IVAO Finlandin lennonjohtokoulutus tasovaatimuksineen uudistuu.

(1/1)

Nikop:
IVAO Finlandin lennonjohtokoulutus uudistuu. Käyttöön otetaan uudet tasovaatimukset (rating) lennonjohtokoulutuksen menetelmälennonjohto (APP), lähestymistutka (TAR) sekä aluelennonjohto (ACC) -osioissa. Jatkossa menetelmälennonjohtoon vaaditaan AS3-taso (ex. S3), lähestymistutkaan ADC-taso (ex. C1) ja aluelennonjohtoon APC-taso (ex. C2). Jo kelpuutetuilla lennonjohtajilla, joilla ei ole uusien vaatimusten mukaista tasoa, on aikaa suorittaa vaadittavat kokeet 1. toukokuuta 2010 mennessä. Siirtymäaika koskee myös VATSIMista IVAOon siirtyneitä lennonjohtajia, joilla on VATSIMissa ACC-koulutustamme vastaava koulutus. Muille uudet tasovaatimukset astuvat voimaan välittömästi.

Samalla myös lennonjohtajan urakulku muuttuu: aikaisemmin APP-tason pystyi suorittaa joko ennen TAR-tasoa tai sen jälkeen. Nyt menetelmäkoulutus on suoritettava hyväksytysti ennen kuin voi hakea TAR-koulutusta. Uutena menetelmäkoulutuksen yhteyteen tulee AFIS-tarkastus. AFIS opiskellaan itsenäisesti, mutta taidot testataan ennen menetelmäkelpuutusten myöntämistä.

Jatkossa koulutuksen rakenne näyttää siis seuraavalta:Mahdolliset kysymykset voi kysyä joko tässä keskustelussa tai sähköpostitise, niko [piste] pursiainen [miuku] ivao [piste] aero.

Nikop:
Muistutus, aikaa uusien tasojen hankkimiseen on enää vain reilu kuukausi! Uudistus astuu voimaan 1. toukokuuta 2010.

Nikop:
Kaksi viikkoa aikaa suorittaa tasokokeet! Jos et ole vielä tehnyt koepyyntöä, tee se viimeistään nyt.

Nikop:
Uudet tasovaatimukset ovat nyt käytössä!

Navigation

Up one level