IVAO-FI osallistuu ATC-kokeiluun (Division ratings)

(1/1)

sami:
IVAO-FI ottaa osaa väliaikaiseen kokeiluun (30.3. asti tällä tietoa) jossa osasto on saanut enemmän oikeuksia ATC-koulutuksen valvontaan / kehittämiseen. Ivaossa projekti kulkee nimellä Division Ratings.

Mitään uutta ja ihmeellistä asiassa ei ole, muutakuin että nykyinen toiminta- ja koulutusmallimme on myös Ivaon puolelta nyt "virallistettu". Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen jäsen saa johtaa vain niissä lennonjohtopositioissa, joihin hänet on IVAO-FI:n toimesta koulutettu. Eli siis käytännössä aivan kuten on jo aiemmin tehtykin.

Toisinsanottuna, ulkomaalaiset lennonjohtajat, tai kotimaalaiset joilla ei ole koulutusta tai kokemusta, eivät saa johtaa Suomen ilmatilassa. Edelleen - käytännössä tämä asia on jo ollut näin tähänkin asti - vaikka periaatteellisella tasolla Ivaon säännöt sallivat johtamisen missä tahansa ilman osaston antamaa koulutusta, jos omaa riittävät tiedot/taidot ja paikalliset menetelmät. Kuitenkin käytännössä emme ole aiemminkaan sallineet ulkomaalaisia lennonjohtajia kuin poikkeuksissa mm. kieliasian takia.

Nyt sääntö on kokeiluluontoisesti kuitenkin muutettu Ivaon puolelta ja osastolla on myös "virallinen" oikeus evätä ulkomaisen/divarin kouluttamattoman atc:n johtaminen. Tämän säännön valvonta on kuitenkin täysin osaston vastuulla, eli mitään automaattista tsekkausta tähän ei ole.

Eli kuten tähänkin asti - jos Suomen ilmatilaan tulee tuntemattomia johtajia, niin laittakaa tieto (aika, nimi, positio, VID) staffille tiedoksi. Asia on myös kerrottu http://en.ivao.fi/ -sivuilla englanniksi.

http://forum.ivao.aero/index.php/topic,131316.0.html
http://www.ivao.aero/training/notam/10-12-2009.pdf


Navigation

Up one level