1 (JetA) or 2 (JetB). This
requires GNS WAAS Unlimited or a GNS WAAS Professional license (manual
setting in the INI file).


Best regards,

Reality XP

www.reality-xp.com
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1