Bygga 737 i Göteborg!

<< < (9/11) > >>

Sudden81:
Han med lite flygning och lite byggande... eller rättare sagt målning med två komp färg. Men mycket jobb det med..... ca 6 timmar blev det i helgen!

[ Attachment not found - or removed ]


[ Attachment not found - or removed ]


[ Attachment not found - or removed ]


[ Attachment not found - or removed ]


[ Attachment not found - or removed ]


[ Attachment not found - or removed ]

Sudden81:
Hittade detta klipp!

Gissar ca 30000-40000 grejerna som är med i klippet, om man räknar dator och skärmar.

http://www.youtube.com/watch?v=_0SYL9rPPWQ&feature=related

Ett till klipp.

http://www.youtube.com/watch?v=1qHdaBPpl4g&feature=related

Lättare att förklara via telefon. Har ju en mailadress någonstans i min "Blogg" Börjar nästan kunna kalla de det nu.

Stuckit i från ämnet en del men intresset verkar ju finnas så jag forstsätte.

Esko:
Quote

Oj, det såg ju nästan enkelt ut när han demonstrerade med BU0836X kortet!
Har ett par frågor till, så du får ursäkta 
  * Hur har du löst med analoga instrument?
  * Jag ska försöka bygga halva MD82 cockpiten, och har en mycket begränsad budget, och måste därför bygga allt själv. Jag har funderat lite på A/P med siffror från heading, speed osv. Jag måste därför sätta dit egna displayer, har du några tutorials eller liknande? Har nämligen försökt googla fram allt information jag behöver, men jag har faktiskt svårt för hitta något om detta!
  * Sedan undrar jag, BU0836X som du prata om innan, vilket jag blev mycket positiv överraskad över(!!), finns det något likande i Svenska butiker då jag inte tycker om att beställa över nätet! (Om måste, finns det postförskott då?)http://www.simboards.com/

http://www.simkits.com/

http://www.opencockpits.com/

http://www.mikesflightdeck.com/Downloads/Handout.pdf

Kolla in dessa

Razeers:
Lite om mig; 16 år, bor i västra Skåne och ingen fast inkomst. Flyg har varit mitt intresse hela livet, och jag har spelet fs sedan fs98

Självklart har jag tänkt och frågat mycket folk som jag känner, och även på forum! Eftersom jag inte kan bygga en fast cockpit, så kan jag bara bygga en sida, och då har jag valt vänstra (Kaptensätet)+T/Q och overhead!
  Eftersom jag har tillgång till en skrot med massvis med elektronik, och känner folk som är bra på fixa med sånt + datorer, så har jag ett litet plus! När det gäller löda och allt sånt så hjälper min morfar mig då han jobbat som elektriker i över 60 år.
  Många av delarna måste jag göra själv, som Yoke och sånt. Dock har jag plockat isär 2 st. gaming rattar, och tagit "sensorerna" som sitter vid gas/broms resp. styrning. Dessa kan jag sedan använda till ex. gasen på planet, spoliers, yoken osv!
 
Vippströmbrytare och knappar måste jag dock köpa, och jag funderar fortfarande på hur jag på billigaste sättet ska få in dem till datorn. Och då slog det mig, och efter lite frågande av kunniga, så kom vi fram till att äldre tangentbord, med serial kontakter, har andra kretskort än moderna tangentbord, vilket man kan man kan använda till strömbrytarna , men då måste jag kunna koda om tagentbordets värden på bokstäver samt siffror.

Panelen vill jag hålla simpel, därför ska jag använda två st. LCD skärmar och sätta dit en träskiva, och sedan flytta bort instrumentet och lägga dem rätt dvs.
Svåraste blir nog fixa med A/P sidan, med skärmar som visar siffror och dylikt. Något tips hur du gör där? Eller köper du allt färdigt? 

När jag ändå tänker på det, så har conrad.se ganska billiga strömbrytare (jämfört med kjell&company)

EDIT: Någon som kan förklara skillnad mellan 1-pol och 2-pol?

Sudden81:
I morgon kommer utförliga svar plus bilder på min färdiga yoke... men bra ider har du helt klar.....

Navigation

Up one level

Next page

Previous page