Työkoneita

(1/52) > >>

Wanhis:
Kukapa ei olisi ihaillut mahtavia työkoneita työnsä touhussa. Kaivinkoneet, puskutraktorit, nosturit, trukit asfalttikoneet, tiejyrät tiehöylät ym. ym.
Kieltämättä niissä on oma hohtonsa ja upean työkoneen nähdessäni usein pysähdynkin sitä katselemaan jos vain aika antaa myöten. Kameran kanssa kulkiessa saattaa jotain mielenkiintoista aina tulla vastaan . . kuten tänään tuli täällä Vaasassa "SUMITOMO" kaivinkone! Enpä ole ennen moista nähnyt, hetken jo tunsin olevani Kiinassa tai Japanissa.
 
[ Attachment not found - or removed ]

Tonih22:
Tällainen "HulluJussi" Löytyy Kiteen Tolosenmäestä.

[ Attachment not found - or removed ]

Wanhis:
Mahtava peli! Höyrykäyttöinen vaijerikaivuri, ajalta jolloin ei vielä ollut hydrauliikka yleisesti käytössä. Merkistä en osaa sanoa, ensin tuli mieleen Marion, he tekivät ainakin näitä jättiläisiä.

Tuosta samaisesta koneyksilöstä on YouTubessa myös mielenkiintoinen video, jossa käydään ko. koneen sisälläkin ihmettelemässä.

http://www.youtube.com/watch?v=K2cpWAOexH4

Markku:
Saksanmaalla tuo on näköjään tehty:
http://www.steamengine.fi/arkisto/laitteet/kaivuri.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Orenstein_%26_Koppel
Myös Jokioisissa firman hengentuotteita:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jokioisten_Museorautatie#LWR_7_.28Orenstein_.26_Koppel.29
(Huom: kytkökset Kone Oy:n 1990 luvulla)
Markku

Wanhis:
Markulla hienoa lisätietoa aiheesta! Kun ajattelee tuota höyrykaivuria työpaikkana, niin kyllä se on ollut "armoton" ympäristö. Kuvitelkaapa näillä kesähelteillä, minkälainen ilmasto olisi siellä metallisen kaivurin sisällä kun höyrykattilaa pidettäisiin kuumana! Varmaankin se kaivurin metallirunko on ollut "hiukkasen" lämmin" Sama kuin jos lämmitettäisiin metallista tehtyä saunaa!

Navigation

Up one level

Next page