FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
16.06.19, 07:37

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Harrastajat, apuanne tarvitaan.
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Harrastajat, apuanne tarvitaan.  (Read 4780 times)
Ruusvillis
Former member
Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« on: 04.03.10, 11:46 »

Kyselin vähän apuja tuolta Muropaketista ja kehottivat laittamaan tänne viestiä, kuulemma on vähän enemmän asiaan vihkiintyneitä ihmisiä paikalla, hyvä niin, eli :

Sain käskyn suunnitella lentosimulaattoreita varten kokoonpanon yhdelle tuttavalleni, ja tarvitsen tähän teidän harrastajien apua.

Osaan kyllä rakentaa koneen pelikäyttöön, siinä ei ole ongelmia, mutta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon lentosimulaattoreissa. Osaako pelit yleensä hyödyntää montaa näyttöä, ja onko niistä mitään hyötyä ? Kuinka paljon tarvitsee muistia, millainen näyttis olisi hyvä tuohon käyttöön?

Mitkä pelit on tällä hetkellä niitä mitä pelataan, tarkoituksena olisi lentäminen esim Cessnalla, tai jossain vaiheessa myös liikelentokoneille. Onkos näissä konetyypeissä eroja että millaista ohjainta käyttää ? Onko Flight Simulator X ok, vai joku toinen peli joka ajaisi paremmin asiansa. Onko peleissä yleisesti tunnettuja ongelmia, vai toimiiko ne yleensä kuin junan vessa ?

Entäs sitten lentosimuohjaimet, mitkä toimivat ja mitkä eivät toimi, mitä kaikkea tarvitsee että saa ohjailtua konetta ( eikä ihan heti tarvitse miettiä että tuommoisen tarvitsen ). Merkkeinä olen katsonut Saitekkia tai CH Productsia, kumpi parempi ja toimivampi, ei saisi hirvittävästi olla ongelmia yhteensopivuuksissa

Eli jos joku voisi auttaa niin olisin todella kiitollinen. Ehdotuksia esim kokoonpanosta ( kone + näytöt ) + peleistä + ohjaimista. Sekä mitä pitää muuta ottaa huomioon, voihan joku laittaa vaikka jonkun unelmakokoonpanonkin ehdotuksena, siis sellaisen jolla kaikki sujuu ja mitään ei tarvitse lisäillä ( ei tajuttoman kallista ).

Miten helposti saa toimimaan FSX:ssä nuo monta eri näyttöä, ajattelin että jos saisi jotenkin viritettyä vaikka kaksi näyttöä käyttöön, onko se kuinka helppoa viritellä itse pelistä. Periaatteessa siten että peli pyörii kummallakin näytöllä ja kaikki mittaristot ja muut on jaettuna pienellä sinne alalaitaan tjsp, olenko ihan hakoteillä ajatukseni kanssa.

Nuo näytöt vähän kuitenkin askarruttavat. En oikein löydä heti semmoista näytönohjainta joka voisi ohjata suoraan 3 näyttöä, vai meneekö aina noihin Crossfire / SLi hommiin tuommoiset, ja toimiiko ne sitten noitten pelien kanssa. Toisaalta taas mietin että tekeekö kahdella näytöllä sitten mitään, niiden väliin jää justiinsa ruudun puolessa välissä oleva viiva noista reunoista. Eli mitäs suosittelette ?? Yksi vaihtoehto oli jota aloin miettimään se, että hommaisin vain yhden 27 tuumaisen näytön, saako tuollaisella sitä "siellä olon" tuntua, vrt esim 2-3 erilliseen näyttöön...

Hirveästi kysymyksiä, mutta kiitoksia jo valmiiksi vastauksistanne Smiley


Jukka Joutsijärvi
Offline Offline

Posts: 1163
Date Registered: 06.12.01

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #1 on: 04.03.10, 12:03 »

Tervehdys

Toivotaan että Hiltusen Toni ehtii sulle vastaamaan sieltä löytyy tietoa Smiley
Itse 15 vuotta simuilleena tiedän että prosessoriteho on tärkeä simukäytössä ei niinkään ytimien määrä samoin vain yksi näytönohjain sillä SLI /Crossfire konstruktio ei nopeuta ruudunpäivitystä yhtään päinvastoin hidastaa!! Simu tarvitsee tehokkaimman mahdollisen YHDEN näytönohjaimen!

FSX kannattaa hankkia ja millä ohjaimella haluaa lentää se on makuasia.
FSX joutuu tweakkaamaan jotta saa optimaalisen suorituskyvyn ulos.
Laajakuvanäyttö ilman muuta FSX tukee sitä ja osaa hyödyntää montaa näyttöä.

Kokoonpano muistia laitat 8 gigaa nopeat ja isot lätyt 64 bittinen w7 ei missään nimessä Vistaa .

Odottele rauhassa että nuo kokoonpanogurut ehtivät lukea tämän mä laitoin vain nyt ylimalkaisesti tietoa.

Jukka

Ruusvillis
Former member
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #2 on: 04.03.10, 12:25 »

Kiitoksia, jäädään odottelemaan Smiley

Mietin myös sitä että kun tuo jolle kone menee olisi sitten kiinnostunut myös sotilassimulaattoreista niin sitten varmaan pitää hommailla myös varmaan normi joystickki yoken kaveriksi, eli :

Normilentelyyn :
Saitek Pro Flight Yoke system ( tuossa tuli se Quadrant matkassa ? )

Hävittäjälentelyyn :
Saitek Pro Flight X-65F Combat Control System ( vai onko oikeasti ihan turha ) tai X-52 Pro

Ja polkimet : Saitek Pro Flight Rudder Pedals

Miltäs nuo kuulostaisi tuommoisen amatöörin käyttöön, onko parempia vaihtoehtoja ?
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 546
Date Registered: 05.03.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #3 on: 04.03.10, 13:05 »

Saitekin Pro Flight Yoke ja Rudder Pedals ovat toimineet ihan hyvin allekirjoittaneella. Yhdellä laajakuvanäytöllä pääsee hyvin alkuun. Näyttöjä voi lisäillä myöhemminkin vaikka Matroxin sovittimien avulla. Itse olen lennellyt käyttämällä TrackIR5 laitetta, joka siirtää näkökenttää pään liikkeiden mukaan. Sopii kuulemma myös sotilaspeleihin erinomaisesti. Tuolla tekniikka ja laitteet osastolla on paljon ketjuja näistä aiheista, myös laitteistoista. Tämäkin oikeastaan kuuluisi sinne...
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #4 on: 04.03.10, 14:01 »

Miltäs nuo kuulostaisi tuommoisen amatöörin käyttöön, onko parempia vaihtoehtoja ?

Jos rahaa on loputtomasti, niin voi kait ne ostaa joka vekottimeen omat ohjaimet. Mutta hyvä "allround kompromissi" on ostaa kaasukahvallinen tikku ja polkimet. Sillä pötkii jo melko pitkälle ja voi lentää konetta kuin konetta...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #5 on: 04.03.10, 15:36 »

Nuo näytöt vähän kuitenkin askarruttavat. En oikein löydä heti semmoista näytönohjainta joka voisi ohjata suoraan 3 näyttöä, vai meneekö aina noihin Crossfire / SLi hommiin tuommoiset, ja toimiiko ne sitten noitten pelien kanssa.

ATIn Radeon HD58-sarjalaiset pystyvät jopa kuuteen näyttöön yhtä aikaa, 5850 siitä sarjasta halvin. Smiley

Ennen kuin kukaan ehdottaa tuota koneen kokoonpanoa niin mikä olisi maksimibudjetti, siihen saa helposti uppoamaan reilusti yli 2000€. laugh
Tonih22
Former member
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #6 on: 04.03.10, 17:35 »

ATIn Radeon HD58-sarjalaiset pystyvät jopa kuuteen näyttöön yhtä aikaa, 5850 siitä sarjasta halvin. Smiley

Ennen kuin kukaan ehdottaa tuota koneen kokoonpanoa niin mikä olisi maksimibudjetti, siihen saa helposti uppoamaan reilusti yli 2000€. laugh
Eilen kattelin Muropaketissa tuollaista 40 000€ konepakettia Cheesy
Eli saa kyllä rahaa menemään jos vaan sitä on mistä nyhjästä.

Toistaiseksi ei ole kokemusta i7 965 nopeammasta mallista simukäytössä, mutta alkaa ainakin jo riittämään suopeasti FSX käytössä.
FS2002 ja FS2004 meneekin jo sitten varsin hitaammallakin kokoonpanolla. Sen ajan mitä tuo FSX on nyt ollut käytössä, on tullut tuota konetta päiviteltyä pikkuhiljaa, sen 2-3 kertaa vuodessa, mutta ei ole oikein täysin pystynyt FSX:ääkään simuilemaan kaikki asetukset tapissa, edelliset näyttikset HD4870, GTX260, GTX 295 ja nytten HD5870, ei ainakaan kovinkaan suuria eroja ole ollut pyörimisen suhteen, joten uskoisin jos olisi taas uskallusta sijoittaa prossuun, pitäisi saada ensin kokemuksia tuosta i7 975 mallista. Sitä ennen en lähde melkein 1000€ prossusta maksamaan, saa riittää nykyinen.
En tiedä sitten mitä tulevat 6 coret tuo tehoiltaan tullessaan, että harppaako tehoissa miten vrt. omaan nykyiseen prossuuni.

Mutta varsin jo esim i7 800 -> alustoilla pärjää FSX käytössä hyvin, kohan on muistit hyvät, näyttis riittävä. Se on sit siitä kiini mitä siinä simussa on käytössä, esim AI liikenne on aikamoinen tehosyöppö itselläni, astetusta pidän 50% paikkeilla. Pelkän maiseman piirtämisessä ei hirveitä tarvita.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4691
Date Registered: 14.10.01

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #7 on: 05.03.10, 07:26 »

Laitanpa minäkin lusikan soppaan, jälleen kerran.

Varmaan FSX on hieno simulaattori, mutta jos haluaa että simulaattori toimii todella sujuvasti parhaimmilla tämän hetken tietokonekokoonpanoilla, niin suosittelen hankkimaan hieman vanhemman sukupolven simun eli FS 2004:n.
Simulaattorin ruudunpäivitysnopeus eli framerate on tärkein seikka realististen maisemien, lentokenttämallinnusten sekä lentokonekonemallinnusten ohella.
FS 2004:n etuna on se, että Finnish Scenery Designers (FISD)- ryhmän erittäin hienot lentokenttämallinnukset toimivat täysin tässä simuversiossa. Samoin toimii suuri joukko FISDIN ja muiden tekemiä ilmaisia lisäosia, joilla simun maisemaa voi parantaa huimasti, lähes FSX:n tasolle minun mielestäni.

Myös ympäri maapallon on FS 2004:een saatavissa ilmaisia, hienojakin lisäosia tällä hetkellä runsaammin kuin FSX:ään. Katsokaa vaikka Avsimista tai FlightSimComista.

Erityisesti jos kiinnostaa lentäminen Suomen alueella, edellä sanottu pätee hyvin. Ongelmana lienee FS 2004:n huono saatavuus.

yES

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #8 on: 05.03.10, 08:26 »

Varmaan FSX on hieno simulaattori, mutta jos haluaa että simulaattori toimii todella sujuvasti parhaimmilla tämän hetken tietokonekokoonpanoilla, niin suosittelen hankkimaan hieman vanhemman sukupolven simun eli FS 2004:n.

Onkohan tuo vähän paksua heittää ilmoille tuollainen kommentti ilman, että itsellä on edes vähän enemmän kokemusta FSX:stä? Tulipa vaan mieleen, kun tässä ollaan kasaamassa konetta simukäyttöön, niin kyllä mun mielestä on luonnollista, että se rakennetaan nykypäivää varten  Roll Eyes

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4691
Date Registered: 14.10.01

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #9 on: 05.03.10, 09:05 »


Onkohan tuo vähän paksua heittää ilmoille tuollainen kommentti ilman, että itsellä on edes vähän enemmän kokemusta FSX:stä? Tulipa vaan mieleen, kun tässä ollaan kasaamassa konetta simukäyttöön, niin kyllä mun mielestä on luonnollista, että se rakennetaan nykypäivää varten  Roll Eyes
Paksua tai ohutta mutta minusta on fakta että FISDIN hienot kentät ovat olennainen osa simun maiseman realismia Suomessa. Onneksi sentään FinlandX ja photosceneryt toimivat FSX:ssä.

yES

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4366
Date Registered: 19.06.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #10 on: 05.03.10, 09:09 »

Ehkäpä Esa viittaakin siihen seikkaan että FS2004 pyörii aivan täysillä ja vielä lisäosilla+ai-liikenteellä varustettunakin suht siedettävillä kustannuksilla kun taasen FSX ei pyöri täysillä edes vaikka alla olisi kuinka paljon rautaa. Kokonaisuus huomioon ottaen, lentelen minäkin FS2004:llä vaikka FSX onkin koneelleni myös asennettu. En väitä etteikö FSX olisi osin parempi mutta se vaatii vielä enemmän tehoa koneelta ja se maksaa toistaiseksi hunajaa. Jos on rahaa laitettavaksi likoon niin mikä ettei, siitä vaan  thmbup
« Last Edit: 05.03.10, 09:23 by Mikael Leinonen »
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4691
Date Registered: 14.10.01

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #11 on: 05.03.10, 09:16 »

Ehkäpä Esa viittaakin siihen seikkaan että FS2004 pyörii aivan täysillä ja vielä lisäosilla+ai-liikenteellä varustettunakin suht siedettävillä kustannuksilla kun taasen FSX ei pyöri täysillä edes vaikka alla olisi kuinka paljon rautaa. Kokonaisuus huomioon ottaen, lentelen minäkin FS2004:llä vaikka FSX onkin koneelleni myös asennettu. En väitä etteikö FSX olisi osin parempi mutta se vaatii vielä enemmän tehoa koneilta ja se maksaa toistaiseksi hunajaa. Jos on rahaa laitettavaksi likoon niin mikä ettei, siitä vaan  thmbup
Tarkoitin tätäkin minkä Mikael kirjoitti selkeästi.

yES

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #12 on: 05.03.10, 09:41 »

Paksua tai ohutta mutta minusta on fakta että FISDIN hienot kentät ovat olennainen osa simun maiseman realismia Suomessa.

Tämä on totta. Sun viestistä vain tuli sellainen käsitys, että FSX on raskas ja huono ja FS2004 on ainoa oikea valinta. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa alkuunkaan...

Sitäpaitsi voidaan asiaa katsoa tältäkin kantilta: Fakta on myös se, että FS2004 hiipuu pikkuhiljaa pois ja jos haluaa pysyä lisäosien suhteen "viimeisimmässä kelkassa" tulevaisuudessakin, kannattaa valita FSX...


Ehkäpä Esa viittaakin siihen seikkaan että FS2004 pyörii aivan täysillä ja vielä lisäosilla+ai-liikenteellä varustettunakin suht siedettävillä kustannuksilla kun taasen FSX ei pyöri täysillä edes vaikka alla olisi kuinka paljon rautaa.

Minä kritisoinkin tässä nyt sitä, että miten te voitte tuollaisia asioita toisen puolesta päättää? Tai siis että mistä te tiedätte, miten hyvin se FSX tulisi pyörimään tässä nyt suunnittelun alla olevassa koneessa. Entäs jos sillä tässä koottavalla koneella se FSX tuleekin pyörimään paremmin, kuin FS2004 teidän koneissanne?

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4366
Date Registered: 19.06.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #13 on: 05.03.10, 09:48 »

Tämä on totta. Sun viestistä vain tuli sellainen käsitys, että FSX on raskas ja huono ja FS2004 on ainoa oikea valinta. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa alkuunkaan...

Sitäpaitsi voidaan asiaa katsoa tältäkin kantilta: Fakta on myös se, että FS2004 hiipuu pikkuhiljaa pois ja jos haluaa pysyä lisäosien suhteen "viimeisimmässä kelkassa" tulevaisuudessakin, kannattaa valita FSX...


Minä kritisoinkin tässä nyt sitä, että miten te voitte tuollaisia asioita toisen puolesta päättää? Tai siis että mistä te tiedätte, miten hyvin se FSX tulisi pyörimään tässä nyt suunnittelun alla olevassa koneessa. Entäs jos sillä tässä koottavalla koneella se FSX tuleekin pyörimään paremmin, kuin FS2004 teidän koneissanne?

Eihän kyse olekaan siitä että FSX olisi huono, pääsääntöisesti se vaan vaatii Todella Paljon Tehoa koneesta pyöriäkseen täysillä asetuksilla lisäosien ja ai-liikenteen kanssa. Jos luet aiempia viestejä niin huomaat ettei edes Intel I7 965 riitä pyörittämään simua täysillä! Aika paljon saa rahaa laittaa että pyörii paremmin kuin hyvin  Undecided Mutta kuten aiemmin jo todettiin että jos rahaa riittää niin mikäs siinä. Valinta on vapaa.

Minä nautin tästä FS2004:sta täysillä asetuksilla HD-pilvineen, lisäosineen ja 100% ai-liikenteineen ilman takertelevaa ruudunpäivitystä enemmän kuin siitä tökkivästä FSX:stä.  Joku tykkää äidistä ja joku tyttärestä  Smiley
« Last Edit: 05.03.10, 10:10 by Mikael Leinonen »
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 546
Date Registered: 05.03.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #14 on: 05.03.10, 10:19 »

Todettakoon tähän, että FSX pyörii mielestäni riittävän hyvin Intel Q9650 prossulla, joka on vanhemmassa LGA775 emolevyssä kiinni. Uudet prossut ja emolevyt muisteineen antavat varmasti vielä paremman tuloksen. Lisureita kuten PNW, REX2 ja vaikka PMDG:n JS41 voin huoleti käyttää nykyisellä kokoonpanollani ilman suurempia nykimisiä.
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #15 on: 05.03.10, 11:19 »

i7 pyörittää FSX:ää erittäin hyvin. Mulla i7 950 ja ei mitään ongelmia. Kaikki napit lähes kaakkoon ja Ultimate Traffic 2 100%:lla (AI-liikenne perinteisesti syö FPS:t). Tosin jotkut lisäosa-lentokentät syövät FPS:ää i7:kin, varsinkin kun ne nykyään ovat yksi toistaan hienompia (ja raskaampia). Ei mitään syytä mielestäni i7:lla valita FS9:ä ellei sitten lennä ainoastaan suomessa (jonne ei vielä oikein ole freeware lisureita yhtä paljon kuin FSX:lle).
Ruusvillis
Former member
Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #16 on: 05.03.10, 11:32 »

Kiitoksia vastauksistanne, unohdin siis laittaa tuon budjetin, eli ajatellaan nyt budjetille 2000-3000 eur. Henkilö jolle tuo menee ei varmaan ole mitään haittaa jos ollaan lähempänä 3000 eur, mutta jos saisi ehdotuksia tuohon hintahaarukkaan, siis vaikka perussetti, ja mitä saisi lisää jos lähestytään tuota 3keur. Eli paketti sisältäisi koneen, näytöt, näppiksen, hiiren, ohjaimet, pelit, muuta ??
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #17 on: 05.03.10, 11:34 »

Ja kuka käskee pyörittää sitä simulaattoria täysillä asetuksilla?! Itsellä jopa näin vanhentuneella koneella pyörii yli 30 fps koko ajan sopivilla asetuksilla, esim mesh asetuksia ei tarvitse pitää maxissa vaan 10 riittää, sillä ainakaan defaultit ei suurempaa tarkkuutta tue. Sitten esim PNW vaatii 5m tarkkuuden jotta se näkyy oikein.

Kannattaa miettiä sitä että ne FS2004 max asetukset eivät ole samat kuin FSX maxit, vaan sanoisin medium high asetusten vastaavan FS2004 maxeja. Suosittelen kyllä kaikkia uuden koneen hankkijoita siirtymään FSX:ään, kun koneet jo pyörittävät sitä sulavasti, vaikkei max asetuksilla niin vähän pienemmillä. Mitään erityistä silmänkarkkia yleensä ei menetä, kun ei lisurit tue niin tarkkoja graffoja. Poikkeuksena tietenkin parit.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4366
Date Registered: 19.06.07

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #18 on: 05.03.10, 17:09 »

Mikäpä siinä jos tyytyy niitä asetuksia rukkaamaan pienemmälle, siitä voi olla montaa eri mieltä että vaikuttaako moinen sitten näytöllä näkyvään kuvanlaatuun mitenkään vai ei...

itse arvostan kuitenkin simulaattorissa sitä että voin huoletta laittaa kaiken täysille ja luottaa siihen että simu toimii nykimättä, olipa sitten kuinka raskas lentokenttämaisema tahansa, REX2, UT, FS Global 2010 ja muut lisurit + 100% ai-koneita liikkeellä.

Faktat faktoina. FSX ei taida pyöriä vielä millään prosessori/näytönohjain-yhdistelmällä täysillä asetuksilla sulavasti. Intelin I7 975 Extreme Edition huippumallista en mene sanomaan, tosin sen hintakin on jo taivaissa.

Ehkäpä FSX joku päivä tulevilla 6-8 ytimisillä prosessoreilla kykeneekin tähän, siinä vaiheessa siirryn minäkin täyspäiväiseksi FSX:n käyttäjäksi, ei sen puoleen kyllähän sillä tulee lennettyä välillä nytkin  Smiley
« Last Edit: 05.03.10, 17:58 by Mikael Leinonen »
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Harrastajat, apuanne tarvitaan.
« Reply #19 on: 05.03.10, 17:59 »

Sanotaan uudestaan. Miksi sen pitäisi pyöriä täysillä? Hienompaa grafiikkaa kuin FS2004 saa pienemmilläkin asetuksilla kuin max. Se on tietty sun ongelma, jos jokin fetissi pitää asetukset tapissa sulavasti estää sua lentämästä FSX:llä. Itse kuitenkin saan paljon hienompaa grafiikkaa kuin fs2004 sulavalla fps:llä, joten ihmettelen kyllä miksei sitä voi asetuksia pitää pienemmällä.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1