Loputon lento: Mooney

(1/48) > >>

Wanhis:
[ Attachment not found - or removed ]

Tervetuloa lentokerho Nordic-LL:n Mooney kuvasarjojen pariin. Tässä kuvasarja-ketjussa kerholaiset lentävät Amerikkalaisella Mooney pienkoneella. Koneella lennetään ns. "loputonta lentoa" jossa lento aloitetaan aina sieltä mihin edellinen lentäjä on koneen jättänyt. Samalla sitten tehdään pieni kuvasarja lennosta ja liitetään se tähän ketjuun edellisen jatkoksi.
Tässä Aloitus-sarjassa olen käyttänyt maksullista Carenadon Mooneyta, joka on saatavana sekä Fs2004:seen, että myöskin Fsx:ään. Voit lentää myöskin simulaattorin vakio Mooneyllä tai jollain muulla löytämälläsi Mooney koneella. Koneen värityksen ei tarvitse olla samanlainen kuin tässä aloitus-sarjassa oleva.
Tietysti olisi tyylikästä jos kaikki lentäisivät tällä samanlaisella koneella mutta ei se niin tärkeää ole. Pääasia on se, että on hauskaa ja saa lennellä kerhon koneella.

Toiminnasta löytyy tarkempaa tietoa kerhon virallisesta keskustelu ketjusta: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,90149.0.html

Tietoa löytyy myös kerhon Piper ja Wilga ketjuista: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,90248.0.html   http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,90329.0.html

Mutta pitemmittä puheitta, mennään niihin kuviin . . tässä ensimmäisessä kuvasarjassa ollaan ostamassa kerholle omaa Mooneyta.

[ Attachment not found - or removed ]

Vihdoinkin perillä . . . Nyt vain etsimään konetta. Mooneyn omistaja ei ole itse paikalla mutta hän on antanut sellaiset ohjeet, että kone on parkissa aivan matkustajaterminaalin lähellä. Koneen avaimet voin hakea lentoaseman infosta ja saan kuulemma kokeilla konetta aivan vapaasti.
Haen avaimet ja lähden etsimään konetta . . . se löytyykin hyvin nopeasti. Tosin tänään en vielä aio koneella lentää, vaan nyt menen lepäilemään ja suunnittelemaan lentoa. Mutta tutkitaan nyt hieman tätä Mooneyta ensin.

[ Attachment not found - or removed ]

Ooh! Jopas nyt jotakin! Tämän kyllä luulisi kelpaavan vaativammalekin kerholaiselle! Koneen myyjä puhui totta kun sanoi koneen olevan hyvin varusteltu. Tämä kone on täysin mittarilento kelpoinen. Sisustuskin näyttää upouudelta!
Eikä koneen lattiallakaan ole edes hiekanjyvää . . .

[ Attachment not found - or removed ]

Tutkin koneen läpikotaisin ja koitin vielä lopuksi pyöräyttää hieman moottoria . .

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]

Nousun aikana näkyvyys oli vielä hyvä mutta kun rupesin ottamaan pyöriä sisään, niin päälle iski sellainen lumikuuro, että näkyvyys katosi täysin. Onneksi olin sopinut lennonjohdon kanssa tekeväni harjoitus ILS laskun radalle 20, joten radioissa oli valmiina kyseisen operaation taajuudet.
Näppäilin vielä autopilottiin korkeudeksi 2800 jalkaa ja asetin lentosuunnaksi kiitotien suunnan. Näppäsin autopilotin päälle ja ajattelin mielessäni, että ei tästä nyt näin totista hommaa pitänyt tulla.

[ Attachment not found - or removed ]

Lensin suoraan noin 14Nm:n päähän kentästä ja sitten pistin koneen autopilotin kaartamaan 90-astetta oikealle, joka vei minut meren päälle. Silloin ei tarvitsisi huolehtia mahdollisista lentoesteistä.

[ Attachment not found - or removed ]

Sitten lensin pari minuuttia suoraan merelle päin, jonka jälkeen taas 90-astetta oikealle ja koneen oikaisu vaakalentoon. Nyt lennettiin taas kiitotien suuntaisesti. Tämän jälkeen rupesin katsomaan Vorrista ja Adf:stä koska ohitamme kentän ja lähestymis-majakan. Tarkoitus on lentää suorakaiteen muotoista reittiä takaisin kentälle.

[ Attachment not found - or removed ]

Koneen varusteisiin kuuluva Gps on hyvänä apuna mittarilentoa lennettäessä. Siitä on hyvä hahmottaa, että kaikki menee niinkuin on suunnitellut. Kuvassa ohitan juuri lähestymis-majakan joka jää oikealle . . kohta taas kaarretaan . . .

[ Attachment not found - or removed ]

Ja taas sitä mennään . . . vielä pari 90-asteen kaartoa oikealle niin pääsemme hakemaan ILS-sädettä. Pian ollaankin radan 20 radiaalilla ja kone oikenee taas vaakalentoon. Vaihdan radioon ILS:n taajuuden ja kytken autopilotin Apr:n päälle. Liukusäde löytyykin heti ja pian lumipyryn seasta näkyykin jo kiitotien valopiste.

[ Attachment not found - or removed ]

Kytken autopilotin pois ja tuon koneen alas käsipelillä . . . pyörät pitää muistaa ottaa esiin . .  Huh! Huh! olipas jännittävä koelento mutta kaikki laitteet toimivat hyvin ja tästä koneesta taitaa kyllä syntyä kaupat.

[ Attachment not found - or removed ]

Mennään tuosta sisään missä lukee S1 . . . jätän tämän tuohon ruutuun 101.

[ Attachment not found - or removed ]

Siihen se jää . . Kone on vapaa kerholaisten lennettäväksi, avaimet saa lentoaseman infosta kun näytät tyhjää Piper J3 "kerholimonadi" juomapulloa!
Onhan tämä kerhokone melko haasteellisessa paikassa . . . mutta toisaalta mahdollisuudet ovat mielenkiintoiset . . . Englanti ja Eurooppa . . . Canada ja USA . . . sinä päätät lentosuunnan, varaa legi ja lähde lentämään.
 
[ Attachment not found - or removed ]


PerttiLode:
Taas uusi haaste kuvioissa, mikä tuon koneen kantomatka on? pääseekö sillä amerikkaan vai pitääkö välilasku tehdä grönlandiin?

B-7-5-7:
Suunnilleen 1450nm kanta tuo Mooney, joten kyllä sillä täytyy pysähtyä Vihreässä maassa.

PerttiLode:
Quote

Suunnilleen 1450nm kanta tuo Mooney, joten kyllä sillä täytyy pysähtyä Vihreässä maassa.


Ajattelin jos lähtee keflavikistä länteen, näkeehän sen flight plaanissa kuinka kauan soppa kestää.
Katselin defu Mooneyn kanssa lentoa länteen siinä on 95gallonan tankki  ,mutta sillä ei riitä soppa New Foundlandiin saakka, pitää tehdä välilasku Grönlandin etelä kärkeen, kuinka iso tankki on siinä Carenadon koneessa?

Wanhis:
Tuo Grönlanti on kyllä hurja jäämöhkäle! Lentelin siellä pari vuotta sitten Cessna 172:sella sitä rannikkoa pitkin . . (simulla tietty) . . Sitten päätin ylittää sen jäätikön . . . Huh! huh . . sehän oli niin korkea, että Cessnasta meinasi loppua puhti kesken.

Quote

kuinka iso tankki on siinä Carenadon koneessa?

Näyttää olevan pienempi tankki . . . käyttöohjeessa lukee: Total Fuel 66.5 Gallons.

Navigation

Up one level

Next page