Aloittelijan jorinoita....again.

(1/4) > >>

Jape:
No niin, nyt on paikallaan tehdä sellainen aloittelijan ensituntemukset verkkolentämisen ihmeellisestä maailmasta, näin muutaman katastrofin ja muutaman ihan sinnepäin operoinnin jälkeen. Ensinnäkin ne jotka epäröivät, mutta syystä tai toisesta eivät uskalla siirtyä verkkolentämisen haasteelliseen, mutta vallan mainioon maailmaan, jäävät mielestäni paljosta paitsi. Itse lentelin satoja tunteja offlinessä ja tympäännyin täysin seurustelemaan teko-älyllä varustetun lennonjohdon kanssa. Eihän siltä voi kysyä edes neuvoja tai chattailla ajan kuluksi pitkillä lennoilla. Offline on enään käytössä vain harjoitus mielessä ja ulkomaan leinnoilla, kunnes kotomaassa on saavutettu riittävästi rutiinia verkkossa lentämiseen. Jotkut varmaan ihmettelevät, että jos satoja tunteja on offissa lennellyt, niin kyllä sitä pitäsi jo aika lailla osata. Tähän totean, että kyllähän sitä perusasiat osaa ja koneen hallinnan, mutta sitten kun tuli ihka oikea ihminen radio-aalloille, niin kyllä se aivoissa oleva kovalevy hetkellisesti tyhjeni. Ei siinä auta kuin kerätä ittensä ja keskittyä. Onneksi tankulan toisessa päässä ymmärretään nämäkin seikat ja näin saadaan loivennettua mahdollista ahdistusta tai mitä se nyt sitten kullakin on.
Vaikka verkossa pyritään mahdollisimman realistiseen operoimiseen, niin ei siellä mitenkää ryppy-otsaisesti suhtauduta, jos virheitä sattuu...Olen havainnut, että niitä sattuu tekijöillekin.  Hirveästi ihailen lennonjohtajien ammattimaista otetta ja kärsivällisyyttä/hermoja esim. meitä noviiseja kohtaan. Väsymättä he jaksavat opastaa, koska onhan se myös kaikkien etu, että verkossa lentelee suuressa määrin ainakin perusasiat osaavia lentäjiä. "say again" on varsin tuttua kauraa heille, mutta toisaalta tekee sitä kokeneemmatkin jo heikkojen yhteyksien johdosta tai uudella kentällä orperoidessaan. Usein myös joudutaan turvautumaan chat-osastoon. Uskoisin että  pelleijijät erottuvat kuin yö ja päivä. Joten jos nyt jotain katastrofaalista sattuu, niin yrittänyttä ei laiteta...se yritys ja halu onnistua/oppia pitää näkyä taustalla tai olisi toivottavaa ainakin....uskoisin. Itse olen ikä-Jamppa 44 vee, eivätkä pelleilyt ole enää tätä päivää. Huumori on sitten ihan erkseen

Tällä iällä, kun on sama pää ollut kesät talvet, niin uuden oppiminen ja sen sisäitäminen ei ole enään aivan nuoruusvuosien tasoa....tai meikäläisen kohdalla on ainakin näin  Tässäkin harrastuksessa on niin hirveästi asioita mitä pitäisi hallita, mutta jos oppii tietyt perusjutut ja saa niihin sujuvuutta, niin siitä on hyvä ponnistaa. Ne jotka aristelevat puhua radiojaksoilla ja tuntuu, että jännitys saa suun mudostamaan aivan kummallisuuksia kuin mitä aivot käskyttävät(tässä yksi  ), niin ei siihen oikein muuta neuvoa ole kuin rohkeus aloittaa ja sitten vain toistoja toistojen perään. Itsensä voittamisesta tässäkin on paljolti kyse. Meikäläisen kohdalla se on mennyt tätä rataa....ja vieläkin menee, mutta parempaan suuntaa ollaan koko ajan menossa. Henkilökohtaisesti en ole lähellekkään sillä tasolla mitä haluaisin, mutta sinnepäin ollen menossa. Toki on niitä, jotka saattavat ihmetellä, että mikä tässä nyt niin hirveän hankalaa on? No ei periaatteessa mikään, mutta kun me ihmiset ollaan niin kovin erillaisia.


p.s. Ilmaisin tässä nyt vähän tuntemuksiani ja  havaintojani verkkolentämisestä näin aloittelijana.  Yritän samalla hieman kalastaa niitä epäröiviä ja aristelevia Eeroja ja Tuomaita mukaan Suomen sinitaivaalle kukin haluamallaan ilma-aluksella. En tavallisesti kirjoita tälle foorumille juurikaan, mutta kun on jotain sanottavaa, niin silloin täältä pesee.    Ai niin.... en itse ole juurikaan koulutusta käyttänyt verkkolentämiseen, mutta siitä huolimatta suosittelen sitä, koska sitä on niin kovasti kehuttu. Ei kyllä olisi pahitteeksi meikäläisellekään  Hyvää kesää kaikille ja taivaalla tavataan. 

ALind:
Satuin eilen kutsutunnuksella OH-ALE samalle Tamperen taajuudelle kanssasi. Mielestäni meni oikein hyvin aloittelijaksi, mitä nyt pieniä väärinymmärryksiä lukuunottamatta.

Harjoittelemalla paranee! 

zetair:
Itsekin lentelin 5-vuotta Virtual Finnairilla offlinessa. Kyllä se mielessä aina silloin tällöin kävi, että verkkoon pitäis mennä. Ennakkoluuloja myös oli omasta osaamisesta, ja siitä että miten lennot voivat olla realistisia, jos lennonjohtoa ei olekkaan koko lennon aikana. Ensimmäisen lennon jälkeen ei ole tullut mieleenkään palata offlineen Näin sanoo kaikki, ja ne "kaikki" ovat oikeassa Toisaalta ei myöskään harmita tuo vetkuttelu. Jäipähän paras asia viimeiseksi... See you into sky.

T: Mika (43vee).

Jape:
Quote

Itsekin lentelin 5-vuotta Virtual Finnairilla offlinessa. Kyllä se mielessä aina silloin tällöin kävi, että verkkoon pitäis mennä. Ennakkoluuloja myös oli omasta osaamisesta, ja siitä että miten lennot voivat olla realistisia, jos lennonjohtoa ei olekkaan koko lennon aikana. Ensimmäisen lennon jälkeen ei ole tullut mieleenkään palata offlineen Näin sanoo kaikki, ja ne "kaikki" ovat oikeassa Toisaalta ei myöskään harmita tuo vetkuttelu. Jäipähän paras asia viimeiseksi... See you into sky.

T: Mika (43vee).


jokseenkin samalla tavalla mäkin ajattelin asiaa, mutta mulle riitti reilu vuosi offilla lentelyyn, ennen kuin tuli mitta täyteen. 

flykarppa:
Quote

Mika (43vee).


  on täällä joukossa näköjään nuorukaisiakin

jari (49vee)

Navigation

Up one level

Next page