FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 00:18

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Verkkolentäminen (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 ... 7 Reply Print
Author Topic: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä  (Read 14280 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« on: 07.02.10, 11:14 »

Moi!

Nyt on Ivap kaatunut kahdella viimeisellä lennollani.

Miami - Halifax.

[ attachment removed / expired ]

Helsinki - Halifax.

[ attachment removed / expired ]

Mistä oikein on kyse? Kun yhdistän ehdottaa Ivap serveriksi AS4. Kummallakin kerralla olen tämän hyväksynyt. FS2004 menee alapalkkiin, ja tulee ilmoitus ettei yhteyttä verkkoon ole Undecided Viimeksi pääsin top of descent -pisteelle Halifaxissa, ja nyt Helsingistä noin neljä tuntia, eli atlantilla kaatui Cry Aikani räplättyäni kaatui tälläkertaa myös FS2004. Ivap & FS2004 on asennettu samalle koneelle (WinXp).

T: Mika

E: Yrittäessäni jatkaa lentoa, ja yhdistää Ivapia verkkoon tulee kuvan 2, kaltainen ilmoitus siihen Ivap käyttöliittymän päälle.
« Last Edit: 07.02.10, 11:23 by Mika Virolainen »

Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #1 on: 07.02.10, 11:27 »

Tuo syö miestä enemmän kuin joka-aamuinen lumenkolaus. Itsellä käytössä FSX ja samalla koneella molemmat,  ivap-skininä "pro737", muut ei toimi luotettavasti.

ZoneAlarm ja Avast ovat ihan normaalisti päällä,ei Game-modeja..

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #2 on: 07.02.10, 11:36 »

Pro737 mullakin. Aina olen pitänyt Zonen game modessa, ja Avastin taustasuojauksen pois päältä. Ongelmaa vasta kahdella viimeisellä lennolla. Voisiko tuo serverivalinta olla väärä (tai siis jotenkin kaatuma-altis), koska kumpainenkin lento kaatunut atlannin "toisella puolella" Tongue Internet yhteys on toiminut normaalisti molemmissa tapauksissa. Vai onko tämä nyt uusimman Ivap-version kirous...

T: Mika

Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #3 on: 07.02.10, 11:46 »

Voisihan se olla tietty joku servu ping-pong-juttu...

Itsellä ei tule edes katsottua mihin servuun ivappi on yhdistymässä connect-nappia painettaessa.. Embarrassed

jari


Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Juha Hepokangas
Offline Offline

Posts: 2752
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #4 on: 07.02.10, 20:07 »

Juuri tuota samaa ilmoitusta tulee meikäläiselläkin vähän väliä 1.4.0 ja 1.4.2-versioilla, 1.3.8 toimii loistavasti. Simu on FS2004 ja käyttis XP SP3.

Joskus onnistuu lennon jatkaminen, kun sammuttaa kaikki Ivap-kilkkeet ja käynnistää ne uudelleen, mutta aina ei.


Ajattelin kokeilla poistaa kaikki VC++ kirjastoasennuspaketit koneelta ja asentaa sitten pelkästään 2005 SP1 satsin, kuulemma sitä versiota on käytetty Ivapia ohjelmoitaessa, ei siis uudempaa VC++ 2008:aa.

"There's a special place I'd like to fly
Right by the moon
In the velvet darkness of the sky"

"Why drive a car when you can pilot a Saab?"

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #5 on: 08.02.10, 12:58 »

Juuri tuota samaa ilmoitusta tulee meikäläiselläkin vähän väliä 1.4.0 ja 1.4.2-versioilla, 1.3.8 toimii loistavasti. Simu on FS2004 ja käyttis XP SP3.

Joskus onnistuu lennon jatkaminen, kun sammuttaa kaikki Ivap-kilkkeet ja käynnistää ne uudelleen, mutta aina ei.


Ajattelin kokeilla poistaa kaikki VC++ kirjastoasennuspaketit koneelta ja asentaa sitten pelkästään 2005 SP1 satsin, kuulemma sitä versiota on käytetty Ivapia ohjelmoitaessa, ei siis uudempaa VC++ 2008:aa.

Hienoa! Kerroppa sitten miten toimii? Voiko versiota 1.3.8 käyttää edelleen? Jos tuo sinun temppusi ei onnistukkaan, niin voisin surutta vaihtaa takaisinpäin. Odottelen kuitenkin, ja toivon parasta laugh Mikäli lähtee pelittämään, niin voisitko laittaa ohjeet tuohon VC++ -asennuksen poistoon, ja uudelleenasennukseen?

T: Mika

Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #6 on: 08.02.10, 14:29 »

no joo. kaatui äsken EHAM tkoff 36L ja sitten n.15000 ft ja crash dump thmbdn

jari

eikun uusiksi

sama

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #7 on: 08.02.10, 16:31 »

no joo. kaatui äsken EHAM tkoff 36L ja sitten n.15000 ft ja crash dump thmbdn

jari

eikun uusiksi

sama

Hmm... siis Embarrassed Eli ilmeisesti teit tuon VC++ poiston, ja asensit vanhemmat? Harmi, jollei auttanut? Edelleen kysyisin sitä, että voiko Ivap 1.3.8 -versiota käyttää edelleen? Sen takia lähinnä kysyn, koska ainakaan Ivae ei toimi, ellei uusin versio ole käytössä!

T: Mika

PS: Voi voi tätä virtuaalilentämisen harrastamisen tuskaa... Lentotunnit pitäisi raportoida Virual Finnairille, mutta mitä jää raportoitavaa? Lensin neljä tuntia, ja sitten kaput Undecided Ilmoitankin nyt viimeisen arvioidun saapumis-ajan kohteeseen... Tongue

Juha Hepokangas
Offline Offline

Posts: 2752
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #8 on: 08.02.10, 16:38 »

Juu ei auttanut VC++ kikkailu, kaatuu edelleen ja pistää välillä simunkin niin sekaisin, että menee nurin sekin.  Angry

1.3.8 ilmeisesti toimii siihen asti, kunnes se poistetaan verkkoon hyväksyttävien softien listalta eikä sillä enää sen jälkeen pääse kirjautumaan IVAO:on.

"There's a special place I'd like to fly
Right by the moon
In the velvet darkness of the sky"

"Why drive a car when you can pilot a Saab?"

Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #9 on: 08.02.10, 16:41 »




PS: Voi voi tätä virtuaalilentämisen harrastamisen tuskaa... Lentotunnit pitäisi raportoida Virual Finnairille, mutta mitä jää raportoitavaa? Lensin neljä tuntia, ja sitten kaput Undecided Ilmoitankin nyt viimeisen arvioidun saapumis-ajan kohteeseen... Tongue
Quote

Minä voin todistaa ne 4 h olin känädässä välillä CYYR-CYVR kun hävisit tutkasta Cool

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #10 on: 08.02.10, 16:49 »

Ok! Kiitti! Onnistuinhan vielä sekoittamaan sinut Juhaan, tsori! Mutta mitä tässä sitten muutakaan kuin poistamaan Ivap, ja asentamaan se toimiva 1.3.8 -versio Angry Aika perseestä että kehitystyö kulkeekin alamäkeä... Tällehän ei mitään voi, ja on ylipäätänsä hienoa että näitä ohjelmia kehitetään. Tälle koneelle ei kuitenkaan kelpaa, joten odotellaan ja katsotaan miten asia etenee? Minä en ainakaan ole päivittämässä omaa rautaani/käyttistä vielä moneen vuoteen, joten jos ei nykyisillä vermeillä pelitä enää ensivuonna (esim.) Niin sitten ei thmbdn

T: Mika

PS: Suuret kiitokset kommenteista, ja auttavasta kädestä thmbup Nyt siis poistamaan Ivap Wink

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #11 on: 08.02.10, 16:58 »



PS: Voi voi tätä virtuaalilentämisen harrastamisen tuskaa... Lentotunnit pitäisi raportoida Virual Finnairille, mutta mitä jää raportoitavaa? Lensin neljä tuntia, ja sitten kaput Undecided Ilmoitankin nyt viimeisen arvioidun saapumis-ajan kohteeseen... Tongue


Minä voin todistaa ne 4 h olin känädässä välillä CYYR-CYVR kun hävisit tutkasta Cool

jari

Heh, tämän huomasin itsekkin, kun selailin FSBrowserilla lentäjiä & lennonjohtajia Grin Tuskin edes raportoin lentoani, koska omatuntoni on päättänyt aikoinaan niin, että ellei lennosta ole lennetty vähintään 70% niin sitten jätetään raportoimatta Smiley Nyt en muista mitä VF:n säännöt tästä kertovat, mutta näin on menty kaikki 8-vuotta. Jos yhteys verkkoon katkeaa (lopullisesti) syystä tai toisesta, niin tämähän ei haittaa mitään. Lennon voi lentää offlinessa loppuun. Fiilis tietysti laskee, mutta saapahan ainakin lennon loppuun kunnialla, ja raporttiinkin oikeat lasku+block -ajat sekä polttoaineen määrän laskussa. Kahdella viimeisemmällä lennolla tämä ei natsannut thmbdn

T: Mika
« Last Edit: 08.02.10, 17:12 by Mika Virolainen »

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #12 on: 08.02.10, 17:25 »

Ennenkuin asennan Ivap 1.3.8?

Ivap 1.4.2 on poistettu, ja kone käynnistetty uudelleen.

Poistanko uudemman Ivapin FS2004/aircraft -valikkoon asentamat mallit? (Näitä Ivap 1.4.2 ei poistanut). Onko mitään väliä?

T: Mika

E: Taisi olla niin, että MTL-installer itse tsekkaa asennetut mallit? Eli alan asentamaan...
« Last Edit: 08.02.10, 17:29 by Mika Virolainen »

Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #13 on: 08.02.10, 17:30 »

joo, rohkea rokan syö...

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #14 on: 08.02.10, 17:32 »

joo, rohkea rokan syö...

jari

Näin tekee... Grin

T: Mika

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #15 on: 08.02.10, 19:00 »

Eli!

Jätin ver.1.4.2 asentamat mallit /aircraft -kansioon. Nyt asentaessani vanhempaa versiota (1.3.Cool MTL -installer toimi kuten oletinkin, eli löysi uusimmat versiot ja asensi vain sen mitä sillä tarjolla oli (eli eipä juuri mitään). Asennus kesti 3min (eikä puolta tuntia). Siirryin Helsinki-Vantaalle, ja kokeilin yhteyttä! Kaikki aivan normaalia, mutta koska Vantaalla ei ollut lennonjohtajia otin radiotestin ESOS:iin. Kuuli minua vitosena, joten näillä mennään...

Ivap ilmoitti välittömästi että uusi versio on olemassa, mutta tämä ei koitunut päänmenoksi (ainakaan tälläkertaa)? FS meni alapalkkiin, mutta vastatessani Ivap -päivitykseen NO THANK YOU (tai jotain sinnepäin) sain jatkaa edelleen versiolla 1.3.8 Cool

T: Mika


Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #16 on: 20.04.10, 10:55 »

Moro!
Hommaan liittyen onko ollut apua Ivap 1.3.8 version käytöstä ja mistähän tämän vanhan version voisi ladata. Itselläni ei hirveitä ongelmia Ivap:in kanssa ole ollut mutta jos ongelmista pääsee kokonaan eroon niin voisin kokeilla. Omat ongelmani verkossa jossa ainoastaan lennän ovat kahdenlaisia. Kumpainenkin ilmenee kun on lennetty vähintään 1:30 tuntia: Ivap sanoo yhteyden irti uudelleen kytkemisen jälkeen tulee vielä ilmoitus ettei multiplayeria voi asentaa mutta homma toimii hyvin loppuun asti. Tietokone ongelma on sitten sellainen tulee joko bluescreen ja ilmoitetaan muistin loppuneen tai terrain.dll ongelma.

jukka
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #17 on: 21.04.10, 18:54 »

Tuo "connection to the ivap network interface" on tunnettu ongelma Win7lla, ja itselläkin sitä ilmenee. Alkaa toimimaan taas, kun sammuttaa Ivapin tehtäväpalkista ja käynnistää network interfacen käynnistävalikon kautta uusiksi.

EDIT_ Mutta sinulla näyttäisi olevan XP  Grin
Juha Hepokangas
Offline Offline

Posts: 2752
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #18 on: 21.04.10, 19:21 »

Ladatkaapas oheinen tiedosto ja laittakaa se samaan hakemistoon Ivapin kanssa (oletuksena "C:\Program Files\IVAO\Ivap"). Ainakin kaksi lentoa on itselläni takana ilman ongelmia. Käyttiksenä XP.

http://koti.welho.com/jhepokan/flightsim/msvcr80.dll

"There's a special place I'd like to fly
Right by the moon
In the velvet darkness of the sky"

"Why drive a car when you can pilot a Saab?"

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3400
Date Registered: 18.12.01

Re: Ivap kaatuu/Ivap kysymyksiä
« Reply #19 on: 23.04.10, 04:14 »

Moro!
Hommaan liittyen onko ollut apua Ivap 1.3.8 version käytöstä ja mistähän tämän vanhan version voisi ladata. Itselläni ei hirveitä ongelmia Ivap:in kanssa ole ollut mutta jos ongelmista pääsee kokonaan eroon niin voisin kokeilla. Omat ongelmani verkossa jossa ainoastaan lennän ovat kahdenlaisia. Kumpainenkin ilmenee kun on lennetty vähintään 1:30 tuntia: Ivap sanoo yhteyden irti uudelleen kytkemisen jälkeen tulee vielä ilmoitus ettei multiplayeria voi asentaa mutta homma toimii hyvin loppuun asti. Tietokone ongelma on sitten sellainen tulee joko bluescreen ja ilmoitetaan muistin loppuneen tai terrain.dll ongelma.

jukka

Version 1.3.8 kanssa ei ole ollut ongelmia. Latasin sen sieltä, mistä uusimmatkin saa, muttei näytä enää olevan ladattavissa. Haulla varmaankin löytynee. Koita toki ensin Juhan linkittämää tiedostoa.

T: Mika (WinXp SP3).
« Last Edit: 23.04.10, 04:25 by Mika Virolainen »

Pages: [1] 2 3 ... 7 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1