FS2004 - pilotin 'näkökentän' valinta?

(1/2) > >>

Transisto:
Moi,

Muistan, että tästä on joskus ollut aikaisemminkin keskustelua täällä foorumilla. Eli miten voin vaihtaa FS2004:ssa simulaattorin keskinäkymän sijaintia niin, että kuski istuisi
vasemmassa laidassa, kuten oikeassakin koneessa? Isolta visuaalilta lennettäessä tuntuu, että kone menee nousukiidossa ja myös laskeutumisen jälkeen rullatessa vasemmanpuolista kylkimyyryä
vaikka nokka osoittaa eteenpäin ja kuula on keskellä. Liekö syy juuri tämän pilotin istumapaikan/kamerakulman sijainnin syytä.

Havaitsin samaa probleemaa jo kolmella littunäytöllä ja tripleheadilla lennettäessä joten kaarevan visuaalin tai videotykkien aiheuttama ongelma tämä ei ole.
Jos joku on törmännyt samaiseen 'harha-aistimukseen' ja tietää miten tämän voisi korjata, olisin erittäin kiitollinen. Ainakin haluaisin tosiaan vaihtaa tuon pilotin istumapaikan.

Toinen vaihtoehto tuon sivuluisu harhan syntymiseen voi olla näkymän zoomaus väärällä tavalla. Nyt zoom on vedetty mahd. taakse, että sivunäkymistä saadaan mahd. paljon mukaan.

Onnistuuko pilotin istumapaikan siirtäminen vain virtual cockpit:ssa. Nyt käytämme 2d paneelia ilman varsinaista paneelia.

Edit:
Löyty tällänen:
Eyepoint - Move Back Ctrl + Enter
Eyepoint - Move Forward Ctrl + Backspace
Eyepoint - Move Down
(lower seat) Shift + Backspace
Eyepoint - Move Up
(raise seat) Shift + Enter
Eyepoint - Move Left Ctrl+Shift + Backspace
Eyepoint - Move Right Ctrl + Shift + Enter
Eyepoint - Reset SPACE

akos:
Etsippäs sieltä Aircraft.cfg:stä tällainen rivi:
Code:

[Views]
eyepoint= -3.95, -0.85, 2.1
Keskimmäistä arvoa muuttamalla eyepoint liikkuu sivusuunnassa. Tämä vaikuttaa sekä Virtual Cockpittiin että 2D-näkymään.

Oskari

Transisto:
Quote

Etsippäs sieltä Aircraft.cfg:stä tällainen rivi:
Code:

[Views]
eyepoint= -3.95, -0.85, 2.1
Keskimmäistä arvoa muuttamalla eyepoint liikkuu sivusuunnassa. Tämä vaikuttaa sekä Virtual Cockpittiin että 2D-näkymään.

Oskari

Kiitos, osaatko antaa tähän mitään raja-arvoja tai vaikka suoraa esimerkkiarvoa? Tarkoitus olisi saada näkymä vastaamaan mahdollisimman hyvin oikeaa pilotin näkymää.
Vastaako tuo sinisellä boldaamani tätä samaa toimintoa vai onkohan tuo vain virtual cockpitin komento?

/OP

akos:
Tuo arvo on jalkoja koneen keskilinjasta, eli nolla on keskellä, miinusmerkkinen vasemmalle ja plus oikealle. Vaikutus noilla näppäinkomennoilla on sama, mutta muutokset nollautuu, kun simulaattorin käynnistää uudelleen.

Tuon viewpointin kylläkin luulisi jo konemallinnoksen tekijän asettaneen oikealle kohdalle.

Itseasiassa tämä sivuluisun tunne taitaa vierekkäinistuttavissa simulaattoreissa olla yleinen ongelma ja se johtunee visuaalin läheisyydestä. Kun luulet katsovasi suoraan eteenpäin, menosuuntaan, katsotkin itseasiassa kokoajan hieman sivuun visuaalin keskilinjasta. Istuttaessa aivan keskellä visuaalia, ei ongelmaa ole.

Havainnollistava kuva:
[ Attachment not found - or removed ]

Oskari

Transisto:
Kiitos erinomaisesta vastauksesta!

Navigation

Up one level

Next page