Uusin hankintani

<< < (157/175) > >>

PerttiLode:
Ja sinä uskot tosissaan että ei ole rahastamisestä kysymys oli sitten vastine mikä tahansa?
Mene kirkkoon uskomaan siellä ne muutkin ovat.

AmiGo98:
Kukaan, joka haluaa vähänkään operoida realistisesti(ei defu gps yms...) ei osta tuollaista Saabia, joka todennäköisesti käyttäytyy samalla lailla, kuin default King Air tjsp. Valinta kohdistuu silloin paremmin mallinnettuihin lisäosiin.

Jos kympillä saa alle nykypäivän freeware-tasoa olevan Saabin niin en kovin mielelläni tuollaiseen pistäisi rahoja. Jos(lue: kun) 50€ pyydetään Majestic Softwaren Dashistä, joka on hyvin mallinnettu turboprop niin mielelläni maksaisin siitä sen 50€. Vaatii hieman enemmän aikaa, työvoimaa, osaamista, rahaa sekä jaksamista mallintaa esim. Dash, kuin lätkäistä bitmapit ja defukauket päällekkäin ja saada siitä rahaa 10€ vaikka työhön menisi vain muutamia vuorokausia. Lyön vetoa vaikka mistä, että PMDG yms. hyvät mallintajat(ei abacus, virtualcol yms.) käyttäävät monia tuhansia tunteja(ja euroja) saadakseen uunista ulos juuri oikeaa konetta vastaavan lisäosakoneen, josta voikin maksaa vajaat 100€.

Mutta haluat lentää juuri Saabilla? Osta Virtualcolin Saab ja lennä sillä. Jos haluaa lentää "melkei ku oikeella lentsikalla" niin €urot kannattaa sijoittaa realistisiin koneisiin. Ne jotka ylipäätänsä sijoittavat euroja lisäosiin, ostavat mielummin sen koneen joka on mallinnettu paremmin, kuin se joka on kiinnostavampi kone. Milloinkohan viimeksi on Saab tullut vastaan IVAO:ssa, kun Dasheja tulee vastaan päivittäin.

Wanhis:
Entä jos haluaa operoida ihan vaan pikkuriikkisen realistisesti niin saako silloin ostaa Virtualcolin Saabin.

Pahoittelen kun aiheutan järkytyksiä foorumin Pro-sarjan hepuille lapsellisen innostuneilla ja naiveilla artikkeleillani ja konehankinnoilla. Pyrin jatkossa varustamaan kone-esittelyni jollain varoitustarralla. Ymmärrän kyllä tuon teidän "Super-Pro" intoilunne mutta ei se ole mikään ainoa oikea tapa harrastaa lentosimulaattorita.On muitakin tapoja ja tuo pro-juttu on vain yksi niistä.

Quote

Ne jotka ylipäätänsä sijoittavat euroja lisäosiin, ostavat mielummin sen koneen joka on mallinnettu paremmin, kuin se joka on kiinnostavampi kone

Hmm . . minulla tuo menee kyllä juuri päinvastoin. Ostan aina sen koneen mikä juuri silloin sattuu mallina tai tuotteena  eniten kiinnostamaan, laadusta viis veisaan, pääasia että tuntuu hyvältä ja harrastus on senverran monipuolista, että sille on jatkoa luvassa tulevaisuudessakin.
Rahaa palaa lisäosiin tälläkin taktiikalla silti ihan kiitettävästi, boxipino lähentelee nykyään jo kolmea metriä. Pistän sitten kuvan kun kolme metriä menee rikki, varoitustarran kera tottakai.
 
PS. Pertillä tuossa yllä mielenkiintoinen ja innostusta herättävä konelöytö!

dc10-30:
Minäpä lennän pääosan lennoistani fs9:n default 737-400 koneella. Piisaa mulle ihan hyvin. VirtualCol koneita olen jo pidempään katsellut. Mielenkiinnolla seuraan tätä keskustelua nyt siitä ja muista täällä.

Jos joku tykkää vaan lennellä eikä käyttää satoja euroja ja tunteja yhden koneen ostoon ja opiskeluun niin hän saa niin tehdä.

PMDG tuskin on mikään hyväntekeväisyys firma, heillä vaan on eri tyyli. He tekevät korkean tason lisäosia, ja myyvät satojen eurojen manuaaleja niihin ja koneetkin maksaa noin 50€. Tekemällä paremmin saa enemmän rahaa, ja asiakkaat ovat tyytyväisiä ja ostavat kaikki seuraavatkin koneet niiden hinnasta riippumatta. Samoin kun jotkut ostavat kaikki uudet apple laitteet niiden hinnasta riippumatta koska pitävät niitä hyvin laadukkaina ja eivät vaan voi olla ostamatta, kuten täälläkin suurinosa ei varmaan voi olla ostamatta uusimpia PMDG tuotoksia vaikka maksavat mitä.

pho201:
Ennen wanhaan "rahastus" tarkoitti maksun perimistä julkisessa kulkuvälineessä (bussi, juna,...). Busseissakin oli minun lapsuudessani jopa erikseen palkattu rahastaja (kuten edelleenkin junissa konduktööri, joka tosin nykyään yleensä vain tarkistaa matkaliput).

Wikisanakirja määrittelee uuden merkityksen rahastamiselle: Se on "(halventava) rahan periminen ilman vastinetta". Tässä merkityksessä ei ennen wanhaan sanaa rahastaa käytetty lainkaan. Tapahtumaa kutsuttiin ryöstöksi tai huijaukseksi. Nykyään niin tuottoisa pikavippibisnes oli siihen aikaan myös rikos nimikkeellä "koron kiskonta". No tästä aiheesta voisi jatkaa hamaan maailman tappiin...

Jos pitäydytään lentosimulaattoriaiheessa, niin ilmaislisäosat eivät varmasti ole rahastamista. Niitä voisi parhaiden tapauksessa luonnehtia jopa rahan lahjoittamiseksi. Rahastamista ei myöskään ole se tilanne, jossa lisäosa vastaa hyvin hintaansa oli se sitten kympin tai seitsemän kymppiä. Kympillä ei saa samaa tasoa kuin seitsemällä. Se on selvää. Rahastamiseksi voi kutsua sellaista tilannetta, jossa tuote ei alkuunkaan vastaa hintaansa.

Asia ei loppujen lopuksi kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Jokainen subjektiivinen ostaja arvostaa ostamansa tuotteen omalla tavallaan. Kaikki ei ole samanarvoista (euroissakaan) kaikkien mielestä. Tämä johtunee siitä, että kaikki eivät myöskään käytä simuja samalla tavalla. Esimerkiksi minä tulin vuosia hyvin toimeen pelkästään ilmaisosilla.

En myöskään vielä pari vuotta sitten nähnyt mitään järkeä maksaa kuutta kymppiä jostain PMDG:n tuotteesta, kun ihan yhtä hyvännäköisen sai Just Flightin alesta kuudella eurolla! Kyllä kyllä olet ihan oikeassa (lukija ken lienetkin  ). Eivät JF:n tuotteet vastaa mallinnukseltaan PMDG:n tuotteita. Minä nyt vain en ollut siihen asti niin kiinnostunut lentämään liikennekoneita "oikealla tavalla" eli tietokoneohjatusti. Oli paljon hauskempaa lentää manuaalisesti ja perinteisillä suunnistusmenetelmillä.

Vasta vähän toista vuotta sitten siirryin lentämään liikennekoneita "oikealla tavalla", kun suunnilleen kaikki (tietämäni) muut tavat käyttää simua oli tullut moneen kertaan kolutuksi. Siinä vaiheessa hankin Aerosoftin "oikean" Airbusin (alennusmyynnistä) ja PMDG:n B737:n (ei ole näkynyt juuri aleja). Näissä riittää niin paljon uutta tekemistä, että tarvetta lisähankinnoille ei vielä ole tullut (mutta tulee varmasti aikanaan).

Simuja voi käyttää niin monella tavalla, että mitään "oikeaa tapaa" ei ole olemassakaan. Siksi on myös turha kiistellä lisäosien paremmuudesta. Jokainen hankkii sellaisia kuin haluaa. Toki minäkin olen pari kertaa pettynyt, kun hankinta ei ole vastannut hintaansa. Se on kai sitten sitä rahastusta - siis minun mielestäni.

Pekka

Edit: (Enimmät) kirjoitusvihreet korjattu.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page