Äänimaisemaa tekemään

<< < (5/12) > >>

Tonny0909:
Touhce!

Wanhis:
Enhancer sitten saapui ja pääsin sitä kokeilemaan. Laitan tähän pientä jutuntynkää aiheesta, sitämukaa kun ohjelma rupeaa tulemaan tutuksi. Alkuun pääsee melko helposti ja käyttöohjeessa sanotaan, että viidessä minuutissa on jo uusi äänimaisema valmis . . . no minulla meni kyllä pari tuntia mutta suurin osa ajasta toki käyttöohjeen lukemiseen.

Tämä Enhancer on periaatteessa samantyyppinen kuin EZ-Scenery tai Whishplacer mutta ominaisuudet on laajennettu koskemaan myös äänien ja liikkuvien objektetien lisäämistä. Staattisia objekteja tulee mukana yli 600 kpl joista alla olevassa kuvassa on osa näkyvissä. Siellä on eläimiä, ihmisiä, autoja, lentokoneita, työkoneita, rekennelmia, puita ja mitä kaikkea . . .

[ Attachment not found - or removed ]

Kuten sanoin pääsin jo hieman alkuun ohjelman kanssa ja alla olevassa esimerkissä asennan Jyväskylään hieman ääniä ja spottereita.
Asennukset tehdään vaikkapa defu Cessnalla liikkuen. Ohjelmaa käytetään pääasiassa näppäimistön avulla. Cessnasta lähtee valkoinen viiva jota voi liikutella nuolinäppäimillä. Valittu objektit seuraa viivan päässä mukana. Objektit valitaan kuvan mukaisesta ikkunasta (jonka suurensin) se on notmaalisti pienempi. Erittäin merkittävä seikka on se, että voidaan valita päivän ja vuodenaika milloin objekti on näkyvissä.
En osaa sanoa minkälainen on Jyväskylän spottereiden aikataulu mutta päätin, että aamulla ja yöllä he eivät ole paikalla. Koska yksi spottereista on pukeutunut shortseihin niin jätin myös älkukevään ja talven pois.
Asetin heidät myös pysymään tuossa aidan vieressä staattsina objekteina. Spotterit ilmestyvät näkyviin kun ollaan 500m  lähempänä kuten säätövalikosta huomaatte.

[ Attachment not found - or removed ]

Sitten ne äänet! Päätin asentaa jatkuvaa linnunlaulua spottereiden takan aolevaan männikköön. Alla on näkyvissä äänien säätövalikko. Ääniä on valittavana noin 130 erilaista. Vielä en osaa sanoa, että voiko ääniä tehdä myös itse tai ladata netistä mutta eiköhän tuo selvinne aikanaan.
Näkyviin tulee kuvan mukainen vihreä nuoli jolla voi asettaa äänen haluttuun kohtaan maisemassa. Koska nämä linnut ovat muuttolintuja niin säädin syksyn ja talven kuulumattomiin, samoin yön koska laitan paikalle erikseen yö-laulajat.
Kuuluvuudeksi laitoin 500m niin aika hyvin kuuluu myös terminaalin toisessa päädyssä. Mitä kauemmas männiköstä mennään, niin sitä vaimeampana ääni kuuluu. Samoin kun ollaan koneen sisällä niin äänet kuuluvat huonommin kuin koneen ulkopuolella oltaessa.

[ Attachment not found - or removed ]

Terminaalin toisessa päässä olevaan männikköön laitoin Variksia! Koska Varis on ympärivuotinen paikkalintu niin ne saavat olla äänessä koko vuoden, paitsi ei aamulla eikä yöllä. Mukana tuleva Varisten ääninäyte on varsin tyylikäs sisältäen yli lentäviän linnun ääniä. Näitä en laittanut kuulumaan jatkuvana loopina vaan siten, että äänet kuuluvat 30 sekunnin välein. Kun nämä varisten äänet sekoittuvat päivälintujen ääniin on vaikutelma hyvin todellinen.

[ Attachment not found - or removed ]

Sitten ne yölaulajat! Tuonne metsikköön laitan yölintuja. Ne saavat olla äänessä vain öisin, kesällä ja syksyllä. Laulun asetin jatkuvaksi loopiksi, tänne kun tulee kesäyönä koneella ja pysäyttää moottorin niin tekee kyllä mieli jäädä vain nauttimaan kesäyön huumaavasta tunnelmasta.

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]

Spottereita en laittanut ääntelemään, koska en tiedä millaista ääntä ne pitävät. Mielestäni mukana tulleissa äänissä ei ollut sopivaa. Mielelläni ottaisinkin vastaan ääninäytteitä aitojen suomalaisten spottereiden ääntelystä. Paljon meinaan vielä tänne Jyväskylään lisätä näitä ääniä, onhan tuolla vielä nuo lentokonehallit ja military osasto ym.

Palaan vielä myöhemmin noiden liikkuvien objektien asetteluun, kunhan se osasto tulee otettua hallintaan.
Entäpä sitten, voiko näitä äänimaisemia laittaa yleiseen jakoon muiden iloksi? . . . en tiedä . . vielä . . mutta eiköhän asia selvinne kun tutustun tarkemmin ohjelman ominaisuuksiin.
EZ-Sceneryn maisemia voi laittaa jakoon, eivätkä muut tarvitse itse EZ-scenery ohjelmaa mutta tämän Enhancerin kanssa en vielä tiedä kuinka tuo homma toimii . . . mutta oli miten oli niin aivan huikea ja ainutlaatuinen ohjelma tässä nyt on kyseessä!
 

puijo:
* Itsekkin pääsen tuota FS-Enhancer ohjelmaa nyt testailemaan sillä paketti tuli tänään postin mukana. 

Wanhis:
Quote

* Itsekkin pääsen tuota FS-Enhancer ohjelmaa nyt testailemaan sillä paketti tuli tänään postin mukana. 


Hienoa! Ehkä voimme joskus vaihdella tiedostoja kun ollaan päästy pidemmälle ohjelman kanssa ja jos intoa riittää väsätä äänimaisemia.

Asennukset Jyväskylään jatkuvat! Taas tuli opittua lisää ja nyt asensin yhden liikkuvan kohteen ja ääniä tuonne military lennoston puolelle.
Tuohon matkan varrelle laitoin tuollaisen ilmavoimien kuorma-auton jonka kuljettaja tuimasti seuraa alueelle tulevaa siviilikonetta. Monet objekteista ovat "kääntyviä" kuten tuo kuormurikuski joka kääntyy automaattisesti ohittavaa konetta kohden. Kuorma-autoon tein ilmavoimien repaintin, siinä lukee keulassa "ILMAVOIMAT" ja ovissa on tunnukset.

[ Attachment not found - or removed ]

Kun saavutaan ilmavoimien alueelle niin kuvassa oleva koira alkaa haukkua ja jeeppi lähtee liikkeelle, tehden "tarkistuskierroksen" ja lopulta palaa lähtöpaikkaan. Näitä kierroksia se sitten tekee kahden minuutin välein, koira haukkuu puolen minuutin välein. Muitakin ääniä alueella on kuten linnut, yli lentävä suihkukone ym.

[ Attachment not found - or removed ]

Liikkuvia objekteja on helppo tehdä. Objekti valitaan liikkuvaksi laittamalla ruksi "dynamic" kohtaan. Voidaan myös valita se, että tekeekö esim. auto vain yhden reissun vai liikkuuko jatkuvasti ja mikä on ajolenkkien välissä oleva aika. Liikkumisen tarkkus voidaan säätää kolmeen eri arvoon. Liike voidaan saada käynnistymään myös vain silloin kun tuulee tietystä suunnasta.

Itse ajolenkki "nauhoitetaan" käynnistämällä kuvassa näkyvä pieni "nauhuri" jolloin auto lähtee hitaasti liikkeelle. Nopeutta ja ajosuuntia voidaan säädellä nuolinäppäimillä. Välillä voi myös pysähtyä, peruuttaa ja taas lähteä liikkeelle, kun on mielestään saanut ajettua sopivaan paikkaan niin painetaan "stop" nappulaa. Ajolenkki on nyt jäänyt muistiin ja kun Enhancerin sammuttaa niin simu menee normaalitilaansa ja auto liikkuu samantien äsken "nauhoitettua" reittiä ajaen.
Helppoa ja hauskaa!

[ Attachment not found - or removed ]

Kaikki tähän mennessä tekemäni tiedot äännistä, objekteista ja liikkeistä ovat tallentuneet tiedostoon nimeltä "Jyväskylän ääniä" joka sijaitsee simussa Lagon kansiossa. Scenery Libraryn kanssa ei tarvitse tehdä mitään. On myös mahdollista nimetä erikseen tiedostot äänille, objekteille ja liikkuville kohteille jos niin haluaa. Kaikki tallentuu automaattisesti ja systeemi pelaa kuin kello!

 


Tonny0909:
Tuota ei ilmeisesti saa FSX:n ollenkaan. Yritin etsiä mutten löytäny

Navigation

Up one level

Next page

Previous page