FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.09.17, 15:15

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Flight Sim Labs Airbus A320
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Reply Print
Author Topic: Flight Sim Labs Airbus A320  (Read 35066 times)
Ilari Kousa
Offline Offline

Posts: 1188
Date Registered: 11.01.06

WWW
Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #100 on: 23.05.16, 09:25 »

Ja LM voi millä hetkellä hyvänsä "vetää töpselin seinästä", varsinkin jos DTG tarttuu siihen kiistattomaan tosiasiaan, että P3D on monilla pääasiallisessa viihdekäytössä -- käytössä, johon lisenssi on DTGllä.

===TruScenery sceneries for X-Plane===
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 244
Date Registered: 22.02.16

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #101 on: 23.05.16, 12:44 »

Ja LM voi millä hetkellä hyvänsä "vetää töpselin seinästä", varsinkin jos DTG tarttuu siihen kiistattomaan tosiasiaan, että P3D on monilla pääasiallisessa viihdekäytössä -- käytössä, johon lisenssi on DTGllä.

Tyhmä kysymys, mutta mikä ihmeen lisenssi DTGllä on tai miten se liittyy LMn toimiin? Eiköhän LMllä ole nykyään täysi oikeus P3Dhen
ja voivat käyttöehtojaan muuttaa tai jakaa vaikka ilmaiseksi, jos heistä siltä tuntuu. Vai olenko missannut jotain aivan täysin?

Toki LMn tulevaisuuden suunnitelmista ei ole mitään takuita, mutta mistäpä asiasta yleensä elämässä oni. Jos LMllä ei ihan sokeita olla niin eiköhän varsin hyvin siellä tiedetä myös että moni käyttää academic versiolla, vaikka kenties ei olisi oikeutettu siihen. Lisäksi myös että suurin osa lentelee huvikseen. Ei edes mitenkään erityisen salassa, kun käy katsomassa esim. twitchiä. Jos tuohon olisivat halunneet puuttua niin eiköhän se olisi onnistunut.

P3D on toki kallis ja Microsoftilta periytyneet puutteensa, mutta enpä sen dissausta kuitenkaan ihan hirveästi ymmärrä. Toki mikään pakko tässä ei ole pysyä, mutta odotellaan ainakin sen verran että PMGD ja FSLabs tekevät koneitaan muillekin simualustoille.

Lisäksi miksi XPlane/DTG/whatever 64-bit simu suoraan takaisi paremmat framet vaikkapa FSLabsin Airbusille kuin P3D? Josta kai tämä keskustelu lähti.
« Last Edit: 23.05.16, 12:52 by Tomi Renberg »
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 244
Date Registered: 22.02.16

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #102 on: 23.05.16, 12:56 »

Pitää ottaa huomioon, että Prepar3D:lle lisensointi on tunnetusti ollut ongelmallista sen mutkikkaan EULA:n takia. Ja muutenkin kaikki raha-asiat mitä täällä on puhuttu on spekulointia. Mitään virallista ilmoitusta asiasta ei ole tehty Smiley.

Saisihan tuon varmaan selville (ainakin myyntitulot), jos jaksaisi nähdä vaivaa ja kaivaisi näiden yritysten tilinpäätöstiedot.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #103 on: 23.05.16, 15:53 »

Tyhmä kysymys, mutta mikä ihmeen lisenssi DTGllä on tai miten se liittyy LMn toimiin? Eiköhän LMllä ole nykyään täysi oikeus P3Dhen
ja voivat käyttöehtojaan muuttaa tai jakaa vaikka ilmaiseksi, jos heistä siltä tuntuu. Vai olenko missannut jotain aivan täysin?

Minä olen kyllä ymmärtänyt, että LM neuvotteli Microsoftin kanssa linsenssin juurikin tuohon ammatti- ja koulutuskäyttöön. Ei viihdekäyttöön. Eli tätä FSX pohjalta kehitettyä simua ei varmaan LM pysty edes myymään viihdekäyttöön tällä hetkellä, vaikka haluaisikin. Toisin kuin DTG, jolla lienee nyt sitten lisenssi siihen FSX-SE:n viihdekäyttöön.

Se, että miten DTG tarttuisi P3D viihdekäyttöön on ehkä mutkikkaampi juttu, koska P3D myydään aina joko academin, pro tai developer lisenssillä. Viihdekäyttöähän ei periaatteessa ole virallisesti olemassa.  Tongue Eli henkilökohtaisesti en usko tuohon Ilarin mainitsemaankaan skenaarioon, vaikka ihmiset tekisivät kotonaan mitä tahansa. Smiley

'Don't panic'
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #104 on: 23.05.16, 17:27 »

Saisihan tuon varmaan selville (ainakin myyntitulot), jos jaksaisi nähdä vaivaa ja kaivaisi näiden yritysten tilinpäätöstiedot.

Tarkoitin "raha-asioilla" FSLabin tulevaa hinnoittelua. Sitä ei tiedä, tuleeko hinnoittelu olemaan PMDG:n mukaista vielä, sillä mitään virallista infoa asiasta ei ole annettu Smiley.

Se, että miten DTG tarttuisi P3D viihdekäyttöön on ehkä mutkikkaampi juttu, koska P3D myydään aina joko academin, pro tai developer lisenssillä. Viihdekäyttöähän ei periaatteessa ole virallisesti olemassa.  Tongue Eli henkilökohtaisesti en usko tuohon Ilarin mainitsemaankaan skenaarioon, vaikka ihmiset tekisivät kotonaan mitä tahansa. Smiley

En itsekään jaksa myöskään uskoa, että DTG lähtisi yrittämään ampua P3D:ta alas. Ymmärtääkseni P3D muutenkin saa pääasialliset tulonsa ammattikäyttöön tarkotetuilla ratkasuillansa, joten eipä taida heitä paljoa kiinnostaa nämä "epäviralliset" käytöt.


FSLabs Support Team
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 244
Date Registered: 22.02.16

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #105 on: 23.05.16, 17:41 »

Minä olen kyllä ymmärtänyt, että LM neuvotteli Microsoftin kanssa linsenssin juurikin tuohon ammatti- ja koulutuskäyttöön. Ei viihdekäyttöön. Eli tätä FSX pohjalta kehitettyä simua ei varmaan LM pysty edes myymään viihdekäyttöön tällä hetkellä, vaikka haluaisikin. Toisin kuin DTG, jolla lienee nyt sitten lisenssi siihen FSX-SE:n viihdekäyttöön.

Tuo kuulostaisi järkevältä, koska tuo selittäisi P3Dn EULAssa tuon "ei-viihdekäyttöön" kohdan. Asialla ei ehkä ole kuin jurdisista mielenkiintoa, mutta milläköhän perusteella Aerosort/PMDG/FSLabs ovat tuotteensa saanet "lisensioitua", koska kummankaan käyttöehdoissa ei taida olla mainintaan "ei-viihdekäytöön". Avsimista nopealla googlauksella löysin PMDG Randazzon puhuvan jostakin 1800-25000$ + jonkinlainen vuosittain ylläpitomaksu LMlle. Käytännön suurin merkitystä varmaan, että LM ei voi markkinoida P3Dtä pelinä kun taas DTG voi? Olisihan tuo melkoinen show ruveta pohtimaan, mikä on viihdekäyttöä ja kuka on lentänyt milläkin tarkoituksella.

Olisi "näyttävä" tulo markkinoille suoraan lakituvan kautta  Tongue
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #106 on: 23.05.16, 18:37 »

... milläköhän perusteella Aerosort/PMDG/FSLabs ovat tuotteensa saanet "lisensioitua", koska kummankaan käyttöehdoissa ei taida olla mainintaan "ei-viihdekäytöön".

Onko sillä merkitystä, mitä noiden lafkojen lisensseissä lukee, koska itse simu toimii eri lisenssillä, eivätkä nämä lisurit voi toimia ilman simua? En tiedä... pohdin vain.

Quote
Käytännön suurin merkitystä varmaan, että LM ei voi markkinoida P3Dtä pelinä kun taas DTG voi?

Kyllä juuri näin.

'Don't panic'
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: FSLabs Airbus A320-X
« Reply #107 on: 16.08.16, 17:55 »

« Last Edit: 16.08.16, 18:10 by Lauri Sivuoja »


FSLabs Support Team
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #108 on: 16.08.16, 18:34 »

Jaahas hommaisko vaiko odottaisiko tuota P3D:lle Tongue
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #109 on: 16.08.16, 18:44 »

Jaahas hommaisko vaiko odottaisiko tuota P3D:lle Tongue

Huomaa muuten, että päivitys FSX --> P3D on mahdollinen. Tosin päivityksen hinnasta ei ole tietoa. Smiley


FSLabs Support Team
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #110 on: 16.08.16, 18:49 »

Huomaa muuten, että päivitys FSX --> P3D on mahdollinen. Tosin päivityksen hinnasta ei ole tietoa. Smiley


Joo huomattu  thmbup Hankintaan menee.

Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #111 on: 16.08.16, 19:31 »

Tuossa nyt muutamat Jesperin pyynnöstä Smiley. Mulla tänään lähti simu uudelleenasennukseen, niin jotkut AA asetukset eivät välttämättä ole aivan kohdallaan vielä. Käytössä on DX10 (DX10 Scenery Fixer) Smiley.

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


FSLabs Support Team
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 244
Date Registered: 22.02.16

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #112 on: 16.08.16, 20:28 »

FSX toki eri kuin P3D, mutta onko minkäänlaista valistunutta arvausta tai kokemuksesta vaikutuksesta fpsään?
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #113 on: 16.08.16, 21:04 »

FSX toki eri kuin P3D, mutta onko minkäänlaista valistunutta arvausta tai kokemuksesta vaikutuksesta fpsään?


Ei minkäänlaista valitettavasti. Kyllähän sitä maalaisjärjellä olettaisi muutaman FPS:n etua, mutta en mene vannomaan.


FSLabs Support Team
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3052
Date Registered: 12.01.09

WWW
Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #114 on: 17.08.16, 10:14 »

Tuossa nyt muutamat Jesperin pyynnöstä Smiley.
Kiitosta! Hyvältähän tuo näyttää. Hintaa vaan on niin hirvittävästi, että jää tässä vaiheessa hankkimatta...

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #115 on: 17.08.16, 19:44 »

PFPX:lle on muuten sitten FSLabs tehty CFM ja IAE profiilit, joista löytyy runsas valikoima eri cost index mahdollisuuksia, sekä lämpötilakorjaus TAS:iin ja löpöön. Profiilit pitäisi olla huomenna saatavilla Smiley.


FSLabs Support Team
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 244
Date Registered: 22.02.16

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #116 on: 17.08.16, 23:45 »

PFPX:lle on muuten sitten FSLabs tehty CFM ja IAE profiilit, joista löytyy runsas valikoima eri cost index mahdollisuuksia, sekä lämpötilakorjaus TAS:iin ja löpöön. Profiilit pitäisi olla huomenna saatavilla Smiley.

 thmbup

Tukeeko tuulidataa tai saako ne suoraan PFPX/Active Skystä luettua sisään bussiin vai pitääkö manuaalisesti näpytellä?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #117 on: 18.08.16, 06:38 »

Tuossa Airline2Simin previkkavideo laitteesta  Tongue
http://www.youtube.com/watch?v=zR6CjkC5r2A
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #118 on: 18.08.16, 13:39 »

Ne jotka ostavat muuten tänään, niin lukekaa tuo Introduction manuaali. Siellä näkyy miten esim. saadaan MCDU toimimaan padillä, kuinka heität reitin PFPX:stä koneeseen (toimii print komennon avulla), miten ulkoinen refuel paneeli toimii jne...

Latailin tossa äsken Paintkitin ja rupeilen väsämään koko Finnairin laivastoa. Menee hetki kunnes on valmista Smiley.


FSLabs Support Team
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Flight Sim Labs Airbus A320
« Reply #119 on: 18.08.16, 17:15 »

Latailin tossa äsken Paintkitin ja rupeilen väsämään koko Finnairin laivastoa. Menee hetki kunnes on valmista Smiley.


Hienoa, kiitos Smiley
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1