Uusin hankintani

<< < (101/177) > >>

ametlib:
Quote


Jokunen vuosi takaperin oli helikopteri se laite joka ei pysynyt hanskassa. Nykyään nekin jo säilyvät ehjinä, eikä hallitsemattomaan pyörimiseen ja maahansyöksyyn enään joudu.Tuosta tulikin mieleeni, että minullahan jokunen kopteri hangaarissa hetkellisen hekokuumen johdosta hankittuina ja homma jäi silloin vähän kesken kun kaikki toimet simuun liittyen olivat silkkaa raakaa säätämistä sujuvuuden parantamiseksi.

No lähdin tuossa reteesti muistelemaan vanhoja Dodon tuotteen kanssa luettuani ensin koko manuaalin läpi ajatuksella ja sitten eikun puikkoihin. Kokemus oli sen verran karvaan makuinen, että päätinkin aloittaa treenit ihan defaul-kopterilla näin ensi alkuun.

Pääsen kyllä sujuvasti ilmaan ja rutku menee sinne, minne on tarkoituskin ja korkeus säilyy haluamallani tasolla aina siihen asti, jolloin pitäisi aloittaa laskeutuminen. No ei siinäkään muuta ongelmaa ole kuin se, että en onnistu laskeutumaan juuri siihen kohtaan kuin haluan. Vempele menee sivulle ja taakse silloin kun pitäisi "leijailla" ja ryömiä pikkuhiljaa eteenpäin. Lienee tuttua?

No en nyt ole ilmassa ollut tuntia pitempään, joten muutaman tunnin harjoittelu tuonee tulosta, mutta yllättävän hankala peli tämä kopteri on sanoo kuka mitä hyvänsä...


Edit

Vähän tähän tyyliin se tuppaa menemään - tosin näin hurjia tuubivideoita ihan oikeasta elämästäkin, joissa syntyi rumaa jälkeä. Tämä video on kuitenkin simusta ja kaveri kyllä laskeutui huomattavasti paremmin kuin minä:

http://www.youtube.com/watch?v=mmKiW1i4rZo

Wanhis:
Komeat oli näkymät tuossa videossa.

Aikoinaan kun pyysin nuorinta poikaani kokeilemaan Flight Simulatorin helikopteria, niin ihmeekseni hän vei sitä aivan miten tahtoi ja laskeutui sillä sinne mihin pyysin! Miten tämä oli mahdollista kun hän ei ollut Fs:ää ennen kokeillut. Salaisuus oli niissä varmaankin kymmenissä sotapeleissä joissa hän oli sahannut erilaisilla koptereilla.
Katsoin sitten tarkemmin, että miten hän toimi. Hän piti ohjaus-sauvan laseuduttaessa kokoajan aivan pienessä liikkeessä eikä se näyttänyt pysähtyvän ollenkaan paikoilleen.
Rupesin sitten harjoittelemaan koptereita ensin semmoisella oikein isolla "Chinook, Sea-King" kaliiperin kuljetuskopterilla joka käyttäytyi hieman rauhallisemmin ja hitaammin. Valitsin semmoisen kopterin jossa oli neljä pyörää alla, niin se ei laskussa kääntynyt nokilleen vaan rullasi vain eteenpäin kuten lentokone.
Sillä sitten lentelin kiitotien päällä matalalla ja aina kiitotien päässä leijunnassa käänsin takaisinpäin ja välillä laskeuduin. Siitäpä tuo sitten pikkuhiljaa lähti.

ametlib:
Joo - toisilla se vaan sujuu luontojaan ja varmasti kokemus muista vastaavista antaa hyvää pohjaa laitteiden hallintaan. Minulla on hekoa varten vanha edelleen hyvin toimiva Sidewinder II, mutta se ei oikein tuon "kollektiivin" kannalta ole paras toimiva ratkaisu. Ajoasento on huono, sillä työtaso on suunniteltu lentokoneita silmällä pitäen. Katseltuani lukuisia videoita kopterin hallinnasta olen todennut, että kopteri ei ole koskaan vakaa ja että sitä on ohjattava koko ajan. Simussahan sitä olisi helpompi ohjata ns. spot-näkymästä ja näin tehtiin myös eräässä oikeassa simulaattorissa, mutta olen valinnut tämän toisen kuoppaisemman tien. Uudet haasteet tuovat aina pientä lisämielenkiintoa tähän harrastukseen...

Syttyikö nuorimmaisen simuharrastus?

Wanhis:
Kappas, Sidewinder on minullakin. Semmoinen missä on niitä moottorita sisällä ja siihen joystikkiin kytketään muuntaja.

Niinpä, se kopteri on leijunnassa koko ajan kaatumassa kaikkiin suuntiin ja pientä korjailua täytyy tehdä jatkuvasti. Hieman sama juttu kun kokeilee ajaa semmoisella yksipyöräisellä sirkuspyörällä, eipä ole sekään  vakaa  ajopeli vaan kaatuu jatkuvasti johonkin suuntaan.

Quote

Syttyikö nuorimmaisen simuharrastus?

Ei syttynyt! Itseasiassa on nykyään hylännyt jokseenkin täysin kaikki pelit ja tietokoneet, mikä saattaisi olla ihan hyvä vaihtoehto monelle nuorellemiehelle. Toista se on vanhojen ukkojen kanssa jotka jo tietävät mitä on "normaali" elämä ja mistä jäävät paitsi jos istuvat vain ruudun äärellä.
 

Pade:
Tälläinen tuli hankittua 

Elikkä siis PMDG 747-400/-400F. On kyllä mahtava peli 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page