Lentoa Ameriikassa suunnitteleville.

(1/1)

macklin:
Moro!
Pitkästä aikaa päätin lentää Ameriikan maalla ja ilokseni havaitsin muutaman hyödyllisen sivuston. Ajattelin pistää tänne niin vaikkapa jollein olisi käyttöä.

AirNav sivusto:
http://www.airnav.com/

FAA:n sivusto siellä on nykyään saatavilla myös reittikartatkin:
http://www.naco.faa.gov/index.asp?xml=aeronav/applications/d_tpp

FlightAware Pilot recourses saat hyviä reittejä ja Flight Planing polttoainelaskelmat:
http://flightaware.com/live/

Tosin kaikki toimii vain USA:ssa.

jukka
3GM65D:
Ja myös GlobalAir tarjoaa monipuolisesti Amerikan karttoja ...

tigert:
Tää on kanssa ihan mainion kätevä: http://skyvector.com/ (Maps-valikosta löytyy vfr sectionalit, ifr enroutet jne... ja kartalle voi tehdä plaaninkin esim. jos tuota käyttää läppärillä tms toisella koneella lentämisen ohessa.

//T

Joona:
http://ivaousa.org/v2/index.php?page=charts

Tästä kanssa..

tero:
Jos on AOPA:n jäsen, niin yhdistyksen sivuilla oleva selainpohjainen Internet Flight Planner (AIFP) on kätevä. Sinne voit luoda omia koneprofiileita ja tallentaa reittejä. Toimii ehkä parhaiten pienemmille koneille, koska profiilit ovat melko karkeita, mutta lopputuloksen tarkkuus riittää hyvin, vrt. käsin tehty OFP. Planneri toimii USA:ssa ja Kanadassa. Kivaa on selainpohjaisuus, jolloin se toimii myös Macilla suoraan semmoisenaan. Karttapohjan ja tietokannan tarjoaa Jeppesen ja karttapohja näyttääkin ihan FliteStarille.

AOPA:n jäsenyys $45 vuodessa ja siihen kuuluu joka kuukausi ilmestyvä kohtuullisen hyvä AOPA Pilot lehti. AIFP siis vaatii kirjautumisen jäsennumerolla.

http://www.aopa.org/flight_planner

Toinen hyvä ja myös jopa ilmainen softa on FlightPrep Golden Eagle. Se on erillinen Windows-ohjelma ja päivittää myöskin tietokannan aina uusimpaan. Valmiita koneprofiileita ja mahdollisuus myös luoda omia. Toimii USA:ssa, mahdollisesti myös Kanadassa.

http://www.flightprep.com/rootpage.php?page=infogoldeneagle

T

Navigation

Up one level