Kotiruokaa

(1/5) > >>

hulluj:
On taas perinteinen ongelma, mitä laittaa ruoaksi perheelle loppuviikon päivinä. Kauha ja paistinlasta pysyvät kädessä hyvin, mutta arkiruokaideoita haetaan.

Mitä teillä syödään?

svirkkul:
Just nyt nokan edessä on 6kpl höyryävää iso-viitosta 

freelaw:
Quote

Mitä teillä syödään?

Röyh. Kotiruokaa italialaisittain. Päivän toka pizza työn alla 

HannaR:
arkeen ja pyhään

Kaalilaatikko

laita kattilaan kiehumaan vettä ja pari lihaliemikuutiota. Pilko kattilaan pieneksi silpuksi kaali ja pari sipulia. Vettä tulee olla niin, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä näitä noin parikymmentä minuuttia ja sekoita joukkoon raaka jauheliha. Sitä jauhelihaa mitä nyt tykkäät käyttää. Kaada ylimääräinen vesi pois ja tarkasta suola.

Lisää mausteeksi meiramia ja valkopippuria ja kaada koko komeus vuokaan ja valuta päälle reilusti siirappia ja voinokareita sekä kermaa tai maitoa. tuuppaa pariin sataan asteiseen uuniin kunnes näyttää ja tuoksuu hyvältä, noin tunti siihen menee.



Viskikanaa

4 kananrintafilettä
voita ja ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi murskeena
3rkl balsamietikkaa
1 rkl siirappia
1/2-1 dl viskiä
1 dl kanalientä (kuutioista tai fondista)
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa.
Suurustamiseen: vaaleaa maizenasuurusta.
Nautitaan: riisin tai ohran kanssa

Paista kananrinnat molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta odottelemaan kastikkeen valmistumista.
Silppua sipuli ja valkosipilin kynsi. Kuullota niitä paistorasvassa, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää balsamietikka, siirappi, viski ja kanaliemi. Keitä pari minuuttia .
Lisää kerma, sekoita ja nosta fileet pannulle kastikkeen joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes liha on kypsää. Suurusta kastike tarvittaessa.
Jos sipulisilppu tökkii kastikkeessa siivilöi se ennen suurustamista, mutta maussa vähän kyllä melkein häviää
saattaa toimia myös konjakin tai jallun kanssa

yeeman:
Lohifile matalaan kypsennysastiaan ja sinihomejuustopurua päälle. 20 minuuttia 200-225 astetta ja syömäääää-äään!

Broilerisuikaleita kypsennetään pannulla, lisätään vettä, riisiä ja paketillinen sulatejuustoa ja odotellaan riisi kypsäksi = kanarisotto. (Riisin voi myös kuullottaa yhdessä broilerin kanssa). Annosten päälle ananasta ja sitä keltaista pölyä

Kerätään uuniastiaan sekalainen seurakunta vihannesta, juuresta, lihasta jne, joilla on suunnilleen sama kypsymisaika. Sekaan liemikuutio tai jotain "mites-ois-tää"-maustetta, odotellaan ja yllätytään myönteisesti ruokapöydässä.

Nacholasagnereseptejä löytyy useita netistä. Periaate on se, että pasta korvataan nachoilla ja valkokastike esim. cheddar-juustoraasteella. Mausteet tulevat melkeinpä omasta takaa nachoista.

Navigation

Up one level

Next page