FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.05.17, 11:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  sivunäkymää?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: sivunäkymää?  (Read 1655 times)
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

sivunäkymää?
« on: 18.08.10, 13:14 »

Ihan tyhmä kysymys, mutta pystynkö saamaan
sivunäkymän seuraavasti:
mulla on siis nvidian gtx470, josta toisesta dvi ulostulosta
menee tripleheadille kolmen näytön etunäkymä. Saanko tuosta
toisesta ulostulosta sivunäkymän yksinkertaisesti.
On olemassa ohjelma muistaakseni Wideview, josta saa jotenkin
konffattua vaikka 8 näyttöä, mutta vaatii monta pc:tä ja identtiset
kopiot FS koneen kanssa.
---
... ja koska tuossa kortissa on myös tuo hdmi ulostulo, niin saako näkymän myös toiselle sivulle?
« Last Edit: 18.08.10, 13:37 by Markus Mäkelä »
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #1 on: 18.08.10, 17:38 »

Ihan tyhmä kysymys, mutta pystynkö saamaan
sivunäkymän seuraavasti:
mulla on siis nvidian gtx470, josta toisesta dvi ulostulosta
menee tripleheadille kolmen näytön etunäkymä. Saanko tuosta
toisesta ulostulosta sivunäkymän yksinkertaisesti.
On olemassa ohjelma muistaakseni Wideview, josta saa jotenkin
konffattua vaikka 8 näyttöä, mutta vaatii monta pc:tä ja identtiset
kopiot FS koneen kanssa.
---
... ja koska tuossa kortissa on myös tuo hdmi ulostulo, niin saako näkymän myös toiselle sivulle?
Pitäisi onnistua suhteellisen helposti. Kytke ensin kokeeksi vaikka yksi näyttö näytönohjaimen ylijääneeseen ulostuloon.
En muista suoraan tunnistuuko näyttö suoraan rebootin jälkeen vai tuleeko se manuaalisesti lisätä Windowsin näytön asetuksista, mutta jotain tämäntapaista kuvaa pitäisi näkyä, kun
useampi näyttö on kytkettynä:

[ attachment removed / expired ]

Tämän jälkeen vain FS päälle ja maisemanäytön päälle avataan uusi ikkuna, muutetaan se undock-tilaan ja raahataan maisemanäytön päältä sivumonitoriin.
Muistaakseni myös tripleheadilta tulevaa maisemanäyttökuvaa tulee ajaa ikkuna-modessa, mutta tätä kannattaa testata.

Numeronäppäimistöstä voi tuttuun tapaan valita mitä kuvaa haluaa sivumonitorissa näytettävän. Jos valitset sivunäkymän, paina samalla scroll lock-painiketta niin kyseinen näkymä
jää sivunäytölle muistiin. Kun tallennat tietyn lentotilan, latautuu myös sivunäkymä seuraavalla kerralla oikeaan paikkaan. Jos tämän kanssa tulee ongelmia, tämä pikkuohjelma auttanee:
http://www.casawave.fr/upload/fsx/Panel_Position.zip
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #2 on: 18.08.10, 17:59 »

Kiitos! Asiantunteva vastaus jälleen Porista.
Pitänee kokeilla jos sais molemmat sivunäkymät käyttöön:-)
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #3 on: 18.08.10, 18:05 »

Eiku Pirkkalasta  Wink. Tuossa Windowsista nappaamastani kuvasta voi muuten sitten siirrellä vapaasti kakkos- ja kolmosnäytönpaikkaa hiirellä.
Esim. jos vedät kakkosnäytön suoraan ykkösnäytön alle, on se siellä myös kun FS on käynnissä. Eli kun avaat uuden ikkunan sivunäkymälle, tiedät suoraan mihin tätä undock-ikkunaa tulee raahata, että
se tulee näkyviin kakkosnäytölle. Windowsin asetuksista voi myös vaihtaa lisänäyttöjen resoluutioita yms.

Triplehead tulee aina olla määritettynä ykkösnäytöksi.
« Last Edit: 18.08.10, 18:09 by O-P Pietila »
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #4 on: 19.08.10, 19:07 »

Eli kiitokset Pirkkalaan!
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #5 on: 19.08.10, 20:22 »

Lähetä sitten kuvia kun saat sivunäkymän/näkymät toimimaan.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #6 on: 20.08.10, 05:19 »

Laitetaan toki. Pitää hommata noita näyttöjä seuraavaksi.
Veikkaan, että simu hidastuu aika tavalla kun nuo sivunäkymät
on laitettu. Pitänee tinkiä ja etsiä sopivat asetukset et saa FPS:n
pysymään n. 25.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #7 on: 20.08.10, 09:48 »

Kannattaa ottaa huomioon myös se, että jos nyt olet ajanut maisemanäkymää full screen tilassa, tulee myös tämä näkymä olla jatkossa ikkuna jotta 2 kpl sivunäkymäikkunoita voidaan undockata ja raahata omille näytöilleen.

Tähän on mahdollisesti yksi konsti takataskussa: asettelee maisemanäytöt ensin undock ikkunatilassa oikeisiin paikkoihin ja vaihtaa sitten päämaisemanäytön takaisin Full Screen tilaan. Sivumaisemien koko yms. voi muuttua, mutta voi olla, että kun nämä skaalaa uudelleen ja tallentaa, simulaattori lataa seuraavalla kerralla maisemat suoraan full screen tilassa oikeisiin paikkoihin ja oikean kokoisena.

Tässäkin voisi asemoinnin varmistaa vielä tuolla yllä linkittämälläni Panel Position -softalla.

Kannattaa myös ensin testata vain yhdellä lisänäytöllä ja laajentaa siitä jos maisemat vielä pyörivät ilman ongelmia.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #8 on: 30.08.10, 13:15 »

Nonniin, Nyt on näyttö asetettuna vasemmalla sivulla.
Asetin tuon etunäkymä-näytöt primary displayksi (matrox 3head). Kun tsekkasin nvidian control paneelista,
niin vas. näyttö on numero 1 ja matrox näytöt laajennettu 2.  Pitääkö vaihtaa piuhojen paikkaa kortissa?
Ongelma onkin sitten tullut.  Aluksi käikki näytti hyvältä ja tekstuurit latautuivat normaalisti. Asettelin undokatun
sivunäkymän vas. näytölle ja painoi scrollock näppäintä.  Tallensin vielä situaation.  Uudestaan FSX auki ja siellä se
sivunäkymä oli pikkuriikkisenä ikkunana vas. näytön ylälaidassa, eli ei tallentanut mokoma?
Seuraavana päivänä taas FSX auki ja laitoin koneen kiitotielle.  Kun lähdin liikkeelle pilvet alkoivat vilkkua ja kun pääsin ylös
alkoi ilmaantua myös kummallisia keltaisia ja valkoisia kolmioita yms.  Sitten otin fsx.cfg :stä puffer pools=0 pois, ja pilvet lataantuivat
ja piirtyivät normaalisti.  Tänään kun avasin FSX:n, niin Frankfurtin maatekstuureissa oli punaisia laattoja ja taivas välkkyi, tai paremminkin siinä vilkkui ne kolmiot yms. 
Olen vähän ymmällä.  Mulla on kone kellotettu jonkin verran ja sitten mulla on ne shader 3.0 asennettuna.
Kokeilin default fsx.cfg:llä ja low asetuksilla ja mikään ei auttanut.  Kokeilin kädellä vähän PC:n takaa ja aika kuumana tuo näyttis kyllä käy.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #9 on: 30.08.10, 13:41 »

Testasitko ikkunoiden asemoinnin tallentamista tällä softalla:
http://www.casawave.fr/upload/fsx/Panel_Position.zip
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #10 on: 30.08.10, 14:41 »

Kokeilen tuota seuraavaksi. Mitä mieltä sä olet
tuosta muusta. Loppuuko näyttiksen muisti kesken vai
käykö tuo näyttis liian "kovilla kierroksilla". Pitänee palauttaa
vakio kellotaajuus?
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #11 on: 30.08.10, 16:01 »

FSX ja FS2004 tallentavat näyttöikkunoiden asetuksia eri tavalla ja parissa yhteydessä on tullut vastaan, että erityisesti FSX kadottaa näyttöjen paikat ja kokoasetukset.
Tuohon tarkoitukseen löysinkin ulkomaiselta ilmailufoorumilta tuon ohjelman. Ohjelma tosin on tarkoitettu vain FSX:lle joten siitä ei ole minulle hyötyä.

tiekoneen ja näytönohjaimen yms. optimointi ei ole kyllä missään nimessä vahvimpia puoliani. Täällä foorumilla on silti ammattilaisia vastaamaan näihin asioihin.
Kannattaisi tiedustella tuolta yleisen simulaattorikeskustelun puolelta.

Sivunäkymän vaihtaisin kyllä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin kakkosnäytöksi.
henkkafinn
Former member
Re: sivunäkymää?
« Reply #12 on: 30.08.10, 17:34 »

Kun tsekkasin nvidian control paneelista, niin vas. näyttö on numero 1 ja matrox näytöt laajennettu 2.  Pitääkö vaihtaa piuhojen paikkaa kortissa?

Ei tarvitse vaihtaa piuhojen paikkaa. Nappaa hiirellä kiinni "kakkosnäytöstä" näyttöominaisuuksien puolella (katso vastaus #1) ja raahaa se (ykkösnäytön) toiselle puolelle.


-Henkka


P.S. Onko sulla näyttis vai prossu vai molemmat kellotettuna? Jos näyttis on kellotettu palauttaisin sen vakiolle ja kokeilisin uudelleen kellotusta vasta sitten kun on saanut tuon systeemin toimimaan.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #13 on: 31.08.10, 05:35 »

No niin, pienen kamppailun jälkeen sain tekstuurit toimimaan. Jostain ihmeestä
oli fsx.cfg shader asetukset pielessä. Siellä oli tuplasti jotain rivejä?
Tänään kokeilen tuota panel position ohjelmaa. Mitenköhän tuo toimii, kun ei ollut readme filua? Exe tuotti jonkun konffi tiedoston jossa oli view arvoja. Mihinköhän nuo laitetaan?
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: sivunäkymää?
« Reply #14 on: 31.08.10, 06:15 »

Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: sivunäkymää?
« Reply #15 on: 31.08.10, 10:12 »

Kiitti O-P! löysin ohjeen mycockpit.org sivustolta.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1