Simun maisema aidomman näköiseksi?

(1/9) > >>

kummis:
On tullut tutustuttua aitoihin lentokoneesta otettuihin kuviin nyt aika paljon mm. niiden kuvien avulla, joita olen saanut tutulta liikennelentäjältä.
Samaten tehdessäni photosceneryitä on tullut katseltua jos jonkinmoisia ilmakuvia netistä, itse asiassa todella paljon. Ja tietenkin näiltä simusivustoilta, ilmailualan lehdistä jne. Kun puhun simusta tarkoitan FS 2004:ta ja sillä tavoin säädettynä että grafiikka-asetukset ovat kaikki täysillä. Maisemalla tarkoitan maata, en pilviä enkä vettä. Mielestäni todella hyvät pilvet ovat HD-pilvet ja niistä kaikkein paras (raskain) versio. Tekijää en muita mutta kyllä te tiedätte mitä tarkoitan.

Pari ideaa pulpahtaa esille:

Aidossa maisemassa puusto on tyypillisesti paljon tiheämpää kuin esim. Finntrees tai simun muut puut. Ainakaan FS 2004:ssa autogeniä ei saa säädettyä tiheämmälle vai saako jollakin tweakilla, joka tihennys auttaisi maiseman realistisuutta. Onko mahdollista että esim. Finnterrainiin (tai koko simun puustomaailmaan) tehtäisiin sellainen maastonkorotusohjelma, joka nostaisi kaikkien puustoalueiden maaston korkeutta hiukan vaikkapa 5 metriä. Tällöin esim. metsäiset saaret näyttäisivät luonnollisemmilta.

Maaston "yliterävyys". Simussa matalalla lennettäessä puut ja rakennukset näyttävät hieman liian tarkoilta verrattuna aitoihin kuviin. Hieman asiaa voi auttaa säätämällä simuun näkyvyydeksi 40 tai 30 mailia, mutta silti rakennuksiin kaipaa himan epätarkkuutta. Voisiko tätä "luonnollista epätarkkuutta" saada aikaan jollakin ohjelmalla? Missään tapauksessa näytön tarkkuuden alentaminen ei ole tähän oikea ratkaisu.

Ylikorostuneet värit. Useinkaan todellisissa kuvissa maaston värit eivät hypi silmille siten kuin simussa. Voiko tälle kehitellä jonkin ratkaisun? En tässäkään esitä näytön värien säätämistä huonommiksi. Jos näin korjaisi maastoa, niin esim. lentokoneet ja kenttärakennukset ja muut objektit läheltä katsottuna huononisivat vastaavasti.

Ideoita?

Tekijöitä?

yESLauriK:
FSXssä on puusto huomattavasti paljon tiheämpää jo toiseksi suurimmalla Autogen-asetuksella, kuin FS9issä. Suosittelen kokeilemista  , vaikka onhan siinä Fs9sissäkin varsin tiheää metsää. Myös metsäiset saaret näyttävät tämän asnsioista METSÄISILTÄ.

Tatu:
Simun vertaaminen valokuviin silloin kun haetaan tällaista yleistä realistisuutta ei välttämättä johda parempiin tuloksiin. Pelkästään se, että ilmakuva otetaan yleensä ikkunan läpi tuottaa väreiltään haaleahkon kuvan, puhumattakaan kaikista muista mahdollisista muuttujista. En sano, etteikö siitä korjaamalla saa parempaa, mutta täytyy siis tietää miten kuvia on käsitelty. Terävyyttä uskaltaisin epäillä myös hyvänä referenssinä jos valokuvista puhutaan. Siinä on liian monta tekijää, minkä vuoksi kuva voi olla terävä tai sumea, tai jotain näiden väliltä. En osaa teknisesti nyt arvioida, mutta ehkä jonkin sortin "motion blur" efektillä voisi olla käyttöä simussa, mutta siinä lienee hankaluutena se millä määritellään se piste mihin katse on tarkentunut.

Maisema näyttää haaleammalta hyvin mallinnetusta Virtual Cockpitista katsottaessa. Siinä kun on se ikkuna välissä. Se tavallaan puhuu sen puolesta, että värit eivät välttämättä ole ihan huonot.

Kaikki tekstuurit eivät periaatteessa voi olla kovin teräviä kaukaa katsottaessa. Jos avaat jonkin tekstuurin ja katsot niiden mip mappeja, niin huomaat kuinka epätarkaksi tekstuurit muuttuvat kaukaa katsottaessa. Mitä kauempana olet, sitä pienempi mip map tekstuurista näkyy. Terävyyden aiheuttaa varmaankin polygon malli, ja sille ei sitten voi mitään.

Sää (mallinnus) lienee ainoa järkevä tapa tuoda sitä realistisuutta maisemaan. Esim. näkyvyys ei ikinä ole oikeasti "unlimited" kuten se voi simussa olla.

En ymmärrä miten maiseman kohottaminen muuttaisi mitään metsän tiheyteen liittyvää? Saaret näyttäisivät kummuilta missä kasvaa puita.

FSX on huomattavasti realistisemman näköinen kuin FS9, eikä ainoastaan siinä että puita on enemmän.

Toni:
Minua on häirinnyt jo pitkään fs2004:ssa se ku puut ovat aivan liian isoja. Voiko niitä saada jotenki pienemmiksi?

kummis:
Quote

Minua on häirinnyt jo pitkään fs2004:ssa se ku puut ovat aivan liian isoja. Voiko niitä saada jotenki pienemmiksi?

Finntrees-lisäosan puut on pienennettyjä ja suomalaisen puun näköisiä. Asenna se.

yES

Navigation

Up one level

Next page