FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.09.17, 08:00

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä - ongelma ratkaistu 5.5.
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Reply Print
Author Topic: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä - ongelma ratkaistu 5.5.  (Read 9670 times)
Tonih22
Former member
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #80 on: 25.06.10, 13:03 »

Entä jos vaan tekisitte itse sen pelkän Potkuri modelin, eli vaikka tuolla Jarin FSDS:llä, siten saatte sen polygonin levitettyä tarvittavaan malliin, eli saisitten rauhassa mallailla ja muokata sitä siihen pisteeseen asti kun rupee miellyttämään, tekstuurit tekisitte sitten vielä itse sille. Siinä ei varsin kauaa mene kun parit laipat mallintaa.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #81 on: 25.06.10, 14:10 »

Mutta pitihän niitä 2D-näkymiäkin olla se 5 kpl, jotta saa aikaan sen täyden 180°:n näkymän. (left, forward left, forward, forward right ja right) Vai aiotteko sittenkin toteuttaa näkymän yhdellä leeeveällä ikkunalla?
Ahaa, no siinä tapauksessa ongelmaa kannattaa yrittää ratkaista tuolla Nthusimilla, sillä jos potkuri ei ole pyöreä, on myös maiseman täytynyt venyä tai litistyä luonnottomaksi.

Oskari
ajelemme maisemanäyttöä yhdessä täysin taakse zoomatussa ikkunassa. Tästä ei tule täysin puoliympyrää, mutta riittävän lähelle. Varsinainen kaari on kuitenkin tuon 180". GPS:n ikkuna on piilotettu ikkunoituna maisemanäytön alle. Windowsiin tuo GPS on lisätty näkymään näytönohjaimen asetuksiin omaksi ikkunakseen.

potkurialueen kaventaminen ei vaikuta merkittävästi maisemanäyttöön kokonaisuutena. Emme vain ole testanneet tätä aikaisemmin.
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #82 on: 25.06.10, 14:26 »

Pari avointa juttua tähän liittyen (4kpl kysymyksiä):

1. Jari, nyt kun sinulla on myös tuo F1 Cessna-paketti, ehtisitkö muokkaamaan tuollaisen version F1 Cessnan virtual cockpitista minkä lähetit jo tuosta default C182:sta.
Näin pääsisimme testaamaan heti oikealla koneella tätä paneeliratkaisua. Paneelissa riittäisi se, että siinä olisi ainoastaan Virtual Cockpit pelkällä potkurilla.
--------------------------------------------------------------------------
2. Virtual cockpitin venytys lopulliselle visuaalikaarelle venyttää 2D paneelin siipikuvia niin, että nämä palautuvat normaaliin kokoon.
Venytys leveälle kaarella venyttää valitettavasti myös propellia vaakatasossa. Vaikka kokoa voikin nyt muuttaa aircraft.cfg tiedostosta, tuli mieleemme seuraava:
Voisiko tuota propellin kuvaa lytistää jotenkin vaakatasossa niin, että vasta kun propelli on lopullisella visuaalinäytöllä, se venyisi normaaliin kokoonsa.

kuva havainnoillistaa ongelmaa:
[ attachment removed / expired ]
--------------------------------------------------------------------------
3. Flight 1:n texture-kansiosta löytyy propellin kuva. Voisikohan tässä onnistua kuvan lytistäminen seuraavasti?:
[ attachment removed / expired ]
-------------------------------------------------------
4. Pystyyköhän tuon Shift+1 asetuksen tallentamaan johonkin niin, että 2D-paneelia ei aina tarvi avata manuaalisesti vaan se olisi tallessa kun simu aukeaa.



Mehän ollaan huikan huijattu tossa etukuvassa, jossa on siivet. Eli kun normaalisti etukuva olisi vaikka 1024x768, niin meillä on etukuvana 3078x768.

Tällöin jos tuohon avataan Vc:n etukuva, niin potkuri venyy leveyssuunnassa (leveässä kuvassa näkyy hyvin),mutta ei korkeudessa. Siksi nuo siipien kuvat on lytistetty tossa 1024x768 kuvassa, jotta ne näyttäisivät normaalin kokoisilta tuossa 3078x768 ruudussa (katso O-P:n kuvat).

« Last Edit: 25.06.10, 14:32 by Ville Pietilä »

//Vipu
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #83 on: 25.06.10, 14:29 »

Nuo näkyvät paneelit ym. saa tallennettua kun tallentaa lennon "save flight"-systeemillä ja pistää täpän "use this as default flight"-kohtaan.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #84 on: 25.06.10, 14:56 »

Vastauksia kysymys 1: Juu koitan viikonvaihteessa tehdä pikaversion Vcokpitistä jossa on vain ropelli. Tosin koneen ulkomallia ei sitten kehtaa kyllä näyttää.

vastaus kysymys 2: Jos Oskari meinaa tehdä sen lentävän 2-lapaisen ropellin, niin eikös siitä voisi olla kokeeksi sitten sellainen erikoiskapea-lapainen versiokin, joka levenee kun sen heijastaa sinne kaarelle.
Smiley

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #85 on: 25.06.10, 18:10 »

Vastauksia kysymys 1: Juu koitan viikonvaihteessa tehdä pikaversion Vcokpitistä jossa on vain ropelli. Tosin koneen ulkomallia ei sitten kehtaa kyllä näyttää.

vastaus kysymys 2: Jos Oskari meinaa tehdä sen lentävän 2-lapaisen ropellin, niin eikös siitä voisi olla kokeeksi sitten sellainen erikoiskapea-lapainen versiokin, joka levenee kun sen heijastaa sinne kaarelle.
 Smiley
1.  Roger that! testaamme ensin sitten tuolla F1 Cessnalla ja kavennamme Nthusim-ohjelmalla propellin aluetta. Ulkomallilla ei väliä.

2. Jälleen kerran todella hyvä idea Jarilta tehdä modeliin heti kapealapainen propelli VC cockpitiin.

Katsotaan silti ensin miten tuo muokattu VC istuu visuaalikaarelle, koska erillistä modelia ei välttämättä tarvita. Kiitos avusta etukäteen.

« Last Edit: 25.06.10, 18:39 by O-P Pietila »
akos
Former member
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #86 on: 25.06.10, 18:51 »

vastaus kysymys 2: Jos Oskari meinaa tehdä sen lentävän 2-lapaisen ropellin, niin eikös siitä voisi olla kokeeksi sitten sellainen erikoiskapea-lapainen versiokin, joka levenee kun sen heijastaa sinne kaarelle.
 Smiley
Mut jos potkurin mallintaa valmiiksi soikeaksi, niin tulos on sama kuin tekstuuria litistettäessä: pyörivä "muna"... Tongue

Oskari
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #87 on: 25.06.10, 21:29 »

Mut jos potkurin mallintaa valmiiksi soikeaksi, niin tulos on sama kuin tekstuuria litistettäessä: pyörivä "muna"... Tongue

Oskari
ymmärsin, että tuossa tarkoitettiin potkurin lapojen ohentamista niin, että ne venyessään skaalautuisivat normaalin kokoisiksi. Uskon silti, että Nthusim-ohjelmalla voi litistää vaakasuunnassa propellin aluetta riittävästi.
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #88 on: 26.06.10, 04:29 »

eikös tota potkuria pitäisi lytistää pystysuunnassa. Kyllä jo ohjelmassa itsessään oleva potkurin muuttaminen on aina parempi vaihtoehto.

//Vipu
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #89 on: 26.06.10, 06:14 »

eikös tota potkuria pitäisi lytistää pystysuunnassa. Kyllä jo ohjelmassa itsessään oleva potkurin muuttaminen on aina parempi vaihtoehto.
Oskari tuossa aikaisemmin jo totesikin, että pelkän propellin kokoon ei pääse vaikuttamaan kukaan muu kuin modelin alkuperäinen suunnittelija.

Valmiilla modelilla propellin pystysuuntaiseen pienentämiseen ei siis ole valmiilla konemallilla muuta vaihtoehtoa kuin zoom taakse.

Mik-simun tapaan, Tripleheadia ja yhtä maisemanäyttöikkunaa käytettäessä tuo max zoom taakse on jo muutenkin välttämätön, että saadaan maisemakuvaan mahdollisimman paljon sivunäkymää.

FS2004:ssa tulee nopeasti zoomin raja taakse vastaan. Joku viisampi voisi kertoa voiko tuon ohjemiston puolelle asetetun raja-arvon ylittää config-tiedoston puolella.

Vaakasuoraa lytistämistä kannattaa testata suoraan Nthusimista. Kuten Oskari jo mainitsikin, jos propelli venyy kaarevalla visuaalilla, samalla myös maisemanäyttöön tulee sille alueelle pakostikin vääristymää.

Ehdotin myös, että testataan Jarin  lähiaikoina lupaamalla muokatulla F1 VC Cesnalla ensin kaikki konstit ja mietitään vasta sitten erillistä modelia.

Etuina ainakin heti se, että esim. nettilentämisessä on vähän noloa lentää tuolla hammastikulla oikean koneen sijaan. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ainakin Vatsimin puolella väittivät, että spotplane modelin menetys ei vaikuta siihen miten muut pelaajat näkevät koneesi verkkolentämisessä.
« Last Edit: 26.06.10, 06:22 by O-P Pietila »
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #90 on: 26.06.10, 07:09 »

eli mun mielstä tehdään seuraavanlainen juttu:

F1 cessnaan modattu VC, johon avataan siivet shift+1. Potkurin kokoa voi tosiaan muuttaa vaikka tuolla nthussim:lla. , jos homma ei toimi niin sitten voi mielestäni unohtaa koko potkurihomman.

Eli sitten normaali 2d paneeli vaan auki, jossa on nuo siivet.


//Vipu
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #91 on: 26.06.10, 08:24 »

eli mun mielstä tehdään seuraavanlainen juttu:

F1 cessnaan modattu VC, johon avataan siivet shift+1. Potkurin kokoa voi tosiaan muuttaa vaikka tuolla nthussim:lla. , jos homma ei toimi niin sitten voi mielestäni unohtaa koko potkurihomman.

 Eli sitten normaali 2d paneeli vaan auki, jossa on nuo siivet.


Jep, ja yllä tulikin tietoa, että 2D siipikuvakin jää muistiin, kunhan lennon tallentaa oletuslennoksi.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #92 on: 26.06.10, 16:30 »

Aika kivasti lähtee tuo sisustus ym. Pientä ongelmaa tosin tulee vastaan . . . Noista jäljellä olevista osista on kyllä ne tekstuurit lähteneet mutta ne ovat semmoisia krominhohtoisia, eli se kiilto on vielä jäljellä. Osat kiiltelevät voimakkaasti kun niitä kiertää. En nyt keksi mitään kuinka tuon kiillon saa pois? Alpha kanavan ruudussa ei näy mitään noiden osien hahmoja tms.

[ attachment removed / expired ]
 Undecided

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #93 on: 26.06.10, 17:22 »

Me taas testasimme Villen kotikoneella ja yhdellä kotitietokoneen ruudulla tuota potkurin lytistämistä.
Potkurin kokoa pääsi muokkaamaan aircraft.cfg tiedostosta käytännössä rajattomasti.
Oikea parametri oli lopulta seuraava:
[Views]
eyepoint= -8.5, -0.85, 1.65

Oletuksena ensimmäinen arvo on 0.5, eli lisättiin miinusta riittävästi niin johan alkoi virtual cockpitin propelli pienentyä.
Samalla ilm. zoomaa taaksepäin, mutta even better.  Smiley



Vaakasuorassa lytistimme potkurin soikeaksi Nthusim-ohjelmalla.

[ attachment removed / expired ]

Jännä juttu tuo F1:n kromi-ongelma. Jos ei muu auta, niin sitten muokkaus default C172:een ja lentomalli vaikka realair:n ilmaispaketilla.
« Last Edit: 26.06.10, 19:43 by O-P Pietila »
akos
Former member
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #94 on: 26.06.10, 17:55 »

Aika kivasti lähtee tuo sisustus ym. Pientä ongelmaa tosin tulee vastaan . . . Noista jäljellä olevista osista on kyllä ne tekstuurit lähteneet mutta ne ovat semmoisia krominhohtoisia, eli se kiilto on vielä jäljellä. Osat kiiltelevät voimakkaasti kun niitä kiertää. En nyt keksi mitään kuinka tuon kiillon saa pois? Alpha kanavan ruudussa ei näy mitään noiden osien hahmoja tms.

Arvasin, että tämä aiheuttaa vielä ongelmia koneiden kanssa, jotka käyttävät samoja tekstuuritiedostoja VC:ssä ja ulkomodelissa:

Alphakanava on harmaasävyinen kuva, jossa täysin musta on 0(,0,0) ja täysin valkoinen 255(,255,255). Mitä valkoisempi jokin kanavan pikseli on, sitä vähemmän siitä näkee läpi. Sellaista kuin Alpha musta -väriä ei ole olemassakaan, vaan Mikko tarkoitti "Alpha mustaksi" -lausahduksellaan, että väritä alphakanava kokonaan mustaksi.

Simulaattori käyttää alphakanavaa joskus myös tekstuurien pintakiillon esittämiseen -> valkoinen = ei kiillä, musta = kiiltää kun pa... Grin

Eli valitettavasti tuon Flight 1:n VC:n kaikkia osia ei näköjään saa piiloon.

Oskari
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #95 on: 26.06.10, 18:32 »

Arvasin, että tämä aiheuttaa vielä ongelmia koneiden kanssa, jotka käyttävät samoja tekstuuritiedostoja VC:ssä ja ulkomodelissa:

Eli valitettavasti tuon Flight 1:n VC:n kaikkia osia ei näköjään saa piiloon.

Oskari

No voi Hemm . .  Grin . . . Mietin vielä vähän aikaa ja sitten tehdään defu Cessnasta, niinkuin O-P ehdotti, tai ehkä sinä voisit tehdä sen lentävän propellin. O-P on se joka päättää . . .
 Smiley
« Last Edit: 26.06.10, 18:38 by Jari Vanhatupa »

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #96 on: 26.06.10, 18:37 »

No panic.. latasimme juuri netistä ilmaisen RealAirin lentomallin. Tästä voisi onnistua tuo muokkaus parhaiten.
http://library.avsim.net/esearch.php?FileName=ras172_fs9.zip

Virtual cockpit vaikutti miltei identtiseltä default cessnan kanssa.

Tuossa paketissa olisi heti oikea lentomalli ja parempi äänipaketti. Plussaa, että se on myös ilmainen ja aikaisemmassa postissani kertomat aircraft.cfg muutokset voi helposti tehdä myös tähän malliin.

Voisiko VC muokkausta koittaa tähän pakettiin C182:n tapaan. RealAir:n paketissa tuskin tulee ongelmia F1:n tapaan.
Jos Teillä ei ole tunnuksia Avsimiin, voin tarvittaessa lähettää konepaketin myös sähköpostilla. Koko oli n. 3mb.

/OP
« Last Edit: 26.06.10, 18:43 by O-P Pietila »
akos
Former member
Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #97 on: 26.06.10, 18:49 »

No panic.. latasimme juuri netistä ilmaisen RealAirin lentomallin. Tästä voisi onnistua tuo muokkaus parhaiten.
http://library.avsim.net/esearch.php?FileName=ras172_fs9.zip

Virtual cockpit vaikutti miltei identtiseltä default cessnan kanssa.

Tuossa paketissa olisi heti oikea lentomalli ja parempi äänipaketti. Plussaa, että se on myös ilmainen ja aikaisemmassa postissani kertomat aircraft.cfg muutokset voi helposti tehdä myös tähän malliin.

Voisiko VC muokkausta koittaa tähän pakettiin C182:n tapaan. RealAir:n paketissa tuskin tulee ongelmia F1:n tapaan.
Jos Teillä ei ole tunnuksia Avsimiin, voin tarvittaessa lähettää konepaketin myös sähköpostilla. Koko oli n. 3mb.
Niin, siis tuohan on lentomalliltaan viritetty default C172. VC ja tekstuurit ovat samat jne.

Oskari
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #98 on: 26.06.10, 18:54 »

Juu . . kävin sen jo hakemassa ja katsoin niitä tekstuureja . . . Näyttää samalta kuin defu Cessna ja potkurinlavatkin löytyivät sieltä heti. Voi mennä huomiseen niin teen tuosta, ellei sitten Oskari rupea vääntämään siitä tänään valmista.
 Smiley

Edit: Tuossa näkyy tuo pyörivän potkurin kehä sellaisena kulmikkaana, ainakin minulla . . sille ehkä kyllä voisi tehdä jotain.
 Undecided
« Last Edit: 26.06.10, 19:18 by Jari Vanhatupa »

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: OH-CKU simulaattoriin modattu cockpit näkymä- apuja kaivataan
« Reply #99 on: 26.06.10, 19:39 »

Voihan tuossakin vielä kiertää niin, että käyttää default 172:n VC mallia muokkaukseen ja kopioi RealAirin paketista vain lentomallin ja äänet.

Konstit on monet sanoi akka kun VC:n näki  Wink

Hyvää juhannusta muuten kaikille! Meinaa simukiireessä unohtua, että sellaistakin juhlistetaan.  Tongue
« Last Edit: 26.06.10, 19:45 by O-P Pietila »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1